Semalam while having our steak, Mem Aji Sabar mengusulkan (hee..hee..)
Ini dipanggil Bala -bala..
sedappp sangat. ada jagung, bit udang, n kobis kot. Cam tu lah. Tak ingat berapa ringgit. Maybe around Rph 17,000 ke Rph 18,000 - RM6
"Apa kata kalau before the company pegi ke Phuket, ( the company akan ke Phuket on February 14, 2011 till February 17, 2011) , kita pegi Bandung dulu?"..KITA di sini kami bertiga lah....
Cadangan bersahut.."Okey, malam ni i tengok Air Asia", Mem Sue cakap.
"Nak pegi bila? January??". Yessss!!!!!
Fikir - fikir memang gilo tu.. Tapi, eeemmm i setuju je..Sebenarnya why we came out with this issue. Masa pegi ke Bandung dulu tu, kitarang macam tak puas. Our trip asyik dibedal dek hujan je..Banyak tempat yang i rasa tak puas nak explore like our lunch kat Kampung Daun. Sebenarnya bukan lunch pun because kitarang tak ambil heavy food pun. Just enjoy the desserts. Semuanya kami nak rasa. Tengok ye..
Kat mane ek tempat ni.. Ok google map bawah ni. Or paling mudah tanya pak supir..My Indonesian's fren, Yanti, also made some reviews about this place. Tempat ni memang cantik. The food je bit pricey. Tapi you kena beli sekalilah the ambiance tu. Cool beb..Suasana dalam hutan. Pokok paku pakis tinggi - tinggi. Some huts betul - betul tepi sungai. Tapi yang cetek lah..
Emmm..kemain Chef CiJu.
Some of the view kat entrance
Ni pun
The reception
Bila tengok kat sini macam kat Bali lak. Rupa - rupa masyarakat Hindu di Bandung juga celebrate 'Hari Nyepi' yang biasanya disambut di Bali.
One of the tempat makan di tepi sungai.
Tetiba lah pulak...hee..
K.. apa yang kitarang buat kat sini...
Laaaa... makanlah..apa lagii....
Mem Aji Sabar with Strawberry Juice Rph25,500 - RM9
Kalau tak silap, Sirsak Drink for Ecah. ALahhh air durian belanda. Piiyau..Rph 22,500. Mahal tau... dekat - dekat 8 henget gak..
Frozen Peppermint - Rph 30,000. Amik kau.That's my drink..RM10.50 Belakang my drink tu, Kampung Daun Sling - Rph27,500 - RM9.50
Bandrek - Rph6,500
Ini dipanggil Bala -bala..
sedappp sangat. ada jagung, bit udang, n kobis kot. Cam tu lah. Tak ingat berapa ringgit. Maybe around Rph 17,000 ke Rph 18,000 - RM6
Nasi Timbel Bakar - Rph48,500 (RM17) Nasi ini dibakar di dalam buluh with some flavors. Ada daging or ayam.
Es Cream Goreng - Rph 22,500 - RM8.00
Surabi Oncom Rph6,500 - RM2 lebih. Duk kat Malaysia tak de nya kesah nak cari Surabi ni. Serabai lah..Ni pi ke Bandung lak cari. I nak sangat makan bila google pasal Surabi sebelum went to Bandung. Kat bawah ni ada macam - macam Surabi with flavors. Ada che pun ada..
Poffertjes Large(yang ada strawberry tu) - Rph32,500- RM11 lebih
Korang tengoklah punya jelojohnya mak - mak and anak - anak dara makan..hee..berebut.
Mahal pun mahal lah. Yang penting diladeni oleh si ganteng..heee..
Tengok lag ropa kami yang kegembiraan tu..
ramainya group akak ni gi bandung..
ReplyDeletemakanan itu semua sgt meriah....
syoknya g bdung ramai2......
ReplyDeletei x blh thn la tgk u mkn kat kg daun tuh... rindu sgt.....
cptlah dtg may 2011... hehehe
tetiba rasa lapar pulak..err...
ReplyDeletebestnyer kak yan pergi bercuti.. tak ajak!..hehe
Salam Leez,
ReplyDeleteakak p dgn company. Bawak anak2 buah after Back to School session. Appreciation to them. Food mmg sedap2. But mahai lah.. Tp kitarang blasah je..hee
Salam Diana,
ReplyDeletemmg seronok jenjalan reramai tu. Alahhh jgn tunggu May, mai ikut kitarang p January ni..heee.. nak p bertiga je..
mmg best kat Kg Daun tu kan. Ingat nanti nak p Sapu Lidi lak
Salam Fida,
ReplyDeletejommm ikut akak January ni.. Org p shopping, akak p makan je..heee
nampak best ;)
ReplyDeleteApa nya yang best?
ReplyDeletejenjalan?
makan?
tpt ni mmg best..
makanan pun best.
regenya pun best...hheee