cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, December 26, 2010

Short Outing dengan Hubby

Lepas je our fren balik, Hubby ajak i ke One Utama. Hubby nak ke MPH. Nak beli architecture books for his niece. Jalan memang clear bebenor. Tapi bila tiba je simpang nak masuk ke One Utama, as usual, packed. Cari parking lebih kurang 15 minutes. Almost full. At last, Hubby sorang je naik, i stayed in the car. Emmm ..sebell... Tunggu punya tunggu, ada one space for me.

Lama dah tak ke sini. Ingat boleh lah ini hari gua nyopping..bestnyaaa...
Mak aiii... parking di Old Wing - full...
Then i called Hubby, suruh naik jumpa dia di MPH. Naik je ke second floor, YA ALLAH..sale sana sini.. Tapi Hubby suruh masuk ke ke MPH.

Duk dalam dan minum... Kan MPH ada cafe. Ikut je lah... Tak de chance nak jeling kat DKNY, ELLE, or CK.. Semuanya berbagai - bagai percent yang i nampak.. Hanguss angan - angan.. I terus ke cafenya, espresSOUP.
Nak tau apa yang bertingkat - tingkat tu.. TU lah roti yang dijadikan mangkuk untuk soup..Creative betul manusia bijak ni kan..
Hubby ordered Mushroom Spaghetti
Garden Salad - pilihan Hubby
Mine, Tuna Mayo Sandwich
I ordered Mushroom Soup. Sebenarnya roti tu boleh dimakan. Tapi i rasa kenyang sebab makan Tuna Mayo Sandwich gak..
My drink - Mango Juice..Sedapppp
Sebelum bayar bill, i tanya dengan pelayan tu either i boleh beli tak mangkuk roti tu.. Dia cakap boleh. 1 for RM2.80. I bought 7. Nanti - nanti nak buat macam ni gak untuk anak - anak..Lepas makan, Hubby terus ajak balik.. Sebelum tu otw ke parking sempat lah fok tangkap activity di lobby mall..
Suka betul tengok decoration diarang. Kat Plaza Alam Sentral..langsung tak ada apa..
Masing - masing bergambar konon - konon macam kat oberse..
Emm berjinggo bel je lah diarang ni...
Tiba rumah dalam pukul 19.30PM. Get ready for another wedding di Kuala Selangor.. Makan lagi...heee...

20 comments:

  1. Dah lama tak mamam kat xpressoup :)
    dah terbayang bayang sudah air mango itu .. emmm

    ReplyDelete
  2. salam sis, suka tgk blog sis yg suka jln sana sini dan suka makan jugak...
    salam ziarah dan salam kenal, saya dah follow, kalau sudi follow me back k!!

    ReplyDelete
  3. selera tengok makanan yg di order tuh..sedap betul..

    ReplyDelete
  4. salam kak,tadi pegi OU, ingat nk pegi kdai roti tu tp lupa namanya..heheheh

    ReplyDelete
  5. Salam Elly,

    simple je dishes nya. Tapi sedapp..

    ReplyDelete
  6. Salam Wahida,

    salam kenal gak. TQ sudi bertandang.. At least daha share something with others.
    nnt akak follow ye..

    ReplyDelete
  7. Salam Kak Sal,

    saya suka sangat soup dalam roti tu..

    ReplyDelete
  8. Salam Qis,

    dalam MPH lah Qis.. memang tak perasan dari luar..

    ReplyDelete
  9. kak yan dear...
    we were at 1 Utama jugak on Saturday! Tak terserempak pulak kita ya? Tapi ramai nya manusiaaaa.... kan??!

    ReplyDelete
  10. Salam Niza,

    alahhh akak p kejap je.. Hubby g beli books then minum, terus balik..

    memang ramai sangat.. Parking problem..

    ReplyDelete
  11. spegheti tu nmpk paling cedappp sis .. hehee

    ReplyDelete
  12. Salam Intan,

    silap tu.. very simple. Maybe dia hanya pakai mushroom soup dlm tin je then curah kat spaghetti tu...

    ReplyDelete
  13. wah!!! kak.. hjng mgu yg meriah yea :)

    sy dtg nak bg tag nie :)

    http://permataalza.blogspot.com/2010/12/blog-teman-udah-setahun-ga.html

    ReplyDelete
  14. Salam Iena,

    tp tak best gak..sal tak leh buat pelaburan dimana2..hee

    ReplyDelete
  15. lama sgt tak ke sana tu
    pasal jln nya asyik jem je..boring betul

    ReplyDelete
  16. Lama jugak fida tak ke OU.... biasa pi sana, tengok wayang/main boling je...;)...

    ReplyDelete
  17. salam Kak Yan.. tetiba nmpk sandwish tu sgt sedap.. ke sbb tgh lapaq skrg nie.. ahaks.

    ReplyDelete
  18. Salam Ati,

    kitarang pun kalau tak terpaksa, memang tak pegi. Akak pun kalau nak ke sana, sure weekdays. Office hour. Tak ramai..

    ReplyDelete
  19. Salam Fida,

    akak pun dah lama tak ke sana. Tu lah baru p. Dah tu tadak parking lak..

    ReplyDelete
  20. Salam Cyana,

    alahhh simple je rasanya. Best Delifrance lagi rasa akak.. Maybe tgh lapar lah tu..

    ReplyDelete

cliks..cliks