cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, June 22, 2012

Bandung with Family - Pasar Baru and Check in Pop Hotel (5)

Today was the last day we were in villa Roemah Lembah. Everybody macam sedih je especially My Daddi. He was so happy with this villa. Macam puas hati sangat. Tak pe, next time we can here again and stay here lama sikit. In fact i pun suka stayed here. Nice and great ambiance. Nyaman sungguh. Cuma tulah kita dah arranged everything before coming here. Next hotel dah already kita made a booking. So, malas lah kan nak cancel2. Lagipun takut if we stayed here, budget lari maaa... heee...
Before checked out we just had bread n butter je. Malas nak buat mess before leaving. All the pinggan mangkuk semua dah dibasuh. So, biar clean je nanti. That's why we just took bread and butter.
Get ready to go then posing dulu..Ntah  kenapa depa in theme color lak. PINKKK....dengan luggage lagi. 
Meanwhile sempat lak BW.. hee.. Best kat sini. Internet laju  bebeno. 
Tengok je lah karenah si budak baik ni.
Last but v not least, tuan rumah nak verangan kejap.. hee
before leaving i made settlement with Okka.  Per nite Rp1,500,000. Tapi i dapat discount thru Mbak Anis, my Indonesian fren. Thankss.. Pasti kami akan ke sini lagi nanti.. INSYALLAH.. 
sempat took photo with the house keepers, Okka and Pak Ateng, and also our driver, Iyan. (Abang Irfan panggil Iyan, Uncle hensem..senyum2 malu Iyan jadinya.).

Because of the light breakfast, most of us preferred to take early lunch. So, Iyan brought us to Cafe Bali. Eemmmm.. kat Bandung pun masih cerita Bali kan.. hee..
Varieties of food you.. Macam mabuk tengok food kat sini..Perut lapauuuu.. Ngappp....
Abang Luqman pun confused. 
Ada Gado - gado gak.
Abang Luqman took 'Gadis Bali'.. I lakkk..
Jejaka Bali..heee.mengediks ibu dia..Well, we spent almost Rp1,000,000 here. Cukup puas hati dengan food and the environment. 
I suka dengan creativity orang Indonesia ni especially bab culinary. I suka interior di sini. Jom tengok kat sini..
Diarang ni mmg kaya dengan seni. 
Ini pun ada dijual. Tapi kalau nak beli, sure kena tempah kontena. heee..Dalam Rp7,000,000.
Ada orang nak gambo dengan cowok Bandung.. 
Then right after that kami terus ke Pasar Baru.. SHOPPINGGGG...Semua macam dah mabuk ekcubung dah sebab masih belum ke sana lagi.. Heee...
Jalan menuju ke sana di bahagian belakang Pasar Baru.
Telekung yang dijengah dulu..
I tak dapat nak shopping sangat you.. 3 Abduls punya hal. Itu lahh. kalau ke sini better not with kids. You akan jadi orang yang baik sangat sebab tak berrbelanja. Sibuk dengan anak - anak.. Macam - macam karenah.. Alang kah bagusnya depa ni ikut Hubby checked in ke hotel. Tapiii.. Makanya i tak dapat menyopping sakan di sini. Setakat membeli 5 telekung je you.. Nak wat cam neeee..
Sebenarnya i have to send the kids back to the hotel. Pop Hotel. And ada 2 scenes lagi yang i have to skip sebab tak tau ke mana hilang nya some of the pictures. So sabau je lah yeee...I have to wait Hubby balik dari China dulu, check the camera. Hopefully some gambar still there. 
******************************************
Volume 1, Book 2, Number 13 :

Narrated by Abu Huraira
"Allah's Apostle said, "By Him in Whose Hands my life is, none of you will have faith till he loves me more than his father and his children."


20 comments:

  1. Mesti telekungnya cantik2, kan?

    Gado2 kat sana pedas tak Yan? Kalau di Wong Solo di sini, memang kakcik tak termakan gado2nya. Macam nak 'membunuh'! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. absolutely kakcik. tapi saya hanya dapat tangkap 5 je. sedih.. gado2 dia best tak pedas..boleh berulang2 makan.

      Delete
  2. kat pasar baru tu pun sy tak sempat nyopping kak...almaklum bala tentera 3 org kecik2, pasar tu kan ramaiiiiii sgt umat...sudahnya mmg g 1-2 kedai je tunjuk2 mana berkenan...takde window2 shopping dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe..nnt kita pegi lagi kit aborong satu Pasar Baru tu.

      Delete
  3. cantik betul hiasan kt dlm restoren tu... ngn hasil kayu2 nyer, ngn deko2 nyer... pokok2 yg cantik... sejuk mata memandang...
    takpe kak, ada rezeki blh ke sana lg tp jgn bwk 3abdul tu hehehe... msti cantik telekung kt situ... pastu harga lak berpatutan sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cantik. hijau tu yg tak tahan tu..

      iya lah.. mmg tak nak bawak depa lagi.hee

      Delete
  4. Assalam Nyonya Manis Azian..
    Waduh2 nyoppin lagi ya.Gepuk tu makanan apa yaaa. ikan goreng ker??? Irfan look pinky aaarrggg hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. nyonya mmg tak leh nyopping sebab 3 abduls itu..akak sendiri pun tak tau. heee

      merah sebenarnya..hee.. sesekali bagi warna cam tu.

      Delete
  5. Replies
    1. INSYALLAHH.. pasti pegi. bukan jauh sangat..

      Delete
  6. Aduhhhh terliur tgk mknn2 kat sane.... Rindu lak nak gi bandung.....

    ReplyDelete
  7. Pasar baru memang tempat sopping yg best. Kalau nak sopping sakan, memanglah bapaknya yg kena jaga anak anak. Eh...camner kak yan dapat contact supir tu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg ita. akak akhir nya hanya beli 5 telekung je.. plan nak beli banyakk..sedih kann..

      oo ok supir itu akak dapat thru FB.. then kami keep contact..Kalau u nak ke mana aje sekitar Indonesia even ke Bali, boleh pakai this agent. mmg bagus.

      Delete
    2. Kak yan leh bagi fb agent supir tu tak..

      Delete
    3. sure..

      https://www.facebook.com/hayuka.bandoeng

      they are great people.

      Delete
  8. hahaha..tak tahan tengok posing2 si budak baik tu kak

    ReplyDelete
  9. pegi pasar baru memang nak kena bawa juta2 rupiah baru puas nyopping.. hehe..

    ReplyDelete

cliks..cliks