cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, December 5, 2010

Bribe or treat?

Apa pasal tajuk cam tu?? Sebenarnya lepas je scene ni di kedai, we (me, mem aji sabar, n mem sue) decided nak treat our staffs dinner. Yelah, dah lah trauma dengan scene Drama Melayu kat our kedai tu. So, ni kes nak pujuk - pujuk diarang lah. Especially staffs yang baru - baru tu.. Macam nak bribe lah pulak kan.. Tak lah jugak. Yelah..... diarang dah berhempas pulak mengendali 5 days promotion kat kedai tu. So, makanya kitarang belanja makan malam.. Secara kebetulan aje. Layan je lah gambar - gambar kitarang ni..
Ada dua tiga orang lagi rasanya yang tak dapat join our dinner ni. Ada yang cuti. There were 17 staffs here. Branch Bukit Tinggi, Klang tak boleh join pasal diarang tutup awal. Tak pe, Annual Dinner nanti kita join.
Cover balik. Atas tu tak ada gambar Mizz Sue. Eh! betul ke nama staff ni Sue. New comer.
Tengok tu mak - mak dara.. terlebih sudah..
This was the place. Bila malam cantik lak tempat ni. Waikiki Cafe, Plaza Alam Sentral. Next to Syed Restaurant.
Yang pakai tudung putih tulah yang terlebih trauma, Mizz Yeen. She handled case kat kedai tu lah.. Dah namanya supervisor. But she's good. Walau dalam hati cuak gila.. Hello, dia graduated from ITM tau. Degree holder lagi.. Bukan budak tak sekolah..heee...
Chicken Chop with Fried Rice.
My Teh Tarik with Cinnamon
Seperti biasa, my Bakso
Sizzling Mee with new image..hee.. Dulu oval plate, malam ni dia pakai round plate lak..
Dua model tak terbayar with Mee Udang. Diarang ni staffs yang sudah lama bekerja dengan kitarang. In fact si comel Mizz Ija tu sedang practical di DEMC..Sebelah tu Mizz Dayah, still study kat ITM gak..
Ni anak tokey Killiney datang menyibuk. Mizz Anis with her Lamb Chop. Dulu - dulu tenaga muda ni gak dikerah..Heee.... Now studying in ITM gak..
Mizz Syima with her empty tall mug. Licing dah.. ITM gak...
Mizz Aida ni pun staff yang udah ada pengalaman dgn kitarang. She's studying in Polytechnic..
Licing semua nya...
Tengok je lah muka - muka happy yang the whole day umpama orang trauma dengan incidents terlampau di kedai.
ALHAMDULLILAH... walau cuma makan di simple resto ni. Tapi hopefully semuanya happy. We have another one month to go.. Be ready guys with 1000 satu macam karenah customers. Hope kita jadi orang yang tabah.. Be strong.. Go..Go...Nanti kitarang belanja tempat best - best pulak....

22 comments:

  1. Alhamdullilah ... semuanya happy semula ..yehaa..

    yang lalu biarkan berlalu kaans..

    ReplyDelete
  2. memang happening giler....!

    caya la....!

    ReplyDelete
  3. Salam kak yan...

    wahhh semua senyum je bos belanja;)

    ReplyDelete
  4. Salam Linda,

    yelah let bygone b bygone. Kalau tak, tak productive nanti..

    ReplyDelete
  5. Salam KakLong,

    bab makan kalau tak happening, payah tu..

    ReplyDelete
  6. Salam Fida,

    bukan bos belanja, company yang belanja..heee

    ReplyDelete
  7. Sedapnye...nyumm2..
    Lenkali nak makan ajak kita tau :P

    ReplyDelete
  8. Salam Cik Shinju,

    INSYALLAH, boleh je..

    TQ for the comment.

    ReplyDelete
  9. kak yan.... happening nyer!!! go gurl power!!! hahaha

    ReplyDelete
  10. salam yan...salam perkenalan :)
    Meriahnya tengok makan reramai ye....

    ReplyDelete
  11. Salam Cyana,

    heehee happening ye. Yelah dah 5 hari depa pening layan customers. So, kita bagi happening lak..

    ReplyDelete
  12. Biasalah kak...customer mcm2 kerenah.
    bestnya tokeh kedai belanja makan...ada kerja kosong tak kak?
    heheheheh

    ReplyDelete
  13. bestnya kak !

    meriah sungguh. rasa macam nak join aje..

    ReplyDelete
  14. Salam hasleena,

    terima kasih.perkenalan diterima. Keep in touch.The more the merrier kan..

    ReplyDelete
  15. Salam Leez,

    tp kita ni pun tergolong dalam customer juga kan.. ni org kurang tamadun Leez..Tapi akak dah tak kesah sangat.. Gasak dia lah.. asalkan kita betul.

    Alahhh Leez..lambat sehari lah.. baru amik last staff..heee..

    ReplyDelete
  16. Salam Azrina,

    hee..seronok ye.. Tapi candidates just org bujang je..Mak org, tolak tepi..

    ReplyDelete
  17. besnyer makan ramai2,,
    staff2 k.yan pon sporting2 belaka..

    ReplyDelete
  18. Salam Alya,

    mana tak bestnya, ada 21 order tu. penuh meja.

    alah dah tahap anak2 Alya. depa tu umur dr 18 - 24/25..kan separuh umur kitarang.. anak2 lah tu..

    ReplyDelete
  19. bestnya kuar reramai..dulu bujang selalu juga ada xtvt mcm ni..dah ada anak ni..susah nak lepak2 mcm ni..huhuhu

    ReplyDelete
  20. Salam Zu,

    mmg best. Mcm akak gak dulu. Bila anak masih satu, then tak ada pembantu, mmg tak ada chance. Now, anak2 dah besar, n ada pembantu di rumah, eemmm panjang langkah...

    ReplyDelete
  21. salam k yan..
    byk dah terlepas blog2 k yan...
    huhuu..
    rinduuuuu ...

    ReplyDelete
  22. Salam Intan,

    tq sal sudi singgah lagi.. Tak pe. Catch up ye..Take a good care dear.

    ReplyDelete

cliks..cliks