cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, June 29, 2012

Bandung with Family - Our last day (11)

Today was the last day... We were going back to Malaysia.. Sedihhh..But what to do..Selak curtain..Mentari pagi memancar.. Ceria.. Siap - siap all the luggage. Separuh dah dibawa sendiri. Tak perlu bellboy.. Mak aiii.. Banyaknya.. Serem. Hee.. Bayangkan for 5 days shopping. Macam - macam yang dibeli. 
cerah
Then Iyan sampai. Terpaksa menggunakan 2 transportation. Di dua - dua nya ini penuh barang kami. If we still used the van like before, for sure tak muat. Hee...
Ini yang satu lagi. This company seems very established company. Many types of transportation yang depa ada. Dapat semua kami rasa.
Meanwhile the rest breakfast. 
Today we had this. Color lain pulak. 
Then time to settle. Our transportation for a day, Rp650.000, so times kan aje dengan 5 days.
Duit berpindah tangan.. Tapi we really satisfied with the service and also the driver. Diarang memang very friendly and helpful. Time to go, tapiiii.....
Sempat lagi singgah ke Kartika Sari.. Last minutes shopping. Ole - ole untuk dibawa pulang.. 
Pilih je lah.. Naik buntang mata.. Heee...
Pilih Chef CiJu..Pilih... sambil saksikannn.. ini budak - budakk..
Kami terus ke Bandara... 
Chef CiJu sibuk mengepack balik some of the thing. But i m sure, we excess luggage.
Dah siap kena wrapped. Tapi mana satu bag lagi hah.. Yellow one...
Tak habis lagi tu. Meanwhile i went to the Air Asia counter. "Ibu, rasanya excess luggage nya buk". Ooo kenapa ya.. ."Gini buk, reservasinya berlainan.. Jadi nggak bisa gabung."...Emmmm..memang mengada - ngada Air Asia ni.. Dah tentu kitarang satu kapal kan..Well procedure is procedure. I terus cakap, whateverlah mbak.. Dikira aje.. Then we were charged about RM220 for the excess. Never mind.. BAYAR.. Habis cerita.. 
Dah kat boarding room. 
di sini lah kami mengambil kesempatan buat last program,  E X C H A N G I N G   G I F T.. Memang selalu kami lakukan if we travel together.. Seronok. tengok jom acara kami ni..
then kat sini gak kami akan tunjukkan hadiah yang kami dapat... fun time.. Che CiJu dapat accessories. 
My Daddi dapat macam handbag gitu.. Boleh lah simpan all the important document. 
My Mommi dapat blouse.
TokNgah dapat watch. 
Chef KoYa dapat cardigan. 
Abang Irfan dapat t.shirt.
Hubby dapat neck tie. 
Abang 'Imran dapat walet. 
Abang Luqman dapat t.shirt. Well sian kat Miz Pija. Dia tak dapat sebab CiTi and Cle Mere dah balik. Sepatutnya depa tetap kena bagi.. Tak aciii... Tak pe.. Taun depan buat lagi..
Okkk..time to go..Sebenarnya kan siapa yang bagi adalah SECRET. Tapi ada je tukang bocor rahsia.. Memang nak kena cili tu..
Selamat tinggal Bandung.. 
Naik - naik je, dah layan dahhh.. Pegi dan balik dia macam ni. orang lain semua makan. Dia tidur. Then turun kapal terus cakap LAPARRR.. 
Kami tiba Malaysia around 3.45PM. Cam tu lah.. Kena 3 kereta ambik.. Heee.. Itu pun pakai Kak Timah, Pak Angsa, and MyV.. Kalau tak mau 4 kereta... Heee.. Haru betulll...Anyway, satu holiday yang membahagiakan bersama - sama family.. Makan sedap, tidur sedap, jalan sedap.. Pocket je bila dah balik jadi tak sedap.. Heee... Well boleh pegi lagi, tapi INSYALLAH tahun depan we plan to go to Yokjakarta. INSYALLAH.. dua'a kan yang terbaikk...
************************************************
Volume 2, Book 20, Number 195 :
Narrated by Anas bin Malik
offered four Rakat of Zuhr prayer with the Prophet (p.b.u.h) at Medina and two Rakat at Dhul-Hulaifa. (i.e. shortened the 'Asr prayer).




50 comments:

  1. dlm byk2 tu mesti ada souvenir utk sy kn kak? (muka x malu) hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah..akka ni jenis tak berapa membeli souvenir kalau travel. bila dah balik rumah, baru nyesal..selalu mmg cam tu.

      Delete
  2. Alhamdulillah, tumpang gembira saya tengok trip kak yan sekeluarga ni ...
    nanti nak "tiru" la idea gift exchange tu ... heee boleh ye kak! sambil2 tunggu boarding kan lamaa ada gak la aktiviti menarik camtu ...

    nanti saya kena repeat entry bandung kak yan ni sbb abang suh tolong arrange kan trip diorg ngan kengkawan2 dia ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. no problem suzi.. memang menyeonokkan..How to do it.. tau dah kann..

      Delete
  3. tang activity exchange gift yang best tu...:)
    beranak pinak ya beg kat Bandung kak? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg seronok you..

      tulahh.. kawin tidak apa tidak.. tetiba beranak...

      Delete
  4. ekkek akhirnyaaa balikkkk
    banyak ole2 akk bawak
    suke tgk xtvt change adiah tuu
    kami x pernah buat ;)

    ekeke lucu wajah irfan last tuu
    anak saya kalau tgk lolipop besar2 tuu harus mengelupurr nak agaknyee huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok tau activity cam tu. kelakar pun ada..

      ooo irfan tu mmg macam2 memek muka dibuatnya..

      Delete
  5. dah balik dah... heheheh.. sangat2 best pulak tengok korang happy di bandung tu.. :) rasa nak pegi juga la..

    ReplyDelete
  6. seronoknya shopping......
    ada hadiah utk remy ke kak ??? he3.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. hadiah remy, eeemmm nanti akak tengokkan kat celah2 beg tu ye.. hee

      Delete
  7. wohaaa!!..mmg best..siap dpt adiah lagi memasing..hehe
    walopon abes banyak..tp dptnyer byk jgak kan..pengalaman & brg soping..hehe
    kak..nnt buat trip g vietnam..best jgak..sy mmg sekali baru pergi..tp best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang menyeronokkan.. terutamanya anak2..

      oo vietnam? food senang ke?

      Delete
  8. wah..juta jutaan utk transport jek
    nasib ..rupiah...hik3

    bestlah acara last tu...mesti adakan :)

    ReplyDelete
  9. berkenan tengok abang irfan..mcm2 gaya dia buat tapi nmpk sweet jer..hehe..

    ReplyDelete
  10. Jkarta -bandung mmg best shoping. tak jemu rasa nak pergi lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. boleh pegi tiap taun. kumpul duit je.

      Delete
  11. Saya suka idea exchange hadiah tu...boleh tiru nanti bila buat family holiday....

    ReplyDelete
  12. seronok nyer papa mifz tgk...happy jer masing2...seronok gak travel ramai2 mcm tu kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun Pap Mifz.. Macam2 hal dan karenah.. well selamat pegi dan selamat balik..

      Delete
  13. syoknya tgk trip family akak bercuti ni..meriah sgt..bab shopping dan hadiah tu yg suka...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee.. bab shopping ye..Depa maccma tak hengat dunia..hee..Biarkan lahh..

      Delete
  14. Seronok ya gi ramai2 gini...tapi yg tak tahan bila mngumpul beg...heee nasib baik takde yg hilang..Alhamdulillah selamat semua..muka pun happy je
    Jogja? best tu..ingat pun next year nk kesana jgak walau hati ni tetap nk gi bandung lg ...ishh nafsu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang seronok dan meriah.. Kecoh sikit2 lahh..esp bab bebudak tu.
      Tak hilang sebab tour guide nya sangattt bagus..heee

      Tulah ingat nak ke Jogja.. Bandung mungkin ulang lagi tapi tak leh pegi reramai..

      Delete
  15. suka tengok aktiviti xchange hadiah..boleh ditiru utk dipraktikkan..
    tuan tanah dapat apa?..hehe...

    ReplyDelete
  16. Hadiah saya tetinggal di bandung yek buk???

    ReplyDelete
  17. As-salam YAN
    Wow, shopping sakan tu! Kalau lebih sikit, tentu kena balik pakai 2 pesawat, hehehe. Pengalaman makan angin di Jogja & Bandung kami dulu memang menyeronokkan. Tapi, kami tak kaki membeli-belah, walau amat tergoda dek barangan di sana. Sebab "yotro ne ora akeh"!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Pak Temuk..

      heee..2 mabor yee..Amboii..banyak sangat shopping tuu..

      mmg nak pegi sana nanti..

      Delete
  18. Salam Yan,
    percutian satu famili yaaa? Banyaknya beli barang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya..ALHAMDULLILAH dah amalkan since 2 years ago..

      Delete
  19. best nya jalan2!nanti boleh la akak kongsikan nak save bajet macam mana..teringin nak travel tapi tak reti simpan duit!haha

    ReplyDelete
  20. seronooookkk nyaaa.... kartika sari..!!!! brownies nya...

    ReplyDelete
  21. Salam Kak Yan,

    Boleh minta detail, driver yang kat bandung tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shima ada FB? Add kak yan, then nnt akak bagi link depa..

      Delete

cliks..cliks