cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, December 29, 2010

Gulai Kawah dan Nasi Arab

Sebenarnya cerita ni dah lama.( ada sapa kesah ke..hee). While searching gambar - gambar di PC, ternampak gambar - gambar yang tangkap masa tapau makanan, Nasi Arab for lunch about three weeks ago. Sementelah baru je cerita pasal Zam Zam Resto. Tempatnya dekat sangat dengan kawasan rumah. Section 7, Shah Alam.
Tapi kedai ni belongs to Malay man.

Kalau nak carik, kat sini lah tempat nya.

Lot 3, Kompleks Anjung 7,
Sect. 7, Shah Alam.

Nampak lah pulak kepala i kat situ.
The menu
Beryani Kambing, sedap nasinya..
Chicken Beryani
Sebelah kedai ni ada pulak ada kedai makanan orang Kelantan. Baru je bukak. I tried Gulai Kawah nya.. Balik rumah, makan, well... sedap sangat. Semuanya suka. So, i rasa boleh beli lagi nanti..Nak masak, i rasa mengarut lak.. Tak tau pun recipe nya.
Pelik lak kat situ. Terselit satu recipe Johor, Asam Pedas.
Kuali pun baru sangat..
Bila tiba rumah... Licin
Cuma i rasa kawasan ni agak tersorok, kotor, dan sedikit berbau. Parking pun pelik sangat. Cam ne architect ni agak nya.. Tak kesah lah.. Yang penting food kat situ... Sedappppp...

23 comments:

  1. Assalamualaikaum Yan..
    kalau dtg blog YAN memang bes tengok makanan2 yg lazat2..
    hope, happy selalu..

    ReplyDelete
  2. Salam Kak Sal,

    ehh..jemput sekali kak..hee..

    ReplyDelete
  3. Salam k.yan.wee terliur jerk tgk pic yg akak snap nih..haha tk pe tk dpt g sn tgk pun jd lah eh..

    *Aina dh joined GA yg akak tag..thanks so much kak ^_^

    ReplyDelete
  4. Salam Aina,

    thanks ye sudi amik.. Jemput lah makan..hee

    ReplyDelete
  5. Salam Aina,

    thanks ye sudi amik.. Jemput lah makan..hee

    ReplyDelete
  6. salam kak yan...best nyer g jejln cr makn :)

    ReplyDelete
  7. Kak Yan,


    Dah lama betul saya tak makan masakan Arab.



    Kalau dekat, boleh lah pergi..

    ReplyDelete
  8. kebanyakan food yg akak review semuanya saya suka....hehehe.

    ReplyDelete
  9. Salam Iena,

    jenjalan cari makan mmg trademark akak. Tak leh nak tinggal.

    ReplyDelete
  10. Salam Azrina,

    sedap tang nasi tu. Akak mmg suka briyani. Rasa2nya dah banyak dah resto nasi arab ni now.. Kena search lah.

    ReplyDelete
  11. Salam Leez,

    tekak kita serupa kot..hee..

    ReplyDelete
  12. Salam Ikah,

    memang sedap fo some dish lah.. Nasi dia memang sedap..

    ReplyDelete
  13. salam kak yan..kita pon selalu g sana..food court mmg cam tak besih sgt kan..sib baik makanan bes.

    if akak nak makan kat arab cafe yg tempt dia ok lagi..katpusat komersial sekysen 7, pintu belakang uitm

    ReplyDelete
  14. Salam Rose,

    kat mane tu Rose. Rumah akak memang dekat Sect 7. Kat area belakang KFC tu ke?

    ReplyDelete
  15. Salam yan,
    Klu food kat citu sedap..
    yg lain lain tu kita letak tepi kan :)

    ReplyDelete
  16. kedai tu yg penah masuk dlm warung kita tu ek kak yan? yg hos dia farouk tu ek?

    ReplyDelete
  17. salam kak..
    last sunday sy mkn kat situ..balik umah kenyanggg gilerr..
    lama mncari rupanya tersorok kat situ..

    ReplyDelete
  18. Salam Elly,

    betul tu.. Kalau tak sedap or attitude teruk, selalunya kitarang buang dr list..hee

    ReplyDelete
  19. Salam h4ani3,

    sorry lah.tak tau pulak akak. tapi pernah one time Azrul raja lawak tu buat show pasal tempat makan di sect 7..

    ReplyDelete
  20. Salam fara,

    eh..fara pun duk sect 7 jugak ke?..portionnya banyakkan kalau makan kat situ.. Bwk balik mcm sikit je..

    ReplyDelete
  21. iye kak yan..kedai2 makan kat belakang tu la. tak ingat dah jln mana

    tempat tu selesa if nak bawak anak2 kecik...:-)

    ReplyDelete
  22. Salam Rose,

    akak dah tau kat mana. Tapi katanya bit mahal.

    ReplyDelete

cliks..cliks