cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, December 7, 2010

Dinner at Sari Ratu Subang Parade.

Ke sini lagi?? Sari Ratu Restaurant? Dah namanya suka kan. Ye ke situ lah tempatnya. Hari ni kan cuti. Lagi pun my parents dah nak balik kampung satu dua hari lagi. Diarang asyik sebut je pasal Masak Lemak Urat. .. Nak masak benda ni sure tak tau. Nak kena lah pulak berguru dengan orang Minang. So, Chef CiJu has planned something for dinner tonite. She made a reservation di sini. Kitarang pergi yang the closest dengan rumah lah. The nearest adalah di Subang Parade.

Decoration for Christmas Festival mencantikkan pemandangan waktu malam di Subang Parade.. Jarang ke sini waktu malam.
My darlings
Bertolak dari rumah at 20.35pm. It just took 15 minutes to be there. Tiba almost to 21.00pm kat Sari Ratu. PamanMie and the family dah sedia menunggu. 17 of us including si kecik - kecik tu..Well depa ni kecik - kecik pun portion macam orang tua..heee..Anak - anak suka makan..
Ayam Goreng Kampung - i suka sampah - sampah dia tu...
Eee... Ikan Nila Goreng ni macam 'River Moster' lak... Tengok macam tak leh nak telan.. Tapi, kita pusing kan kut lain..So, blasahhhh...
Nilah yang jadi favorite semua. Masak Lemak Urat. atau kalau tak salah dipanggil Gulai Keting.
Oxtail Soup
Rendang Daging
Es Teller..
Dua tiga hari sebelum ni memang i teringin sangat nak minum air ni. Selalunya i minum masa kat Bali. Tup..tup..malam ni merasa gak i minum Es Jeruk ni..Segarrr..
Selalunya kalau di Indonesia maybe tak ada sayur ni. Yelah ni di sini. Improvise lah kan. Something like Kailan or Sawi lah..
Sambal Merah. Kitarang makan banyak lagi dengan Sambal Ijau. Saja malas nak load gambar Sambal Ijau. Pasal dah selalu sangat. Kali ni tayang Sambal Merah lak.
Belum makan lagi udah cap jempol tuh.. pasti enak lah..Tengok tu sampai ada yang tidur - tidur..
Ropa - ropanya masih sempat lak camera lady ni snap gambar pria Indonesia ini...Salah guna kuasa nampak..
Setengah jam kemudian..heee..Licing licau. Nasi putih bertambah - tambah..
Tu dia.. Chef KoYa and Abang Ifan. Tak panggung kepala langsung. Khyusuk..
Emmm..pengantin veteran.. Siap bersuap - suapan tu...
Sorry, i lak interframe..
ALHAMDULLILAH, malam ni dapat sekali lagi kami sefamily berkumpul dan makan bersama. Chef CiJu yang belanja kitarang. Thanks for rezeki yang dikongsi bersama. INSYALLAH nanti boleh makan free lagi..Nak tau tempatnya ye...

Kat sini...
LG31/G29, Lower Ground Floor
Tel: 03-5632-4140
Fax: 03-5632-4423

Dah makan, time nak balik pun liat..heee..Kenalah mengabdikan kenangan di sini kan.. Macam lah kat obersee...

32 comments:

  1. Tak tahan...meleleh air liur dan air mata tengok nie

    ReplyDelete
  2. Takut tengok ikan tu tenang kita blk hehehe...

    ReplyDelete
  3. Salam Gina,

    sayangnya tak dapat tayang belut goreng tu.. Dah habis dah..Itu yang dicari sama dengan gulai irat tuh..

    ReplyDelete
  4. Salam Alida,

    betul tu.. Hubby punya keje lah tu. Dia tangkap gambar tu..Mcm takut nak makan..Tapi.. eemmm licin..

    ReplyDelete
  5. brupppppp...kenyang dh k.yan..
    mmg best sgt2...tgk pic pun dh kenyang...
    wahhh garang muka ikan tu..

    ReplyDelete
  6. Yan,
    akak baru gi restoran ni semalam..
    tapi frust jus avocado tak de

    ReplyDelete
  7. Ala... Dah lama tak makan sini.. Last makan bulan 6/7 hari tu... Hmmm nak kena plan for next visit dah ni... Hehehe...

    Aini suka Ikan monster tuh ;). Sedaps!! Garing...

    ReplyDelete
  8. Salam Umiey,

    bagus gak blog akak kan.. Tgk je org dah kenyang. Safe lah u punya belanja makan..heee

    memang garang rupanya. Dia tak tau kitarang lagi garang. Licin dia..

    ReplyDelete
  9. Salam kak, (i dont know how to address u)

    avacado dia memang dah lama tak ada supply. Kitarang tanya semalam kenapa tak ada. Because minum es teller bila ada benda tu lagi sedap. Tapi saya tak suka sgt.

    ReplyDelete
  10. Salam Aini,

    dah lama tu. kolestrol pun dah almost vanish tu.. So, boleh lah pegi situ. Akak selalunya buat reservation dulu.. Ramai yg pegi..hee

    ReplyDelete
  11. takut betul ..Ikan tu merenung tajam sekali.. hehe..



    Suka tengok pengantin veteran tu..
    mesranya...

    ReplyDelete
  12. air jeruk tu mmg sedap ker? x pernah try

    ReplyDelete
  13. takutnya tengok muka ikan tu....siap dgn gigi lagi..hehehe
    belasah ajerlah kak kalau sedap...

    pelayan yg bawak nasi tu...siap tersenyum bila ada org ambil pic dia...hahahaha

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. Salam Azrina,

    walau setajam mana renungannya tak diheran dek kami..hee..licing

    Mak abah akak dah kawin almost 43 yrs. Makin tua makin loving2..

    ReplyDelete
  17. Salam Syariza,

    jeruk tu maksudnya limau. Akak suka pasal dia gunakan limau kampung tau... Bukan orange tu.or limau nipis or limau kasturi..

    ReplyDelete
  18. Salam Leez,

    sampai ke tulang2nya akak isap Leez.

    pelayan tu mmg ready utk ditangkap pic nya Leez.. Yelah yg menangkapnya anak dara..hee

    ReplyDelete
  19. asslamualaikum yan...

    kalau ke sini mesti telan air liur tgk menu2 masakan...
    yan restoran horizon garden yg ina tulis di blog ina tu berada di manjung seksyen 3...restoran boleh di lihat dari jalan besar...menghala ke lampu isyarat...

    ReplyDelete
  20. salam kak yan, boleh try nie. saya selalu makan makanan minang kat ss 15.restoren selera nogori.

    ReplyDelete
  21. Emm mana tau nanti2 kot ke Perak, boleh lah try..

    ReplyDelete
  22. Salam BSB,

    selera nogori ni buka ke branch yang kat Amcorp Mall?

    ReplyDelete
  23. kak yan.. seronok betul, happening sungguh tyme makan. tgk waiter bwk nasik pun saya dah kagum.. inikan pula muka ikan garang.. hehe.

    tp paling best gmbo pengantin veteren.. romantik sgt!

    ReplyDelete
  24. kak yan, menakutkan la tgok ikan goreng tu..hehe~

    ReplyDelete
  25. Salam kak yan...wowwww..meleleh ayaq liur tengok makanan2 tu... gambar ikan tu tak leh tahan... sebijik mcm ikan piranha...hehehe

    ReplyDelete
  26. mmg teringin nak pi situ
    tapi takut kan harganya
    pasti mahal kan...

    ReplyDelete
  27. Salam YAN
    Tak berapa perasan pula kedai makan tu di Subang Parade. Pergi situ pun dah jarang-jarang. Kena cari, satu hari nanti. Hihihi, masa grup Yan pergi tu entah-entah orang lain tak dapat kerusi! Memang seronok makan ramai-ramai.

    Selamat melalui tahun baru 1432H.

    ReplyDelete
  28. Salam Cyana,

    makan memang happening moment bg kitarang..he..Malam tu memang permintaan pasangan veteran tu lah...

    ikan tu terkejut masa kena goreng tu..sebab tu ropanya cam tu..hee

    ReplyDelete
  29. Salam Nani,

    thanks to the ikan kerana sudi berlakon..hee

    ReplyDelete
  30. Salam Fida,

    memang sedap 2 Fida. Especially Sambal Ijau, and gulai keting tu.

    ikan garang tu pun sedap

    ReplyDelete
  31. Salam Ati,

    tak berapa mahal sangat lah Ati. Biasa2 aje. Sma je kalau kita makan kat Secret Recipe tu.. Lebih kurang tu je lah regenya... Sekali sekala..

    ReplyDelete
  32. Salam Temuk,

    SalamMaal Hijrah.

    Kedai tu dah agak lama dah. Rasa2 almost a year. Puasa taun lepas dah ada. Dulu Eden Restaurant. Tepi entrance Parkson Grand tu.

    Nasib baik kami datang dah agak malam.. Dinner at 9.00pm. Lagi satu dah buat reservation.. Yelah..17 orang tuu..

    ReplyDelete

cliks..cliks