cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, April 4, 2010

Bali with Family - April 2010 (2)

Day 3, April 3, 2010 - Bali Tour.
Iwan told me that today we had to cover at least 3 places..Ini bukan apa, just to make sure Nadia yang terpaksa balik 2 days earlier from us, dapat pegi sume2 tempat wisata di Bali...As promised yesterday, kami just got ready at 0900am kat Tegal Sari reception...First we decided to go to Bedugul...We started our journey at 0930am dan direct to Bedugul..Still 2 Avanzas and 1 Honda...

We started our journey with beautiful day...

Very panoramic view of paddy field

Stop kejap to have the fresh air - high land..

Villagers busy planting strawberry

Nun jauh di sana, hotel milik Tommy yang bangkrut...

While went up to Bedugul, we stopped at the road side and looked at the villagers who were planting the strawberry...Sejuk betul udara kat atas. We continued our journey and it took about one hour from Ubud...Cuaca best betul. I had been here last year..Pura Ulun Danu..Some activities here..just look at the photos..





Pura Ulun Danu - one of wisatanya


Great view


Selepas upacara ugama hindu Bali


Tah ape diintai orang bertiga ni

Shopping topi dulu..panas!!!


Cruise keliling danau

Masjid Norhidayah..Penah singgah tahun lepas...

Pengkalan ditinggalkan....
Atok mengulangi nostalgia dulu waktu duduk di kampung air, Tanjung Pelepas..
Iwan ajak kejap ke wet market - Candi Kuning Market..Tp yang kelakarnya Yuyun and Hari miscommunication dengan Iwan..So mereka beredar terlebih dulu...Ini pics di Candi Kuning Market...
Hee...tu jagung kampung lah kerasss!!!

Pasar Candi Kuning

Seronoknya dapat jagung...

Dah penat kat situ, perut pun berbunyi - bunyi..Iwan showed us new place to eat..Halal food was served here..Bratan Bamboo Restaurant at Saranam Eco Resort in the regency of Tabanan ..The view... OMG..Besar nya kejadian ALLAH....what a day.....Kami makan sampai kenyang..They served buffet..
Dapat makan sedap dan permandangan yang indah. Tgk gambar - gambar kami, dan nilaikan...
The food was good..Ada gak new food like ketan hitam...Yumm.. i really like dessert...Tak mahal sangat lah buffet di sini... Almost 18 of us..we were charged Rph 1.200,005 and additional Rph 235,950 - anak - anak punya keje... minum air tin...


Lepas makan, solat, kami sambung jalan lagi..Nak ke Jatiluweh..memang cantik tempat ni...Last year, gagal menjejakkan kaki ke sini..Wow!!! that the only word that i could say once arrived here..Tapi cuaca agak cloudy..nak hujan...Almost 20 minutes here, hujan selebat - lebatnya turun..Siap lightning lagi....




saujana mata memandang

Bila hujan mereda, kami berangkat ke Tanah Lot..
...Mahal sikit makan kat sini..Tapi sume orang kekenyangan..Berbaloi - baloi...Time to go back after long trip...

In a first place, we decided to look at the sunset.Tapi pasal yang lain semangat menyopping, akhirnya hajat tu, tak menjadi..Lagipun hujan.. While for me, i had been here for almost 7 times..So tak heran dah..Cuma for the first timer, they missed to look at the pura (temple).Tak pe lah..INSYALLAH diarang macam nak datang lagi..AMEEN....



Bila sudah selesai shopping, kami balik lebih kurang pukul 6.30 petang dan menuju ke Ubud semula..Tp makan malam dulu...Kami ke Madania Restaurant for dinner ...Mahal sikit makan kat sini..Tapi sume orang kekenyangan..Berbaloi - baloi...
Time to go back after long trip...

No comments:

Post a Comment

cliks..cliks