cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, June 25, 2012

Bandung with Family - Shopping time at Pasar Baru, Secret, Kartika Sari and Bali Heaven dinner at Raja Sunda (8)

cerita ni sebenarnya sambungan dari cerita ke  P a s a r   B a r u .. Lepas hanya dapat 5 helai je telekung, 3 Abduls dah resah gelisah.. Ye lah bukan tempat depa pun. My Daddi pun macam tu. Tu yang decided mintak Iyan datang and fetched us and sent the rest to the hotel. Biar depa tu merekap dalam hotel. I thot after that i would come again and did some shopping. Tapi malang,menunggu Iyan bagai durian muda tak jatuh - jatuh.. Sebabnya YA ALLAH, macett teruk.. 
Menunggu lah kami at the main entrance. The traffic was so bad. We waited for almost 45 minutes. Dan before this dah janji dengan the rest akan kumpul at the main entrance dalam pukul 4.00pm. Once i saw my watch, mak aiii.. another 15 minutes to 4.00pm. Called the rest so biar sama - sama balik, eemmmm depa hanyut berbelanja.. So, once Iyan sampai terus bawak i, 3 Abduls, My Mommy and My Daddi ke hotel. 
Once sent them to the room, i pun chalo.. Lega rasanya.. heee.. Then called yang masih di Pasar Baru tu, langsung fetched depa, kami nak sambung shopping di Secret pulak. tinggal lah yeeeee....
For not wasting our time, kami singgah ke masjid ini, Masjid Agung Al-Ukuhwwah. Cantik gak masjid ni. Cuma too open. Sampaikan rasanya nak berganti kain pun boleh dilihat dengan jelas dari luar. Agak pelik sikit bagi i. Rasa tak selesa kalau dah orang dari jalan pun boleh nampak kita bersalin kann.. Then kami terus ke Secret. I suka kat Secret ni adalah bab jeans dia. I bought one in 2010, Versace, and till now still in good condition even the color. Worth buying. 
 Sempat lagi tu bergambar tu.. Ye lah cantik.. Hijau gitu..
 I suka Secret ni satu lagi ni hahh.. tempat santai dia. Masa datang ke sini we all dah terlepas lunch time. Dah asyik sangat shopping, perut depa ni semuanya kenyang. So,menggigit perut i lapau..
 I brought My Mommy here. Makan je lah apa ada.. Buat alas perut sikit..
See..cantikkan.. Segar je.. Sambil itu melingas mata i memandang one stall there. Ada food. Tapi very simple je food kat situ. Just ada Batagor and Somay..tak kesah lah janji perut terisi..
 i took Cendol. Sedap weiii..
 and Batagor..
 Masa sedang menikmati food tu, tetiba Iyan mai kat i dan gave me these.. Voucher gifts.. Emmm ok lah tu.. Banyak pulak tu dapat. rezeki weiii..
 i just bought 2 3 helai for myself.. Tak de size. Sedih rasa hati.. Size orang Bandung comel, I lak terlebih comel.. Nak wat cam ne..
Jangan terpedaya dengan gambar ni. Macam tak menyoping. Tapi sebenarnya berbeg - beg Iyan dah masukkan ke dalam van.. Heeee...
Almost 2 hours here, bila nak balik tu, jumpa family Iyan.. Rupa - rupanya Iyan bakal nak dapat third baby..Happy to meet the family.. Masa kat sini tanya Iyan, Kartika Sari still bukak or not. Iyan kata, YES.. apa lagi serbu sana pulak.. Ye lah. today was the last day for CiTi and hubby dia. Depa nak balik besok.. 
 Emmm.. chocolate...chocolate.. 
 Serba mak neka.
 Dah kepenatan memborong di Kartika Sari.. 
 Macam - macam ada di sini bukan takat makanan.. Counter gurls pun ada..
 Layan air kat sini.. Dahaga betul.
 Ingatkan kat Pasar Baru je depa sakan menyopping. Kat sini gakkkk..
 Nampak tu tangan memasing....tangan i je pegang camera.. heeee..Kita tersedar diri..Ada yang ditinggal kan di hotel tu tak makan lagi, so terus fetched them  dan terus nak pegi dinner. Tapiiiiii..
 Sampai di Bali Heaven, bukan pegi makan, kami shopping lagi.. Heeee...
 FO lagi kat sini youuuu..
Tengok tu My Mommi.. sakan kan. Lagi - lagi bila dilayan siganteng sebelah tu.. Seronok tengok depa ni.. Melayan tu macam benar - benar ikhlas betull suka sangat i. For your imformation, Bali Heaven ni sama macam Secret barangan nya.. Toko kakak beradik..
 Kat dalam toilet pun i snapped. Heee.. suka..
 Decoration kat sini exactly macam di Bali. Seee di Bandung masih lagi Bali ada...
 Seeee.. macam kat Bali kan depa dua ni.. Heee...
 Lapar - lapar pun senyum gumbira sebab menyakan shopping..
 Time to leave.. Kami orang yang last gak keluar dari toko ni.. haru betul lahh..
 Perut semua sudah laparrr... Jom ke Raja Sunda.
 Decoration memang cantik.
 Food apa tah lagi.. jomm kita tengok apa kitarang makan malam tu.
 Lalapan pasti ada, tak boleh tidak.. INI LAH INDONESIAN..
 tidbit. Rempeyek.
 Tauhu Kipas.
 Nasi served in this. Cantik.
 Ayam Goreng
 Tauhu Inti
 Ayam Masak apa tah.. 
 Kangkung
 Udang ni macma masak kicap je.. I tak makan sebab dah makan ayam..Tapi menang masin - masin depa ni.. I memang jenis tak pemasin..
 Ini pun i tak ingat masak apa.. berasap - asap..
 Sotong Goreng Tepung.. 
 Ikan lagi.
 Gurame Terbang.. Hambikkk..
 
Last but not least.. my drink Coconut Drink .. sedappp.. degan...
We spent about Rp1,000,000 plus gak lah. Ye lah we took 3 package menu here..Macam - macam. And ALHAMDULLILAH habis semuanya.. Heee.. LICINGGGG..Then after that terus kami ke   P O P   H O T E L . Some of us belum check in lagi.. Yelah.. tak masuk - masuk bilik lagi since today was the first day kami di hotel ni.
 Iyan setia memunggah barangan kami sorang diri.
Ini lah barangan and luggage kami. Penuh satu lobby ni dengan barang kami. Kami dah nak naik bilik. Then Iyan cakap sama Hubby, ini lah pertama kali sepanjang dia jadi supir, mengangkat barang yang sebegitu banyak..heeee.. HARI INI DALAM SEJARAH.. Ok lahh.. sambung lagi nanti ada 4 or 5 N3 lagi pasal Bandung ni.. Tungguuuuu..
**************************************************
Volume 3, Book 34, Number 275 :
Narrated by Abu Huraira
The Prophet said, "A time will come when one will not care how one gains one's money, legally or illegally."

35 comments:

  1. cendol dia tu mmg nampak sedapppp lah kak..
    batagor tu macam rojak aja?

    ikan gurame ni masa saya makan kat bali, pun sedap..try mintak gurame kat Wong Solo di Shah Alam, di Bangi..takde katanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap cendol tu..

      gurame tu mmg selalu akak order sebab mommy tak makan pedas2. i dengar awak pun selalu dan sentiasa order gurame.. heee.pecah rahsia..

      Delete
  2. wahhh semua org pakat-pakat pi bandung ke ni..rsnya blog keempat sy bc org gi bandung..nk gi jugokkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. shopping bebbbb.. apa tak nya.. kalau ada duit la ni akak pegi lagi dah...hee

      Delete
  3. kak yan buat sy rindu sama Bandung...syoknye shopping kat sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang syok kalau bab menyopping ni..sakan.

      Delete
  4. MasyaAllah. Rasa kakcik ada bersama dengan Yan kat sana. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt kita arrange time kak. akak ikut saya jalan..amacam?

      Delete
  5. pergghhhhh bestnye menyoping camni. tak dpt pegi bandung, baca citer akak pun dah cukup best

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.. lawak lah u ni.. jom lahh.. murah je nak pegi tu..

      Delete
  6. wooaaahhh.... seronok bangat ibu yan berlibur di bandung iyaa...!!!

    kartika sari..!! mau brownies nya...

    batagor.. sangat lazat nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kartika Sari is the best for us lah bagi akak nak bawak ole2...

      Delete
  7. puas berjalan nampaknya.....
    ingat kat sini jer ada cendol... kat sana pun ada ye..... nice sangat wall mirror ngan stone sink tu..... agak2nya depa jual tak kalau nak beli....he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap wei cendol dia...

      i m sure ada jual.. kena cari lah tu..

      Delete
    2. betul ker..... pernah tgk tapi tak secantik dlm pic tu.... very2 simple but really stylish.......mungkin rege pun boleh tahan... selalunya nak yg camtu kena custom made.......

      anyway, cendol dia ada cam kita punya ker ????? ke ada kelainan.....

      Delete
    3. i believe kalau u nak u kena cari di Bali. I m sure there lagi banyakk..

      Cendol dia exactly like us.. sedappp..

      Delete
  8. Wah..banyaknyer kak yan shopping... 3 abdul dan bapak2 yg lain memang kurang sesuai bawak ke pasar tu...memanglah mereka akan gelisah..he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang lahh.. patut depa tu duk je hotel..hee

      Delete
  9. wah mesti sakan shopping kan...

    makanan2 tuh semuo pasti sgt sedap kan...

    ReplyDelete
  10. makanan -makanan tu sungguh menyelerakan..sabar je la kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee...jom kita ke Bandunggg....shoppinggg

      Delete
  11. Assalamualaikum Azian

    macam balik drp Makkah ajer...he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam Bro Rozali..

      oo ye ke.. macam tu ke??

      Delete
  12. best kan pegi sana...pop hotel tu 1 malam berapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best esp with big family.. semalam dalam RM66 plus minus.

      Delete
  13. Ohh I kena baca semua kisah Bandung U nih. Nak ambik pengetahuan. Wpun I dah penah pegi sekali dulu, tapi banyak benda I masih tak tahu. I nak pegi next week for 6 days. Bandung & Jakarta.

    Telekung mana yg best? Di Bandung or di Jakarta? Dulu I beli kat Tanah Abang jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. U boleh baca my N3 tahun 2010 gak. Macam2 u boleh buat dalam 6 hari tu. Naik lah train. bestt...

      ramai ke? boleh tinggal kat villa. best.

      telekung kat bandung lah best.. banyak choice.

      Delete

  14. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

    ReplyDelete
  15. Bandung is food heaven.. macam2 makanan ada dan sedap2 belaka.. Iyan pun pandai suggest tempat2 makan yg bagus2.. ada peluang memang nak kena pegi lagi ni.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegi jangan tak pegi.. dia panggil our family gila.. gila makan, gila jalan dan gila shopping. heeee

      Delete

cliks..cliks