cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, June 9, 2012

Belanja "Bibik" ke Kaison and Dr Cafe, Festival City

Lepas lunch  B B Q   C h i c k e n   R i c e  ari tu kan cakap nak ke Kaison. Well i went there with 'Bibik'.. This was my first time here. Depa tu asyik lah dok promote kat i tentang Kaison ni.. Entah apa tah tempat nya.. Maka nya itu lah pasal i gagahkan jugak mai sini. 
Oooo..tempat macam nii.. Memang sukaaa..Artificial flowers banyak sangat.. Cantik - cantik dan murah - murah..Macam - macam ada di sini.. 
Ini lagi satu benda yang i suka kat sini.. Bekas tin macam ni memang my favorite..Dan MURAHHHH..
Boxes gak..
Lepas tu singgah ke House of LeatherTak cukup dengan yang ada kat rumah. I kena beli yang keras punya. Dibaling pun kira ok. hee..
I bought yg besar sekali. Ada potongan 50%.. RM399.. senang kira RM400 lah. Puas hati.
I took the pink one..
Asal orang tu.. hee. Dia penat sebab menggantikan Bibik. Now dia "BIBIK"  bertauliah and the very demanding Bibik..nak tau demanding atau tidakkk.. ini bibik ajak i makan ke sini.... Dr. Cafe.
Makan Toffee Cheese Cake tuu.. demanding ke tidak??RM12.70
then she took this, Fajita  Chicken Sandwich RM10.60..   demanding ke tidak??? tak hagak2 kan..
and this Bibik minum this..Bukan Kopi Jantau tau.. She took Iced Coffee Latte - RM9.55, and me took Caramel Macchiato Coffee - RM12.70. (Boss kena mahal sikit)..Tak pe lah.. i belanja "bibik" ni sebab dia adalah heee...Chef CiJu.. sian kann penat kat rumah.. So, complimentary to her.. Oraitttt...Well, bila this N3 publish i with my family now dalam flight to Jakarta.. I will be in Jakarta and then Bandung till this Thursday. Hope tak lah penat sangat. So boleh lah BW or maybe kalau rajin, i akan ke udara dari Jakarta or Bandung..See ye once i back to KL. Dua'a our safety ye..
************************************************************

Volume 3, Book 47, Number 741 :

Narrated by Urwa
Aisha said to me, "O my nephew! We used to see the crescent, and then the crescent and then the crescent in this way we saw three crescents in two months and no fire (for cooking) used to be made in the houses of Allah's Apostle. I said, "O my aunt! Then what use to sustain you?" 'Aisha said, "The two black things: dates and water, our neighbors from Ansar had some Manarh and they used to present Allah's Apostle some of their milk and he used to make us drink."


34 comments:

  1. Mungkin saat ini, Yan dah pun menghampiri Jakarta. Semoga Yan sihat sepenuhnya dan enjoy di sana. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak, saya dan dua hari di Bandung. Ada lagi dua hari..INSYALLAH balik on Thursday ni.

      Delete
  2. ekekek untuk "bibik" akk .. kalau saya , saya demanding ekek , penat wooo jadi bibik nieee .. semua kena tahu .. alaaa kak , sesekali kann manjakan bibik ;)

    selamat bercuti kak , berjalan saje ..
    ke bandung & jakarta yee .. saya aritu ke jakarta je .. x plan ke bandung sbb hubby x suke kalau nak ke sana utk berbelanja .. huhuh susah juga macam tuu .. dia bukan jenis yg nak ikutt org ke mall2 nie .. huhu aritu ke jakarta punn .. dia banyak duk hotel temankan anak2 .. saya , adik dan mak je ke tmpt2 beli belah nie ekekek ..

    enjoy ur trip there akk & take care .. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. He.. bibik i mmg demanding.. esp Bibik Chef CiJu.

      Hubby akak pun sebenarnya suka gak shopping. Tapi tak banyak mana lah..Sama je. Kalau boleh asyik nak tido je..Esp kalau ke BALI. kami shopping, dia ngorok kat bilik..

      ALHAMDULLILAH dah keluar dr Jakarta n now in Bandung for another 2 days.

      Delete
  3. Kalau Chef CiJu baca mesti gelak-gelak dia.... Kakak ingatkan cerita belikan bag utk bibik yg dah balik hari itu. Dalam hati kakak bibik macam tu pun nak belikan beg special haha... Kalau utk 'bibik' ini memang pun patut.

    Selamat bercuti lagi Yan. shoppinglah bebanyak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.. tu lah kan kak. tak kuasa saya nak berhabis utk bibik cam tu..

      Delete
  4. Dapat bayangkan kapal tengah landing tu.....

    ReplyDelete
  5. selamat berholiday kak yan...wah bestnya dpt jenjalan ke sana...hihi

    ReplyDelete
  6. best tul jdi bibik skarang hahahahaha...

    cantik le tin2 camtu i pun suka ;)

    ReplyDelete
  7. selamat bercuti...
    xsabar dah nie nak tggu pic jakarta n bandung tu nanti...best2...

    ReplyDelete
  8. jangan lupa makan nasi timbel ngan gudeng tauu..hehe

    ReplyDelete
  9. Ingatkan bibik at rumah dulu tu. Kalau bibik Chef Ci Ju apa2 ajelah...

    Tak sabar nak tunggu entri Jakarta & Bandung.

    ReplyDelete
  10. yer la...menanti nih entri jakarta & bandung...:)

    ReplyDelete
  11. Salam kenal dan salam ziarah Yan... selamat bercuti :-))

    ReplyDelete
  12. enjoy...!!! awat tak invite2 saya ni... hehehe..

    ReplyDelete
  13. Selamat bercuti..

    KK Home Deco di SACC Mall lagi menarik, byk pilihan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks..


      tapi KK Decor just ada barangan kaca... tak de tin2 tu..

      Delete

cliks..cliks