cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, December 16, 2010

Balik kampung - Part 4

Bila dah tengok keadaan my Mommy dah semakin elok, Hubby and me decided balik Shah Alam. Lagipun ada PamanMie yang datang pulak tolong jaga my Mommy. Sebenarnya lepas je balik dari hospital, kami singgah makan tengahari di tepi Pantai Pontian. Bukan tengahari pun, because it almost 14.53pm. Kami teringin nak makan Hamid Murtabak . For me this is the best Murtabak compare to Murtabak Singapore di Shah Alam. Kulitnya lebih nipis. Rempah untuk dagingnya juga lebih sedap.. Sesiapa yang duduk Johor tu dan teringin nak makan Murtabak ni, i load kan di sini phone the owner. Kitarang siap tapau untuk dibawa balik ke Shah Alam sebanyak 4 keping yang harganya RM8.00 tiap satu. Boleh buat breakfast.

Yang kami makan ni special, RM10.00. Rupa - rupanya kalau makan di sini Murtabaknya dikoyak - koyak kan begini.. Sedappp beb.... Tak pakai kuah pun sedap..
For those yang nak rasa Hamid Murtabak ni, kat sini ada contact number.
Pak Hamid dibantu oleh ahli keluarganya sendiri. Tahannya kaki Pak Hamid tu berdiri.. Kalau i dah pengsan kottt...
Abang Irfan tak makan murtabak. Dia makan Otak - Otak Kempas. Habis 10 keping. Siap tambah lagi. Dia tak breakfast.. Kebuluran lah tu..
I suka makan di sini. Bawah pokok besar. Depan pulak ada Cendol Mamak. Belakang tu ada Rojak Buah dan Otak - otak Kempas. Tapi masa kitarang sampai, penuh lak sini. Tu yang duduk dalam kedai..
Lepas makan, kami terus balik rumah my parents. Kemas - kemas dan mandi, then went back to the hospital before saying good bye to my Mommy. She had been transfered to the second class. Tempatnya pun selesa. And nurses baik - baik semuanya. Muka my Mommy pun dah mula ceria sedikit. Ramai betul guests yang paid a visit.
Thanks to the nurses and doctors at Hospital Besar Pontian.
Happy sangat that my Mommy dah semakin membaik. Tengok lah perangai cucu - cucu pat belakang tu..
Kami bertolak dari hospital lepas Maghrib prayer. Tiba di R & R Machap, we stopped for having our dinner. Alahhh..simple dinner je. Takut bila dah lewat sangat anak - anak kelaparan. Cantik sangat R & R area ni... Siap ada elevator lagi.
Cantik. Tersusun.
Mee Rebus yang tak macam selalu. Tak ada keropok atasnya. Tak pekat macam selalu. Tapi boleh lah..
Memang dah femes Nasi Ambeng ni. Kat sini diarang charge - RM4.00. Mahal kan..
Jarang - jarang dapat makan Maggi Mee.. This is also one of the item being prohibited at my home. Kat sini depa lepas niat. Dua - dua pilih Maggie Mee.
Sempat lak berposing anak - anak Sidek ni..
We reached home at 00.15pm. Nak jadi cerita, i lupa nak bawak kunci rumah. Maka terpekik terlolong lah i memanggil Bibik yang membatu tidur.. Nasib baik dia sedar. Kalu tak kaluu, mau berkhemah dalam kereta or carilah hotel murah di sekitar Section 7 ni.. ALHAMDULLILAH semuanya ok..


THE END...

* sehingga tengahari ni, my Mommy telah dipindahkan lagi ke bilik yang lebih selesa. Maybe bila the hospital find out that CiTi 'orang kuat' di JPS.. Untung orang keje kerajaan ni.. Rugi teman..Keadaan my Mommy pun semakin membaik..ALHAMDULLILAH.. Thanks to all frens. FB and Bloggers yang sudi mendoakan kesejahteraan my Mommy. Tak terbalas rasanya... Mana - mana anak lah kan bila Mommy sakit umpama terbang separuh nyawa kan??!!

20 comments:

  1. lega rasa kan semua dah ok

    cam bes je murtabak tu
    sy pernahmakan yg murtabak singapore kulit dia agak tebal
    bila dah sampai shah alam, dah liat skit

    nnti leh cube murtabak ni plak if ade rezeki ke johor lagi..:-)

    kak, R&R tu baru renovate kot eh. sbb baru sgt bangunan dia. sy pon singgah solat asar kat situ itu ari

    hahahha sib baik bibik sedar :-P

    ReplyDelete
  2. aslmkm yan....

    sebenarnya ina dh byk kali buka blog yan tapi tggu full page keluar punya le lama kalau internet sdg slow x kuar2...
    rupanya mak yan sakit yea so sorry lmbt dpt berita semuga segera sembuh seperti sedia kala....

    ReplyDelete
  3. kak Yan,
    Alhamdulillah mak akak dah sihat. Moga mak akak cepat2 kuar hospital. Selalunya org tua2 nie x suka sangat dok sepital lelama kan.

    ReplyDelete
  4. Murtabak Singapore kat Muar masih sedap tp lbh mahal..huhu.

    Saya doakan mak akak cepat sembuh. Btul tu, kalau orang tua kite sakit..rasa melayang separuh nyawa.

    ReplyDelete
  5. Salam Rose,

    ALHAMDULLILAH, mak akka dah kuar petang tadi.Baru tat sat sembang dengan dia. Lega rasanya.

    Murtabak ni memang best compare yg ada di Padang Jawa. Yang ni bawak balik sini pun still lembut lagi. THen besoknya dibakar sikit lagi jadi crunchy. Akak suka.. Try tau nanti.

    R& R tu rasanya dah masuk 2 tahun kot. mmg cantik.

    Mmg bibik sedar. Tapi akak malu lah terjerit - jerit tgh malam tu..

    ReplyDelete
  6. Salam Ina,

    it's ok.. ALHAMDULLILAH dah discharge pun.. Lega rasanya..

    ReplyDelete
  7. Salam Cik Sue,

    ALHAMDULLILAH dah kuar. Usahkan duk lama, nak pegi pun susahkan.. Itu akak rasa dia dah sakit sangat kot.TU yg pegi..Kalau tak...eemmm

    ReplyDelete
  8. Salam Misz Sephia,

    Hamid Murtabak tu pun sebenarnya dah naik harga. Tak kesah lah..Asalkan sedap. Org Moa ke?

    ALHAMDULLILAH 90% dah ok. Ibu kita tiada dua nya..

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..ibu kak yan dah keluar..

    murtabak tu pun nampak sedap, lain kali kalau ke sana boleh la singgah. Thanx kak yan..

    ReplyDelete
  10. Salam Fida,

    ALHAMDULLILAH

    betul boleh cuba. Call dulu lagi bagus.

    ReplyDelete
  11. TQVM Yan,

    kak yan and foods mmg tak dpt nak di pisahkan..hihi

    mmg best kalau kerja gomen ni!

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah....dil pun tumpang lega mak akk dah keluar.semoga mak akak bertambah sihat dan dilindungi Allah,juga buat akak sekeluarga..Amin..
    akk,pontian kat mana?kaklong dil pun orang pontian,pontian kecil..tapi x ingat nama tempatnya.hehe....dan..sangat terliur tengok murtabak tu..lamanya lagi bulan 7 ni...huhu....nk balik cuti.nk makan puas2..:-(.

    ReplyDelete
  13. Salam Ati,


    hee..hee..haaa..haa... mmg ye kan. FooD n YaN cannot dipisahkan..Badan pun makin naik Ati..

    ReplyDelete
  14. Salam Dil,

    Thanks ye. Lega sangat lah...

    Akak asal Kampung Permas Kelapa, Kukup, Pontian.

    Klau akak Dil org Pontian, so Dil org Pontian gak lah kan. Maksud akak asal.

    Dil jangan lupa cuba Murtabak tu.. memang sedap. bagi tekak akak lah..hee

    ReplyDelete
  15. Salam Yan,

    Hei!! We are neighbour sebenarnya. How samll this world. Hehehe...... neighbour kg.rupanya. Kakak selalu pergi makan di Restaurant Mandela bila balik kg. Satu hari mesti kita jumpa...

    Syukur ibunda dah sihat....

    ReplyDelete
  16. Salam Kakzakie,

    neighbor kg? kg Permas Kelapa? Laa... Mandela tu dah biasa sangat. Dekat dgn umah my mom...

    akak kenal family saya ke? Abah Cikgu Elias? hee. excited..

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah mommy dah sihat, eh eh kak yan jumpa neighbour lak yea..

    ReplyDelete
  18. bestnye pi sana..x pernah sampai pun johor...hehehehe

    ReplyDelete
  19. Salam Ikah,

    alhamdullilah.

    tulah..small world.

    ReplyDelete
  20. Salam Alin,

    jemput lah jenjalan ke Johor. Best..banyak food..hee

    ReplyDelete

cliks..cliks