cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, December 3, 2010

Suka sangat hari ni..

Apa pasal suka sangat???? Nak tau kenapa???... Walau not feeling well today - sore throat, flu, headache, still went to the office aka kedai. Pasal i sendiri excited to come. Tiba je di kedai.....tanya dengan staff, Azreen...

"Yeen, ada barang untuk aunty tak?".

"Ada... Tudungkan aunty?", eemmmm?????

"Cam ne Yeen tau yang tu tudung?".

"Ada tulis aunty".

Then she gave me the parcel...

Nampak tak nama pengirim tu??? ANA SUZANA SAMAD. Blogger otai tu..Then...

I pun, bukak...

Tadaaaa....Tau kan apa dia...
Ni lah Anniversary GA dari Ana. Tapi gambaq ni i amik kat umah lah..
Cantik lahhh.. Thanks Ana..Great to have this tudung. Actually lama dok perhati tudung ni. Selalunya kat Qamilla di SACC. Mak aii rege dia..RM100 lebih tu satu. Itu yang tak penah beli pun. I just afford to buy Arianni je, because i dapat SPECIAL price dari Encik Fauzi di Arianni..Ni, bila dah dapat rezeki ni. ALHAMDULLILAH. Cantik lak tu.. And one more thing, i LOVE BLUE...Tak sia - sia teman menyahut cabaran dan pelawaan INTAN to participate.

Suka sangat the material. Cuma bit ketat kat muka.. Takpe.. Nanti adjust. Yang penting orang dah beri, TERIMA KASIHHHH sangat.
Kebetulan today i wore blue blouse.. Eemmm menerailah bila sampai rumah.. Cam tu lah ropa model bergaya dengan muka karat satu hari belum mandi..Heee...Penting ni. Nak kena amik gambaq gak sal nak tunjuk kat Ana..
So, bila dah dapat tu, ingatkan tengahari tadi nak gak p jengah Pearl Haya di Qamilla Boutique, since we went out for lunch. But ended up we went to Plaza Masalam and had our lunch at Windmill Restaurant. Tak pe, nanti - nanti lah...Emmm awai - awai bulan ni pekena makan mahal - mahal sikit. Company bayaq lak tu kan..Entertaiment from company... heee.. Tengok apa kami makan, k...
Main entrance of the resto.
I m not sure that resto ni belongs to whom. Maybe Chinese. Pasal i tengok the menu ada tulisan Mandarin. Cuma, ALHAMDULLILAH lah kalau dah stated in the menu that it serves
HALAL steak
Model Windmill yang tak dibayar
The interior
We started with appetizer - POTATO SKIN STUFFED WITH SEAFOOD OR BEEF BACON RM9.90

I was not sure salad ni dibagi free ke tak. Pasal kami tak pesan, but ada, but then 2 aje and kami bertiga.. Maybe for me and MEM SUE. Because both of us ordered lamb. Ye lah kot..
Ni SIRLOIN STEAK - RM 45.90 for MEM AJI SABAR

GRILLED LAMB CHOP for me - RM30.90
SIZZLING LAMB CHOP - RM31.90 for MEM SUE. bit salty katanya.. Kalau i sure lagi lah salty..Untuk this menu memang stated ada a bowl of salad.
My Cappucino
Eeerrgghhhh... full.. I was really full.....


This restaurant just opened about 3 months ago. Level 2, Plaza Masalam, sebelah Book Store SMART. Satu level dengan Mussollah Lelaki. Branches Windmills ada di
1. 10&11, Jalan SS12/1B, Subang Jaya, Selangor
Tel: 03-5691-8178

2. 9-10, Jalan KP 1/2, Kajang Prima, Selangor
Tel: 03-8739-9497

3. Jusco BukitTinggi 2, PSN Nilam 1/KS6, Klang
Tel: 03-3326-2913

34 comments:

  1. wahhh kakyan the food so yummy, tudung pun syanteek tu

    ReplyDelete
  2. Wahh...

    eh kak yan, kenapa tak pakai tudung baru pergi makan2?...heheh

    ReplyDelete
  3. Yang mahal tu - satu hari tak mandi! hehehe... :)

    ReplyDelete
  4. cantik tdg.... i pun skrg ni tgh giler pearl haya....

    ReplyDelete
  5. Salam Lela,

    mmg sedappun the steak. tp tekak akak yg tak sedap. sore throatkan. part of it pass kan kat diarang.

    mmg santekk u..the material tu lagi akak suka.

    ReplyDelete
  6. Salam Mama,

    memang best, memang cantik..

    ReplyDelete
  7. Salam Fida,

    akak kena adjust sikit kat bahagian muka tu.. So..tunggguuuu....heee

    ReplyDelete
  8. Salam Azrina,

    wei...wei...mmg pun enjoy. lg pun aman sgt. tak ramai makan kat situ..hee

    ReplyDelete
  9. Salam Kakcik,

    hee..tak mandi ye kak. Yelah.pagi2 dah p opis. alah p pun dalam kul 11.00 balik kul 23.45pm..tu yg lum mandi tu..

    ReplyDelete
  10. Salam Diana,

    mmg cantik. Tulah..rasa2 nya mmg nak kena p usha je ke Qamilla tu. Bit mahai lah kan. Kat Arianni tu akak mmg dapat really cheap. Yg RM 120 / 140 akak dpt RM 70-080 je..Pasal kenai Manager dia.

    ReplyDelete
  11. Tahniah dapat GA...

    Hari tu dah tengok windmill tu..next time boleh try makan kat situ...

    ReplyDelete
  12. tahniah dapat no.2 yer
    cantik2 tudung tu

    wow!lama tak mkn steak..yummi

    ReplyDelete
  13. TQ Eynda,

    sedap Eynda. Tp portian dia tak lah besar.Sikit je. But the daging memang full. Tak ada tulang as usual.

    ReplyDelete
  14. Salam Ati,

    cantik kan.. Pulak mmg favorite color.

    p lah ke windmill..

    ReplyDelete
  15. kakyan,
    best nya..! memang betul2 fun la....
    bila sekali ceria terus ceria kan...!?

    ReplyDelete
  16. Salam Kak Long,

    betol3.. akak ni pun jenis org ceria. Walau masalah bertepek, i like to think positive.. Kalu tak mau uban tumbuh banyak dah..hee

    ReplyDelete
  17. Tahniah menang GA tu !! cantik tudung tu kan?jeles nye..:D

    ReplyDelete
  18. sedapnye steak.. sbg balasan meh belanja ana steak.. hahahhaha..

    ReplyDelete
  19. Salam Zana,
    tq..tq..jgn jeles u. tu Ana ada wat GA lagi.. Akak tak join. Bg can. Mana tau kang dapat lagi.. sedih yang lain..heee

    ReplyDelete
  20. Salam Ana,

    no problem . call akak. kita jumpa somewhere, then makan kat sini. Tp bulan January nnt ye. Now bz bebeno kat kedai tu.. hee..

    ReplyDelete
  21. salam .. bestnya dpt pearlhaya tu.. cantik..

    ReplyDelete
  22. wahhh...bestnye dpt tudungg free...pastu mkn steak pulakkkk..mmg double sedap la kak yan!

    ReplyDelete
  23. Salam Ayu,
    rezeki terpijak. Tuah orang dpt kat kita.

    ReplyDelete
  24. Salam Ikah,

    bahagia kepala, bahagia perut, so hati pun bahagia...

    ReplyDelete
  25. amboi2...
    maunya tak seronok. hadiah dapat, makan pun best :)

    p/s- tumpang sronok bila kengkawan seronok.

    ReplyDelete
  26. Salam Piewahid.

    ALHAMDULLILAH. Saya pun mendoakan agar en piewahid sentiasa dikurnia ALLAH kesihatan yang membaik. AMEEN

    ReplyDelete
  27. Kak Yan.. len kali blh la gi windwill bersama tudung cantek tu.. hehe. sedapnya tengok akak menjamu selera. hehe

    ReplyDelete
  28. Tahniah menang hadiah. (I masuk 3,4 kali tak pernah menang apa-apa).

    Itu lunch sangat menggoda laarrr...

    ReplyDelete
  29. Salam Cyana,

    nanti kita leh p sama2, ye..

    ReplyDelete
  30. Salam Azie,

    toce..toce.. Tak taulah, My rezeki kot. dah penah sekali dulu menang GA. cuba tak wat N3..this is the second one.

    Memang tergoda...

    ReplyDelete
  31. Nak tercekik saya tengok rege dia kak...mahalnya..makan tak kenyang ni..

    ReplyDelete
  32. Salam Zu,

    jangan lah tercekik.. Sian kat org yg jual tu..hee... Tgk lah.. Kalau berkenan, kumpul lak wang besarnya..heee

    ReplyDelete

cliks..cliks