cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, December 31, 2010

Jom Dinner Uncle K Kopitiam..

Beberapa jam lagi berakhir tahun 2010. Maksudnya my kedai juga akan back to normal. Temporary staffs akan go back to the college. So, sebagai menghargai penat lelah mereka, kami adakan meet up sambil makan - makan for the last. Pilihan mereka, Uncle K Kopitiam di SACC Mall. This time kitarang joint kan both kedai. Ada some yang tak leh joint. Tak pe..get ready for the annual dinner soon..
Only half yang boleh joint. Some ada yang dah berhenti. Some ada problem transportation.
Food kat sini kira oklah.. The price also reasonable. So, layan je lah karenah anak - anak buah kami ni..Kita ikutkan je apa yang diarang nak makan.. Penat seharian. Then tadi katanya sebelum tutup kedai kena maki hamun oleh sepasang suami isteri dengan perkataan lucah, "p..i mak kau....", "b..i"..Marah betul diarang pasal staffs tutup awal sedikit. Kok ye pun jangan lah sampai dicaci maki anak buah i.. Yang peliknya sama je laki bini memakinya. Ada lak anak bujang yang dibawaknya. I m sure di rumah perkataan2 busuk ni memang jadi mainan mulut diarang..Semoga ALLAH beri hidayah kepada mereka.. INSYALLAH. Back to our late dinner ni...
Chicken Chop - RM15.80
Sizzling Chicken Chop - RM17.80
Mee Hailam or Wantan Mee for Mem Sue - RM7.50
Sizzling Wantan Mee for Mem Aji Sabar - RM12.80
Tu dia.. berasap - asap..Sebelah tu Barbican Drink - RM5
Rojak Singapore. Kalau i orang Singapore, tak nak i ngaku ni rojak Singapore.. Kuah nya hancusss... Entah hapa - hapa... 1 for RM6.50
Emmm ni kata nya special dish by Uncle K - Nasi Lemak. Kalau biasa RM6.80. Yang ni pasti lebih lah pasal ada seketul ayam tu..
Fettucine Carbonara for me - RM14.80
Spaghetti Bolognese - RM26.60 ( i rasa salah price ni, tak berbaloi, sikitt)
Chicken Boxing. Ingat kan orang je pandai boxing, rupa - rupa nya ayam dah semelih pun boleh boxing.. - RM9.80
Vanilla Float - rm5.80
ABC - RM6.50
Honey Lemon for me - RM6
Staffs KC Bukit Tinggi
Sengihh je minah ni - Miz Dayah
Miz Illa with her Cantonese Sizzling Noodle - RM15
Miz Sue and Miz Ati with Lai Chi Kang. Tak tau regenya lak.
We spent RM643.95 for macam - macam dishes. Memasing pesan ikut citarasa sendiri. Lebih kurang 21 persons all together yang dapat berkumpul. Some of them akan habis bekerja with us today. Some 2 atau 3 hari lagi. And some masih teruskan untuk kerja part time.. Thanks a lots to my beloved staffs. Sokongan dan pertolongan amat dihargai.. Kalau jumpa kat luar, jangan segan - segan tegur..Salah silap aunty, aunty mintak maaf.. Once again, get ready for our annual dinner nanti.. INSYALLAH..


Ok lah.. Kat mana nak cari Uncle K Kopitiam ni???

Kat sini:
Lot 33 & 33A, Shah Alam City Center (SACC MALL)
40000, Shah Alam, Selangor.

22 comments:

  1. Salam Kak Yan,
    Selamat tahun baru 2011, moga blog ahkak akan terus maju dan ceria selalu...

    ReplyDelete
  2. beruntung staff akak...bosnya rajin belanja makan...murah rezeki bosss...ehehee

    isykkk mmg tak patut la parent tu...dia yg shopping last minute nak p maki orang lain plak...semua yg dia buat tu kang jadik ikutan anak plak...sedihhhh

    ReplyDelete
  3. Salam Cik Sue,

    thanks ye. Akak doakan di pihak Sue gak..

    ReplyDelete
  4. Salam Suzi,

    INSYALLAH murah rezeki.

    entahlah.. cam ne agaknya depa kat dalam rumah.. takut akak.. sure perkataaan kotor tu jadi perkara biasa buat depa.. Mmg sedihh...

    ReplyDelete
  5. memang seronok kak makan ramai2 nie .. riuh rendah kann time menu sampai semua nak tgk masing2 punye menu saper nyer paling gempak heheheh

    sedap menu2 dik kopitiam nie .. memang terpilih lahh :)
    layan kak ..

    ReplyDelete
  6. Sedih tau.. akak punya last sekali sampai..huuu

    ReplyDelete
  7. kak'yan
    ngeri sya kalau jumpa orang makimaki terutama carut carut gitu
    mintak di jauahakan jumpa orang macam tu

    selamat tahun baru semoga di permudahkan segala urusan kita oleh yang Maha Esa.

    ReplyDelete
  8. Salam sya,

    akak pun sure tergamam kalau berdepan dgn org cam ni.. Mak ayah tak penah cakap. Jadi tak biasa. Jgn diamalkan dlm family.. Corrupt jadinya..

    Oo selamta tahun baru gak.. Semoga dipermudahkan segala urusan..

    ReplyDelete
  9. berasap2 tgk wantan mee tu.. pehhh.. terliur!

    happy new year kak yan!

    ReplyDelete
  10. Salam h4ni3,

    memang berasap2.. sedap katanya..akak tak rasa pun

    ReplyDelete
  11. salam kak yan..
    wahh sakan makanan2 tu..

    salam tahun baru kak yan..moga kak yan mantap2 selalu..

    ReplyDelete
  12. Kak Yan
    Gina pun selalu makan kat sini masa kerja dulu, pernah nampak ada orang order nasi goreng kambing, harum semerbak bau die, terus order satu, padahal makanan dah sampai atas meja, tamak tapi habis jugak, makan share dengan member

    ReplyDelete
  13. Yan happy new year
    semoga tahn depan kita tambah sukses & diberkati Allah selalu.

    ReplyDelete
  14. Salam Fida,

    memang sakan anak2 tu makan..

    salam tahun baru gak. sama2 kita berdoa agar terus maju dunia n akhirat.

    ReplyDelete
  15. Salam Gina,

    kalau tak malam tu akak dah order dah..tp dah agak malam.. Risau nak makan nasi sikit. tp blasah spaghetti lak..haaa..

    ReplyDelete
  16. Salam kak Kasihredha,

    terima kasih kak..AMEEN.. mudah2an.Saya doakan untuk akak gak..

    ReplyDelete
  17. aduilahh.. ABC tu sgt mengoda jiwa dan raga ... :)

    hepi new yr sis !

    ReplyDelete
  18. Salam Intan,

    mmg cantik dan menggoda. Tapi akak rasa nak makan susah tu.. coz the ice cream boleh jatuh anytime..hee

    happy new year to u too..

    ReplyDelete
  19. bestnye kalo jadi staff kak yan.. boss rajin JJCM.. anak2 buah pun kena layanzzzz makan2. hehe.

    Semoga perniagaan bertambah maju & rezeki makin bertambah.

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

cliks..cliks