cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, December 23, 2010

Hasil Tangkapan kali ke 2..

Ni satu lagi cerita berkulat. Cerita bulan lepas. Hubby bagi tau dia tengah stress. Tetiba suatu tengahari, he called me from his office dan bagi tau nak fishing.. Nak cuba boat baru yang BIL dia dah tempah tu.. Nak lepas tension, i just kata ok kat Hubby. Biar lah.. walaupun i tak berapa suka.. Risau kan p ke laut.. Tengahari esoknya, kecoh di bahagian bawah rumah. Hubby dah balik. Emmm boleh tahan lah hasil tangkapan yang dibawak balik.. Kira tak payah ke pasar 2 minggu lah...Tengok lah.....

Ikan Bagok, satu lagi i tak tau apa nama nya.
Ketam dan di bawah tu ada sikit udang.
Anak Pari atau Tuke

Besar betul Ikan Bagok ni. Hubby dapat 2 ekor. Really big.
Tak boleh nak disiang di sink. Terpaksa keluar rumah.
Keesokan harinya, sessi masak - memasak oleh Hubby... Bibik masak Asam Pedas Ikan Bagok, Hubby masak Ketam Goreng Berempah. Layann lahh ye...
Penuh satu periuk bila masak ikan ni.
Ketam Goreng Berempah

Ada masakan tambahan. Ayam Masak Lemak.
Dah ada sambal, kenalah ada ulam nya. Sesetengah kata Sambung Nyawa. Tak kesah lah..yang penting sedap.. Berselera kami makan tengahari tu...

22 comments:

  1. Sedap tak ikan bagok tu, Yan? Baru pertama kali kakcik dengar nama ikan tu (atau ada nama lain?) :)

    ReplyDelete
  2. amboi sedapnyer kak yan...anak ikan pari tu masak ape pulak..hehe

    ReplyDelete
  3. salam kakyan... lamanyer tak sempat nk tinggalkan jejak kat sini... kite suker kak ikan2 fresh gini... tgk akak masak tuh waduhhh udah terliur sebaldi!

    ReplyDelete
  4. Salam Kakcik,

    Bagok ni kalau tak silap saya sama species cam ikan duri.Cam tu lah.

    ReplyDelete
  5. Salam Nurkass,

    tuke tu masak asam pedas je..Anak2 suka..

    ReplyDelete
  6. Salam Hana,

    best tau..sampai anak2 pun suka makan ikan ni..

    ReplyDelete
  7. Besarnya ikan tu..
    bestnya dpt mkn ikan freshkan
    isinya lebih manis & sedap

    ReplyDelete
  8. mak aiii,,,,besarnya ikan tu. dapt 2 ekor pula tu

    Betul2 penuh meja ngan lauk pauk fresh

    ReplyDelete
  9. umal sambung nyawa...!! rangup...ada tanam kt depan rumah,,,hehe

    ReplyDelete
  10. ikan bagok?
    tak penah dengar
    tapi... besarnyaaaaa yg tu!

    ReplyDelete
  11. A'aa. first time juga fida dengar nama ikan tu kak yan. Hubby kak yan memancing kat mana ni?

    ReplyDelete
  12. Salam Sue,

    memang fresh semuanya. Manis bila dimasak..

    ReplyDelete
  13. Salam Sue,

    memang fresh semuanya. Manis bila dimasak..

    ReplyDelete
  14. Salam kasihredha,

    walau tak suka Hubby ke laut, tapi bila dpt ikan cam ni, suka gak..hee

    ReplyDelete
  15. Salam Syariza,

    safe tak ke pasar. tak beli lauk untuk 2 minggu..hee

    ReplyDelete
  16. Salam Syed Hilmi,

    tak katanya tak boleh selalu diamalkan. Tak tau kenapa..

    ReplyDelete
  17. Salam Alin,,
    sedap ye.. Meh lah joint. Biar tambah selera.

    ReplyDelete
  18. Salam H4ni3,

    sama species dgn ikan duri or memang ikan duri.

    ReplyDelete
  19. Salam Fida,

    ikan bagok sama dgn ikan duri.

    hubby fishing kat Port Klang.

    ReplyDelete
  20. salam kak yan... terliur jek tgk ikan2 yg di masak tu.. bahye ke laut musim tengkujuh nie. tp kalo laut port klang tu tk pasti la plak. hehe.

    ReplyDelete

cliks..cliks