cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, December 1, 2010

Lunch with New Staffs

Semalam kan buat Ayam Panggang Serai. Tapi masa tu dua Abdul sudah dinner. Diarang dinner bit early. Selalunya jam 19.30pm or 20.00pm kalau my parents are not around. So, tak dijamah lah sangat ayam tu. Well, kitarang buat breakfast makan dengan French Toast. French Toast ni adalah lebihan masa makan - makan di Kedai Canggih last week. Saja nak jamu anak - anak (new staffs) kami di kedai pulak.. Dah ramai tu, sambil session berkenal - kenal.

Ni dia apa yang kitarang makan waktu lunch.
Chef CiJu buat Pumpkin Pie. Tak berapa menepati citarasa yang dikehendaki. No pecan. So, nanti kena try lagi. Anyway, ok lah sedap..
Dessert tambahan Chef KoYa buat. Atas tu marshmello, bawah nya sweet potato. Then bake.

Main dish - Stew Daging dari Chef KoYa. Kitarang makan dengan roti. Sesekali ubah. Tak yah lah nak g dengan nasi je kan..
Tengok tu. Mak - mak nya kok mengadap beriya - iya je Stew tu.
Ni lah sebahagian daripada anak - anak dara come kami. Ada gak yang bercuti masa kitarang makan - makan ni. Kebanyakan staffs ni adalah bebudak ITM yang sedang cuti semester.
Lepas makan, baru lah sedikit briefing dibuat pada staffs, especially new staffs bagi menghadapi gelombang BACK TO SCHOOL. Mudah - mudahan ALLAH kurniakan kekuatan mental dan fizikal. AMEEN.

16 comments:

  1. salam
    kari tu nampak sedap r kak
    lapar la plop...
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. Salam Cheqna,

    tu stew tulang dan daging. Memang sedap. Makan dgn roti boleh, nasi panas2 pun sedappp...

    ReplyDelete
  3. Oh! Kedai Canggih tu Yan punya, ya? Bolehlah kakcik beli baju sekolah anak2 kakcik kat sana! :)

    ReplyDelete
  4. Salam Kakcik,

    eemm ye kak. Dah almost 9 years with another 2 partners tu since berhenti 24jam as a teacher in 2001.

    datang lah kak. Suka saya. nnt kita leh jumpa. akak ada FB tak. senang saya nak tinggal messge nnt.

    ReplyDelete
  5. Salam kakYan, Baik nyer bos buat makan2. ada kerja kosong tak kat sana?

    ReplyDelete
  6. Salam BSB,

    alahhh bebudak ni macam anak2 sendiri pun. Depa pun panggil akak, auntie..

    food or rezeki sama2 share..

    ReplyDelete
  7. ala byknya food....

    desert sume menarik2 jer

    ReplyDelete
  8. masuk cni...makanan je... lapaq lg la pulk... ^^

    ReplyDelete
  9. Salam Wahidah,

    dah sume nya suka makan...kenalah banyak.orangnya pun ramai.

    ReplyDelete
  10. Salam Dieylah,

    memang nak kasi orang lapaq pun..hee.. tq for the comment.

    ReplyDelete
  11. Yan... di fb, kakcik guna nama Juariah Mansor. Nanti tinggalkan alamat dan no phone. InsyaAllah, boleh kakcik datang nanti (kebetulan tadi dah bincangkan hal ini dengan hubby)

    ReplyDelete
  12. Salam Kak Yan..mana resepi stewnya? Daging korband hari tu banyak sngat..dah buntu nak masak apa dah nie...hahahahaha

    ReplyDelete
  13. kak yan -

    itu kedai akak ke?
    nanti kalau saya pi shah alam...saya cari kedai akak yea...boleh tak?

    ReplyDelete
  14. Salam Leez,

    tentu lah boleh. Leez ada phone num akak tak? nnt akak tinggal mess kat FB. kalau nak mai, kena habaq. takut tak ada masa tu.

    ReplyDelete
  15. Salam Kakcik,

    saya ada tinggal mssg kat inbox. Nnt contact bila nak datang. Pasal selalunya weekends and Rabu tak mai kedai.. MESTI call saya dulu..Kalau tak nnt kita tak jumpa.

    ReplyDelete
  16. Nnt ye Gina..hee.. akak tak sempat lagi nak wat N3 nya.. Tunggu ye...

    ReplyDelete

cliks..cliks