cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, December 17, 2010

Lunch with Kedai Canggih Bukit Tinggi's Staffs....

Selain Kedai Canggih di Shah Alam, i or we (me n my partners) have another branch at Bukit Tinggi, Klang. Managed by our staffs. So, Khamis, Dec 9, kitarang ke sana melihat persiapan untuk mengadakan Sale on Friday to Sunday. Kedai di sini agak luas. Shop lot. Terletak di belakang GIANT BUKIT TINGGI, KLANG.

Bahagian depan kedai. Needs some improvement. Nantilahh.. cari duit dulu..hee
Bahagian dalam kedai.
Counter
Kalau waktu BTS, waktunya dilanjutkan ke pukul 20.00PM. ISNIN closed.
Lepas sedikit briefing to the staffs, we went for lunch. Selalunya kalau kami ke Bukit Tinggi, our lunch mesti ke Warung Warisan Asli. But bit odd, lunch time orang tak ramai pun kat sini.. Kenapa ek??? Food dia kira not bad lah.. Sedap.. Especially makanan kampung.
Resto ni ala - ala kampung. Serves makanan kampung, western pun ada. Tapi malang nya waktu tu tak ada. Maybe serves malam kot.
The interior. Kalau dulu waiters dan waitress pakai ala - ala zaman P. Ramlee. Now dah tukar.
Kerabu Sotong - pedas
Sayur Paku Pakis - sedap tapiii penuh dengan batang je...
Ayam Kampung Masak Lemak Cili Api
Lupa nama masakan ni. Bunyinya macam Kheng Sam or Kheng Som.. Thai cuisine lah kot. Macam Asam Pedas. Tapi banyak sangat sayur - sayuran. Kangkung ada, timun ada, kobis pun ada.
Telur Bungkus
Udang Goreng
Ulam - ulaman
Tengoklah the presentation. Menarik dengan alas kain batik dan kendi. Kalau Jawa cakap, koboan..

Bagi yang berminta menjamu selera, di sini alamatnya.

WARUNG WARISAN ASLI
No 32, Lorong Batu Nilam 3D, Bukit Tinggi, Klang.
Tel: 03 - 3324 6125

38 comments:

  1. bestnye la jadi staff kak yan ni..selalu dapat makan free..hehe~ sedap2 plak tu..

    ReplyDelete
  2. saya pun tak suka kalau mkn paku pakis penuh ngan batang jer

    presentation tu mmg cantik, mcm dolu2

    ReplyDelete
  3. tak sabar nak tunggu sarah sekolah darjah satu tahun depan satu lagi...ihikss...blh sopping barang canggih ni... :)

    ReplyDelete
  4. Bilalah kakcik nak sampai ke kedai Yan ni.... :(

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum yan....

    rupanya ini dia tauke canggih ...aiman sbk nk beli baju sek canggih...abahnya duk intai wallet ckp ke x budget ni...

    ReplyDelete
  6. Canggihnye kedai Canggih..hehe.
    Agaknya restoran tu presentation dia nampak ekslusif sgt kot, so org fikir mahal?? Maybe lah..

    ReplyDelete
  7. rajin bawak staff makan ...
    bagus tuu moga murah rezeki selalu :)

    ReplyDelete
  8. tentu sedapkan yan...tp jauh le nak pergi.

    ReplyDelete
  9. bestnya tgk akak bisness...
    satu semangat utk saya yg sangat bercita2 nak jadi bisneswoman...Insya Allah..
    nanti nak jumpa kak yan nak minta tips...boleh tak?

    ReplyDelete
  10. Salam Nani,

    meh lah sini. Boleh jd temporarily staff kalau ujung bulan 12 ni..heee.

    ReplyDelete
  11. Salam Syariza,

    tulah kedekut sgt. brape sen sangatlah sayur tu kan...

    ReplyDelete
  12. Salam Suzi,

    tahun depan ye.. datang ye. Sign up for member. K lah pegang janji akak ni. Next year u datang, sign up member, akak tak charge fee. Kalau tak kena bayar RM10 for a year.Khas utk Suzi yg baru pertama kali utk anak bersekolah.

    ReplyDelete
  13. Salam Kakcik,

    tulah saya tunggu je ni.. Akak ada FB tak? Nanti sy pass phone num sy kat akak.

    ReplyDelete
  14. Salam Azlina,

    bukaan tokey besar mana pun kak.. Tak glamer langsung.

    eh! mai lah kedai. nanti bg diskaun kat aiman. Dpt sepasang pun pasti dia happy kan..

    ReplyDelete
  15. Salam Misz Sephia,

    Alahh tak canggih mana pun. Hubby yg design sikit2..

    tak lah gempak mana pun. Lagipun kawasan tu Chinese yg ramai.

    ReplyDelete
  16. Salam Ieda,

    ALHAMDULLILAH.diarang kan tulang belakang kita. Alah sharing sikit2..

    ReplyDelete
  17. Salam Kasihredha,

    boleh tahan lah makanan dia. Not bad. Tp sekarang dah kurang jam nya berbanding dulu.. Kot2 lah tersesat ke sana...Heee

    ReplyDelete
  18. Salam Leez,


    alahhh biz woman capuk je.. Simple je Leez.. Eh..sure lah..akak memang nak jupa Leez. Boleh sembang2. kan..

    ReplyDelete
  19. Mama mai lagi. kalu ada masa mama nak gak singgah kedai Yan . Leh dpt diskaun....?

    ReplyDelete
  20. Kak yan..kalau nak beli baju sekolah canggih banyak2 kak yan boleh datang terus ke rumah eynda tak? hehehe...joking :-p

    ReplyDelete
  21. Salam Kak,

    INSYALLAH. Nanti akak joint membership. Selalunya fee RM10 for 2 years. So, kalau akak mai, free fee k. Discount mmg dah stated - Canggih Bata, Characters stationaries just 5%, the rest - 10 %. Nnt saya pass phome num. So, call before u come. weekends selalunya saya tak ada.

    ReplyDelete
  22. Salam Eynda,

    banyak tu banyak mana? Berkodi2 ke..heee.. Alah dekat je kedai dgn umah Eynda tu...

    ReplyDelete
  23. Salam
    nanti sya akan cuba jejak kesana
    warung warisan tu memang best sesangat menu, deko..segalalah
    sya pernah berbuka puasa di sana siap ada surau lagi kan?

    ReplyDelete
  24. salam yan,

    ati if tgk kedai yg glamer2 ni
    takut skit nak masuk...
    takut mahal..hihi

    ReplyDelete
  25. salam kak yan..
    bestnya nampak lauk2 tu...

    ReplyDelete
  26. bole g terjah ni kedai canggih.. makanan kt situ mmg nmpk sedap2.. menyelerakan..

    salam kenal gak dari zana..:))

    ReplyDelete
  27. Salam Sya,

    memang sedap. price pun not bad kan.. Facilities ok lah. but need improvement lah.

    ReplyDelete
  28. Salam kenal yan..
    mekasih singgah blog akak..
    insyallah ada rezeki nnti bolehlah akak bershoping di kedai yan..

    dan andai akak ke bukit tinggi boleh singgah kedai mkn yan..masakan ni semuanya menyelerakan..buat akak lapar je.

    ReplyDelete
  29. assalamualaikum Yan..sedapnya.kak link yek

    ReplyDelete
  30. my MIL kata mahal makan kat situ
    so saya pun takde la try
    hehehe

    ReplyDelete
  31. Salam Ati,

    eh.. akak rasa tak mahal mana lah.. Ati biasa makan di secret recipe tak? plus minus blanjanya ca, tu lah. Bukan fine dinner resto pun.. Hee... coba dulu..

    ReplyDelete
  32. Salam Leena,

    boleh lah lauk2nya memang sedap lah...

    ReplyDelete
  33. Salam Zana,

    thanks sudi singgah blog akak yg baru nak idup ni..

    sudi2kan singgah kedai akak tu ye..

    ReplyDelete
  34. Salam h4ni3,

    ehh...cobalah dolu.. mana tau..pada akak regenya tu reasonable lah..

    ReplyDelete
  35. Salam Kak Ida,

    terima kasih sudi follow. Jemput dtg jugak ke kedai saya. Kedai makan tu mmg sedap kak..

    ReplyDelete

cliks..cliks