cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, June 28, 2012

who are they..teringin nak tau

i suka sangat dengan geocompteur ini.. i tau blog i  ni just blog picisan.baru nak merangkak.. cuma lately i noticed dua tiga negara ni kerap ke blog i like India (maybe India ni pasal Kashmir kot) and Brunai (yang ini memang dah lama sangat i perasaan) .. Teirngin sangat nak tau siapa kah mereka. I tau gak dengan meletakkan tajuk pada N3 dengan nama khas sesuatu tempat atau benda   boleh meningkatkan viewer. Pada fikiran i lah..Kalau i terperasan i mintak sorry lah ye.. 

Thru Life Traffic Feed ni lah boleh i tau ada yang datang secara direct, ada google by searching for something, ada yang memang follower thru blog. Thanks sangat.. Jadi tambah semangat i  nak berblog ni.. Bukannya apa, seronok. Hopefully some infos yang i selitkan dalam blog i ni dapat membantu especially bab travel ni..


Thanks gak kat Kakcik yang memberi i peluang nak buat catatan di atas dengan proves yang ada.. Print screen punya cerita.. JAZAKALLAH UL KHAIR kak..
*********************************************************
 Volume 3, Book 40, Number 541 :
Narrated by Sahl bin Sad
A tumbler (full of milk or water) was brought to the Prophet who drank from it, while on his right side there was sitting a boy who was the youngest of those who were present and on his left side there were old men. The Prophet asked, "O boy, will you allow me to give it (i.e. the rest of the drink) to the old men?" The boy said, "O Allah's Apostle! I will not give preference to anyone over me to drink the rest of it from which you have drunk." So, the Prophet gave it to him.


36 comments:

  1. tp kan, mmg best lyn ntry2 akak... blh tau psl makan2 kt mana yg best, blh tau mana tempat cuti yg best, bujet2 utk gi obersea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. just like to share... suka. lagipun boleh tambah kawan..

      Delete
  2. Salam Yan...tulah kadang2 kita ni suka2 je menulis tapi yg dtg tu dari negara2 luar...

    Tapi saya suka ke blog Yan...sebab banyak cerita ttg jalan2 makan angin...serta gambar yang cantik2

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulahh.. itu memang minat saya. menulis..

      Thanksss for the appreciation.

      Delete
  3. dah bertaraf international kak ;) hehehehe

    ReplyDelete
  4. kdg2 tingin jgk nak tahu reader nie, diorg fhm ka yg kita tulis nie dlm malay. merapu pun byk kdg2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. But some of the country like Pakistan i mmg ada fren kat sana. kat London gak.. so tau lah dia yg tgk. India jugak..

      Delete
  5. Salam kak..
    Saya jmpe blog ni pun mmg sebab entry Kashmir tu.
    Entry Kashmir tu memang best.
    Memang sangat membuka mata!

    Tq banyak2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. MASYALLAH.. suka hati akak dengar.. thanks ye sudi singgah dan baca2.. sharing lah kann..

      Delete
    2. Sebelum ni tak terbayang pun Kashmir tu macam tu...
      At least lepas baca cerita tu baru nampak..
      Tersangat luas kan muka bumi Tuhan cipta ni!

      Delete
    3. betul Nil. Till know i still remember the place.. ALLAHHHHH rinduuuu..

      Delete
  6. Saya suka jer baca blog akak sebab banyak info pasal jalan jalan dan makan makan. Teruskan menulis kak yan !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH.. semakin bersemangat ni.. Sharing2 kan..

      Delete
  7. remy ada perasan.....mungkin sebab remy selalu menggunakan nama airlines.... byk reader luar yg bukak blog remy......
    pernah dapat msg dari seorg cabin crew nak tahu lebih lanjut pasal virgin australia......
    prospec dan pelbagai......
    camner nk jwb......he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee.. layan je lah remy.. bagus gak tuu..

      Delete
  8. wahh seronok kalau ramai dari luar jenggah kan akk ..
    x tahu lah macam mana mereka baca dlm bahasa kita kan kak
    sib baik akk guna english ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah for some places tu mmg akak guna english. kalau cerita pasal experiences akak suka bahasa rojak. Tapi from my oversea fren diarang cakap depa faham cerita.. Dah cukup...

      Delete
  9. saya dari labuan.. hehehehehe.. Blog awak ni sempoi tapi sngat2 best dbaca.. menghiburkan.. :)

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum Azian

    Tahniah
    tanda ada kejayaan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaimkumusalam Bro Rozali.

      Thanksss.. semangat nih..

      Delete
  11. kak yan punya blog dah sampai sana huhuhuhuhu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahh. macam tak sangka pulak kan.. hee..

      Delete
  12. kalau ikut petua internet marketing, keywords tu kena pilih betul betul utk SEO...so kat tajuk tu kena letak yg terbaik...Ni kalau nak kejar traffic lah...blog cikai macam blog saya, iklan pun takda..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo cam tu.. akak pulak letak sebab rasa senang kalau org google then nampak our blog.. Boleh share infos dgn depa..

      tak de maknanya cikai...

      Delete
  13. Kakcik dulu pernah buat entri lebihkurang macam Yan ni. Nak juga tahu siapa mereka kan? :)

    ReplyDelete
  14. selalu dari kawan kawan kita tu..mereka baca blog kawan depa...pas tu terjumpa blog kita depa bacalah..sebab tu eloknya tulis guna bahasa melayu betul..sebab dia orang boleh translate..tapi kalu kita guna bahasa pasar..macam I ni..tak boleh nak di translatekan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pun..susah depa nak translate.. tak pe.. at least depa dapat rough idea lahh..

      Delete
  15. Salam,
    Saya la pengikut blog akak dari south korea.. make me feel close to home bila baca blog akak especially saya mmg duduk di shah alam before dtg disini.. so terubat rindu kat tanah air.. keep on blogging ya..

    ReplyDelete
  16. masyallahh..seronok ada org suka follow blog kita.. INSYALLAHH.. this will give me inspiration to write more here.

    ReplyDelete

cliks..cliks