cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, January 8, 2011

Berkasih sayang di Qaseh

Malam ni kitarang berkasih sayang di Qaseh.Apa tu.. Emm.. makan bersama keluarga pun berkasih sayang kan.. So, kitarang malam ni makan di Qaseh Restaurant di Section 13, Shah Alam. The location is just behind Tesco Extra. Kat mana Tesco Extra ni.. Alahhh dekat dengan Stadium Shah Alam. Senang nak cari.
Contact for any details:
Kemalawati Yahya
Email: kemalawai@pd.jaring.my
H/P: 019 217 2737
Tel/ Fax: 03 5511 9979
No.2 Jalan Boling Padang F13/F,
Seksyen 13, 40000 Shah Alam,
Selangor.

From office je Hubby dah called tanya nak makan luar tak? Emm.. tanya - tanya lak.. Sure nak aje.. Lepas fetched the kiddos and Chef CiJu, kami terus jumpa Hubby di resto tu.. Hubby dah ordered mine.. Lamb Chop..
Hubby punya - Chicken Chop
Side order sudah jadi habbit Hubby kalau makan di luar. Takut tak cukup je..Sate ayam dan daging - 50 sticks.
My Lamb Chop sedap gak,. But bit masin. I ni jenis kurang masin sikit orang nya.
Abang Ayib's Nasi Goreng Ayam
Abang 'Imran's Nasi Goreng Cina.

Ni specialty di sini. Qaseh Drink - Soda, Lime, Nata de Coco. I rasa ada bit Rosselle.
Bandung Soda. Sedap tapi colornya terlalu banyak.. Minum cat lah jawab nya..
Love or Qaseh Menu
Suka i tengokkan menu dia. Actually macam - macam ada di sini. Western, Tomyam, dan banyak lagi lah..Price reasonable lah.. Hubby spent about RM 135.60 for us.
Makan sate first sebelum hidang sendiri tiba.
Kenyang..licin depan mata kami.
It was almost 23.00PM. Balik aahh.. Rasa letih sangat. Tapi sempat lah Hubby nyambar dessert. Agar - agar Nata de Coco. Hubby kata sedap.. I rasa sikit.. keras.. Tak best for me..
Agar - agar Nata de Coco
Restaurant Geng's Corner - Upin Ipin
Restaurant ni berdekatan dengan Geng's Corner . (Restaurant Upin n Ipin milik, Datuk Burhan, Les Copaque ). I tak pernah ke sana pun. Ada yang kata, makanan so..so je.. Tak pe. Nanti i cuba. Tak coba mana nak tau. . Maybe next time.. Nak balik dah.. Ngantukk dan letih sangat.. Sambung esok ye..

38 comments:

  1. kak, sampai sekarang pun saya x reti makan kambing..huhu, lamb chop mmg feveret hubby saya...

    ReplyDelete
  2. kak...asal tgk blog akk trliur...asl trliur tgk blog akk..hihihi.....bestnyer sate n chickn chop..my fav...dil x pnh mkn kmbing...sbb x mkn daging lmbu,kmbg dn sewaktu..kcuali ayam je..:-)

    ReplyDelete
  3. Mak aih, akak sampai kul 11. ni dah kira supper dah dukan dinner lagik ni...

    ReplyDelete
  4. aah..sy pon sama mcm umi..asal tgok blog kak yan je lapar..asal lapar je tgok blog kak yan..hehehe

    ReplyDelete
  5. kak, nampak sedap lamb chop tu.. teringin nak try tapi kedai ni jauh la kat shah alam..

    ReplyDelete
  6. salam kak yan..
    selalu jugak gi mkn kat upin ipin tu..tapi tak perasan resto qaseh tu..hehe..kat upin ipin tu so..so je..harga ok la..
    satu lg tempat br kat d'kayangan steamboat..kat giant 13..boleh tahan jugak..

    ReplyDelete
  7. salam yan..ramai yang kata makan kambing tu sedap..tapi akak tak lalu sampai.
    sampai sekarang tak pernah makan pun..

    ReplyDelete
  8. Sedappnyer kak yan..makanan2 tu semua. tetiba perut berbunyi ni..hehehe

    ReplyDelete
  9. salam kak yan

    sy pernah gak la makan kat qaseh tu lunch hour
    tak pernah lg g mkn yg ala carte..cam sedap je kak..nyum2

    ReplyDelete
  10. kitorg penah try nasik ayam jer kat restoran upin ipin tu
    boleh masyukkk la rasa dia
    tapi takde la sedap sehingga tak lena tido malam! ;)

    ReplyDelete
  11. jauhnya dari tempat akak..
    tapi mana tahu suatu hari nanti boleh singgah...
    akak suka daging kambing..

    ReplyDelete
  12. bestnyaaaa k yan...
    tak sabar nak tunggu anak2 besar sikit nak angkut ronda2 makan2 plak..hihihihi
    tengah kecik2 cinonet nih dok makan kat umah je la...uhukss...

    ReplyDelete
  13. makanan2 adalah sgt yummie k.yan..terliur i kat sini:)

    ReplyDelete
  14. Wahida, akak dulu2 pun mmg takpernah makan dan kalau mkn pun sikit2 je. SInce asik tgk hubby makan, terliur lak. bila dah kena, mcm tak leh miss. Mesti nak kena..sedap beb..

    ReplyDelete
  15. Salam DIl, akak org nya suka cuba. Mesti nak tau. Then kalau tak sedap, tak lah makan lagi. Kalau sedappp... pulun je lah...

    Dil, maksud Dil sedara tu duk Kh Permas Kepala ke? Kg Kelapa tak de kot. Kalau permas kelapa tu, kg akak..

    ReplyDelete
  16. Salam Fadzli,

    mana lak supper yang oiii... Baru makan kul 10.. ok lagi tu...

    ReplyDelete
  17. Salam Nani,

    siannya.. Kalau dekat sure akak ajak korang makan sama. akak suka makan reramai..

    ReplyDelete
  18. Shaza,

    memang best. tapi sikit masin da.. orait lah tu.

    ReplyDelete
  19. Salam Nurkass,

    Resto tu kat belah kanan upin ipin.
    Harga pun reasonable lah kot.

    oo steamboat ye.. NNt akak nak cuba lah

    ReplyDelete
  20. Salam Kak Erna,

    tak lalu kenapa ek? ada bau. Tp kalau lamb ni tak bau ah..

    ReplyDelete
  21. Salam Afida,

    memg sedap beb.. jom makan.

    ReplyDelete
  22. Salam Rose,

    actually ni kali kedua kak makan kat sini. Sebelum tu tak lah enjoy sgt makan.. Join MyEstima club. So, asik bersembang je lah..

    ReplyDelete
  23. Salam h4ni3,

    he... lawak.. ada lak samapai tak leh tido malam ye.. Ramai yg cakap ,food kat situ tak terangat pun..

    ReplyDelete
  24. Salam Kak kasihredha,

    kalau akak lalu2 s alam, callng2 saya. saya belanja akak kat sini..

    ReplyDelete
  25. Salam Suzi,

    sabar ye dik.. tunggu yang besar tu leh take care adik sikit2. Sure boleh dah tu.. tp tempat ni tak sesak. So, anak2 leh santai2 je..

    ReplyDelete
  26. Salam BSB,

    lunch lagi ok ke? oo kalau cam tu nanti akak leh ajak member lunch kat situ.

    ReplyDelete
  27. Salam Maya,

    sian kat maya.. tahan dengan tisu ye..hee

    ReplyDelete
  28. Salam Kak Sal,

    sian dia.. jamu mata je lah ye..

    ReplyDelete
  29. salam kak yan
    bestnya makanan2 tu kak....
    terliur huhuhu

    ReplyDelete
  30. dil pn jnis suka mencuba kak..klau x sdp lenkli x pyhlh..tpi daging2 mmg x blh mkn...huhu....ye kak..KG KELAPA,
    BATU 35 1/2,pontian...lagi satu kg kat ayer baloi...

    ReplyDelete
  31. Salam Hasleena,

    kalau sedap dan reasonable harganya memang berbaloi kita makan..sedappp

    ReplyDelete
  32. Salam Dil,

    ooo ni maksudnya di Bandar Pontian lah ye.. Air baloi kira on the way kalau akak nak balik ke KL. Ramai Bugis dan Jawa kat situ.

    ReplyDelete
  33. tempat saya ada restoran nurkasih.ala milik pelakon fizz fairuz tu...baru tau rupanya sekampung dengan aku...

    ReplyDelete
  34. Sedap ke.. jgn hanya pasal dia pelakon maka org nak ke sana.

    ReplyDelete
  35. Mcm best je kedai Qaseh ni..tp jauh sgt kt shah alam...kedai upin ipin pun tak sampai lagi...

    ReplyDelete
  36. Mana tau one day keh sampai sini..

    ReplyDelete

cliks..cliks