cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, January 14, 2011

Ayam Penyet at Section 9, Shah Alam

Yesterday masa i nak berangkat ke office, Mem Sue called. It was 13.10pm. Lambat ke kedai gara - gara layan cerita Korea ulangan Stairway to Heaven. (sad story). Bukan takat layan sinetron Indon sampai kemaruk kan Baim Wong, Philipine movie pun i suka. Emm melalut lak.. K lah.. She asked me to fetched them at the Plaza Alam Sentral dan terus ke MBSA. Nak bayar kompoun dan lesen. (malas nak cerita bab2 ni). Bila dah tiba lunch time, so.... masa untuk makannn..I suggested p pekena Ayam Penyet di Section 9, Shah Alam. . Nak tau rasanya gimana. Sama seperti di Indonesia? Nasib kami baik pasal dapat parking, baeeekkk punya..
Actually ada 2 kedai Nasi Ayam Penyet di Section 9, Shah Alam ni.. Yang kami masuk adalah yang mengadap Plaza Masalam. Masuk - masuk orang tak ramai sangat.
Kami decided nak amik this set. RM9.50 Nasi dan set ayam goreng.
Plus dengan Gado - gado. Tapiii... kuah kacang nya kurenggg.. Tak rasa kencur/ cekur. Too sweet dan rasa bit hapak tang kacang tu..

Portion for one. Ayam goreng, sayur kangkung, lalap, tempe, tauhu, dan Sambal Terasi...Ok lah.. I suka sampah - sampah yang kat ayam tu.. So crunchy. Sambal Terasi nya pun agak kurang. Bit masam dan terlalu pedas.
Pukul 14.37PM sudah tak ada orang. Sunyi sikit. Cam ne agaknya ek bisnis diarang ni.. Katanya pemilik kedai adalah Chinese Muslim dan berkahwin dengan wanita Indonesia.
Tuuu dia.. muka - muka tak puas hati..

Licin ayamnya. Nasi masih ada almost 3/4. Gado - gado tu kitarang habis kan jugak.. Sayang kan.. But not enjoy lah..

We just spent RM35.90 here. For those yang nak cuba, dan mungkin menepati selera memasing kan... Ataupun memang set kami tu adalah set yang paling tak best.. Cuba lah di sini..

Ayam Penyet AP,
15, Jln Tg Ampuan Zabedah 9/E,
Shah Alam.

Tel: 019-3270889
019-5775399

16 comments:

  1. salam kak yan..eh tak penyet pun ayam tu... hehe

    ReplyDelete
  2. Still tak leh lawan Ayam Penyet Kg Baru ler tuuu....

    Tapi I nampak ada Keropok Binjai tu. My paberettttt...!

    ReplyDelete
  3. sue biasa jugak nampak restoran ayam penyet ni tapi tak pernah cuba pun..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Yan

    masa kat jakarta
    hari2 makan nasi ayam penyet

    Wassalam

    ReplyDelete
  5. errr keropok binjai tu bukan ke yg pahit2 tu???ngeee~~

    recent post : |curriculum vitae atau resume???|

    ReplyDelete
  6. Salam Afida,

    yelahh.. dia tak penyetkan pun..eemmm dah penyet dlm perut pun..

    ReplyDelete
  7. Salam Azie,

    kat mana yg di Kg Baru tu.. Selalu gak p kedai Kak Som.

    My dear..bukan Binjai.. Belinjau..

    ReplyDelete
  8. Salam Sue,

    kalau yg kat indon memang sedap lahh..kat sini yg sedap akak rasa di the curve. tak best kat sect 9 ni..

    ReplyDelete
  9. Salam Bro Rozali,

    oo ye ke.. Sure best kan.. I cuma sempat makan di Warung Desa je. dan tak cuba ayam penyet..

    ReplyDelete
  10. Salam Anamizu,

    bukan binjai, belinjau.. mmg pahit2 rasanya...

    ReplyDelete
  11. salam kak yan..yang dekat seksyen 18 tu kak yan ada cuba tak..kat ole-le tu..hehe..kass pun lum gi lg..tapi ramai yang kata leh tahan..

    ReplyDelete
  12. ayam penyek kat restoren sini boleh tahan sedap..

    tapi tak pernah merasa ayam penyek kat sana..

    ReplyDelete
  13. kak, kita tak pernah makan ayam penyet.. tak berani nak cuba sbb takut tak kena dengan selera.. die macam ayam goreng berempah ke kak??

    ReplyDelete
  14. Salam Nurkass,

    akak ni jarang ke arah sana kecuali p anta org naik bus di sect, 17.

    tulah memang kena rajin search kan..

    ReplyDelete
  15. Salam Kak Sal,

    basically bendanya sama je. Cuma maybe kurang rasa ke apa ke lah..

    ReplyDelete
  16. Salam Shaza,

    akak lak jenis yg suka cuba. Bila dah cuba baru tau ok ke tak. pendekata apa jenis makanan akka dah cuba. Chinese food je yg akak kureng sikit..

    Ayam penyet sama je dgn ayam goreng. Cuma alah lah tempe dan tauhu tu..

    ReplyDelete

cliks..cliks