cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, December 14, 2010

Balik kampung - Part 1

Memang tak sangka. While having our lunch at here , Chef CiJu called and asked i kat mana.. Makan lah beb. She told me something yang agak memeranjatkan. My Mommy sakit. Muntah - muntah katanya. Muka bengkak - bengkak.. Baru je 3 days ago, my parents balik dari rumah i after spending a month with me. Tup..tup...tiba kampung, sakit lak.. Tersekat gak tekak at first bila dapat berita tu. I did some discussion with Hubby, we decided to go back at night after Maghrib prayer. We started our journey at 20.35pm. Then at 21.50pm we reached Ayer Keroh. Just 1 hour plus dah sampai Ayer Keroh. Apa tak nya..Hubby tenyeh pedal minyak tu sampai kan meter cecah 180/190 per hours. Geram aku.. Dah tu bila tiba R & R area, tanya i nak makan apa.. I balas geram... Makan hati...hee..he.. Tu lah angin Hubby kalau ada yang cuba buat dajal kat highway... Malas nak layan...

Tengok tu..Dia ingat resto dia kot.. Tapi all the pelayan kat situ baik - baik n ramah - ramah..
Kitarang decided to have our dinner kat Restoren Jejantas. My kids merengek nak makan fast food. After 3 or 4 years tak pernah depa ke any fast food restaurant. Terpaksa lah i broke the rule. But no KFC.. No BURGER KING. So, we went to A&W. Try nak jaga pemakanan depa. Tak nak nanti bila tua, depa menderita sakit memacam.. INSYALLAH...

Curly Fries jadi rebutan..Licin

I pun suka A&W Float. I tak berapa suka carbonated drink. But bila plus dengan ice cream baru i boleh minum.

Waffle for Abang Irfan.. Tak tau why he chose this. At the end tak habis pun.Too sweet.

Semua nya ordered Mozza Burger. Oklah.. Dah jarang makan, tak tau samada sedap or tidak..Penting perut kenyang.
Happynya Abang Irfan. Suku je dia habis makan waffle tu. Then Abang Luqman yang ngap...

This boy really loves all this kinda food. That's why i tak nak biasakan diarang dengan fast food. Lagi lagi western food. Memang dia suka. Favorite Abang 'Imran.

Abang Luqman kata, "Best lah , Bu. Dah lama kita tak makan - makan kat tempat cam ni..".Kesian gak bila dengar. Tapi that all for your own benefits dear.
Emmm mentang - mentang diberi kesempatan, siap ordered Curly Fries untuk dimakan dalam kereta.
He enjoyed himself. Macam rumah sendiri dibuat nya.
Interior of the resto. Kat sini leh ambik sauce.
We just spent half an hour here before continuing our journey. Reached my kampung almost at 00.45am. So, letih dan cuma dapat lelap at 03.00am. Tengok condition my Mommy agak teruk jugalah.. Tunggu next N3.

14 comments:

  1. sis.. hope ur mother get well soon..
    mmg susah hati kan kalau diorg sakit ...

    ermmm sedappnye a&w tue ... nyum2 .. :)

    ReplyDelete
  2. Salam Intan,

    ALHAMDULLILAH this morning akak called kg, adik cakap yg bengkak yg surut sikit. Org tua kan antibodi kurang.

    Akak suka A&W float tu...

    ReplyDelete
  3. yan...
    mudah2an mother you dah sembuh...
    mmg dimana2pun ramai kenkawan akak menghadapi ibu bapa yg sedang uzur... mungkin kerana faktor usia juga...
    bersabarlah...

    ReplyDelete
  4. Salam kak..

    thanks. INSYALLAH mudah2an lah ye. My mom turns 61 this coming Dec 27 ni..Tak tak berapa kuat pun.

    ReplyDelete
  5. AsSalam Yan...

    semoga mak Yan dah pulih sepenuhnya.

    ReplyDelete
  6. Salam Kakcik,

    masih belum pulih sepenuhnya kak. Still in the hospital.

    ReplyDelete
  7. salam yan,

    Hope mak kak yan akan pulih segera

    teringat kat mak kita pula..

    ReplyDelete
  8. salam...
    semoga semuanya berjalan lancar ye kak yan...

    ReplyDelete
  9. saya sukaaaaa float rutbir itu!!

    semoga mak kak yan cepat sembuh.. aminnn

    ReplyDelete
  10. Salam Hanie,

    masa akak sekolah di Seremban dulu sekitar tahun 84/85 A7W ni lah yg kami kunjungi di Tasik Seremban.. Root beer float ni lah yang akak suka..

    Thanks Hanie

    ReplyDelete
  11. Salam Rose.

    manis sangat lahh.. tapi memang sedap..diakui

    ReplyDelete

cliks..cliks