cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, December 13, 2010

Lunch kat A.Hassan Sdn Bhd.

Tengok tajuk macam tak menarik langsung. Tapi bila anda ke sana sure tertarik menarik de bom..Heee.. Sebenarnya tengahari Sabtu lepas Hubby ajak makan di KL..tu dia ..siap ke KL lak lunch.... Tempat ni memang biasa kitarang pergi since duduk di KL lagi.. Alahhhh... Resto Ayam Kampung. Pernah cerita pasal tempat ni di sini.

Besar tajuknya.. Ni di resto tiga tingkat nya..

Tempat ni memang sudah lama wujud. Memang meriah sangat kat sini. Menyediakan masakan kampung. Yang wajib, sure lah ayam kampung goreng tuh.. Best sangat.
Di bahagian tepi. Kami lalu lepas makan di bawah pokok.. Ramai gak yang makan di resto ni..
Belum makan lagi Abang Ifan dah terpandang kan tempat mainan ni.. Siap berjanji - janji dengan Hubby nak cukai itu ini..Emmm...
Tempat makannya sempoi je. Kat bawah pokok - pokok besar. Memang redup.. Macam halaman rumah kampung ..My kampung pun tak macam ni.
Bahagian depan resto yang baru. Ramai gak. But i like yang kat bawah pokok tu.. Windy.. best sangat..
Ayam Kampung Goreng - masih panas - panas lagi.Hubby request yang panas - panas... Seorang dua ketul kami makan... Tu dia..Kira berbaloi lah kan kalau balik Shah Alam masih kenyang lagi..hee
Ulaman yang disediakan - jantung pisang, daun ubi rebus, daun yang buat laksa utara tu, dan kacang botol. I tak tau apa nama daun yang digunakan kalau makan Laksa Utara tu. Tau makan je..
Ni pilihan Abang Luqman. Dua ketui je. Cuma Abang Luqman dan Abang Irfan je yang ngap... Abang 'Imran just suka daging Ayam Kampung tu..
Tengok tu ulaman nya. I suka sangat jantung pisang cicah sambal belacan. Kalau dah ada ulaman macam ni. Daun hijau untuk Laksa Utara tu, i tak kesah lah..
Ni pun salah satu favorite kitarang. Macam masakan Jawa sikit. Bilis Goreng dengan Kacang Tanah.
Cap jempol dari Abang Irfan.. Memang dia suka sangat. Pekat. Betul ke original?? Ke dicampur something bagi pekat cam tu..
After half an hour, begini lah jadinya.heee..

Anak dan bapak kekenyangan..
Abang Irfan, lepas air soya dia habis, dia cukai ibu punya Teh Laici...
Interframe...Mata lak dua - dua sepet..Panas..
Kat mana nak cari restaurant ni ek??? Okay..there are many branches of it. Boleh cuba mana- mana anda suka.. Makan pun sedap sangat...Tempat yang i makan tu..

1. 30 Dataran Velodrome, Cheras. (search here). Parking senang sangat.

2. Awan Besar, Rest and Service Area, Kesas Highway. Right after toll Awan Besar.

3. Jalan Lawan Pedang 13/27, Sect 13, Shah Alam.. Laa tepi telinga pun i tak penah pergi..

4. 35G, Jalan USJ 10/1, UEP Subang Jaya - Taipan area. Pack gila especially lunch time. Parking problem.

5. Menjelajah di google tadi, i jumpa satu blogger yang cite pasal Ayam Kampung ni.. Di Bangi.. So, tumpang lalu ye HANIE.

Coba ..Jangan Tak Coba..Pasti tak menyesal


14 comments:

  1. kak yan...sy pernah pegi yg sek 13 dulu sebelah Nasyeed dot Com.. now dah besar opposite spa tu. mmg seedappp!!!

    ReplyDelete
  2. Salam kasihredha,

    cuba kak jangan tak cuba. Especially yang suka makanan kelantan. Pasal dia ada gulai kawah.

    ReplyDelete
  3. Salam Cyana,

    nanti akka leh cuba kat situ lah. tak yah nak pegi sampai ke KL..

    ReplyDelete
  4. lauk kampung dia memang MANTAP kan..
    takleh gi lambat.. nanti lauk abes.. hehe

    ReplyDelete
  5. Salam Hanie,

    memang betul tu. Tapi kalau kat sini akak rasa sampai petang pun masih banyak. diarang keep masak.

    ReplyDelete
  6. mmg nampak sedap & leh buat saper2 pun terliur.
    daun tu kami org utara panggil Daun Selon

    ReplyDelete
  7. Salam Syariza.

    memang terliuq..Sedapp

    akak dah agak.. Tp takut nak tulis.hhe tq for the info

    ReplyDelete
  8. Alamak aiii..sodapnyeee kak yan..mana laaa nak merasa ni sume kat sini..huhu..

    ReplyDelete
  9. Salam Sufeenan,

    Alahh sian nya dia.. Tak pe..nanti 2 bila balik mesia, boleh lah cuba

    ReplyDelete
  10. saya pernah gi yg kat bangi...memang sedap dan mantap!!!

    ReplyDelete
  11. Salam Leez,

    baru bukak katanya kan..

    ReplyDelete
  12. yan..
    salam kenal kembali...
    akak dah link blog yan...
    Ayam kg di bangi mmg jd tempat makan faberet suami akak... ayamnya yg panas2 tu yg 'paling membuka selera'..

    ReplyDelete
  13. Salam kak (how should i address u?),

    thanks ye.. Tulah tengok yang kat Bangi tu, besar betul kan..

    memang sedap ayam kampung panas2..

    ReplyDelete

cliks..cliks