cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, June 8, 2012

Panic again and Busy.....

8.30am
Pagi - pagi lagi i dah bersedia nak ke Immigration. Ingat lagi kan cerita i semalam.. Panic punya pasal lah.. Dan ini keputusan ni.. ALHAMDULLILAHHHHH.. memanjat syukur i pagi ni.. Tiba je i terus ke counter and the person at the counter terus suruh i ke counter 1, Kutipan.. Tiba kat situ, ikut procedure terus dapat passport Abang Luqman.. terima kasih sanagt pada yang menolong. I tak jumpa. JAZAKALLAH UL KHAIR... 

9.15am
Hati dah happy campur panic.. Breakfast dengan Abang Luqman.. Kenapa i panic balik???? I have to contact AirAsia..Malam tadi baru i terpersan My Mommy punya nama tersalah tulis. Sebenarnya tickets untuk besok ni ditempah oleh TokPuCu.. So, any changes i have to refer to him. Unfortunately, TokPuCu and NekCik dah berrjimba di Guanzho and Hong Kong. I sikit panic lah.Kat sini i called AirAsia.. I kena pergi ke counter AirAsia for amendment. Tak boleh buat thru online or kiosk.  Fine i dah  ada solution.. 

9.30am
I had to go back to fetch My Mommy, My Daddi, Chef CiJu, Abang Irfan and Abang 'Imran. Kena hangkut semua. The kiddos tak de sapa nak take care.

10.00am
Had to drop My Daddi and My Mommy at the bank in Section 9. Depa nak shopping sakan kat Bandung.. Hee...Sebenarnya My Daddi tertinggal bank card and cheque book. So terpaksa lah My Mommy kena queue keluar duit kat counter. 

10.10am
Kemudian i menyelinap meninggalkan My Daddi and My Mommy kat bank, isi minyak, then  send Abang Luqman to Perpustakaan Raja Muda Musa at Section 13. Masuk lah kejap Kampung SAAS.. (KGSAAS)..Nanti Abang Ayip akan pick up Abang Luqman. 

10.30am
Patah balik ke Section 9 and picked My Mommy and My Daddi dari bank. We immediately went to Mydin USJ berapa ek?? hee.. lupa.. Nasib baik i ingat jalan nak ke sana. So, smoothly lah kan. Ke sini sebab nak buat amendment on the ticket..Then everything settled within 10 minutes. SUBHANALLAH..

11.45am
Terus gerak ke Amcorp Mall coz My Daddi nak pegi reflexology. Bahu My Daddi macam tersalah urat. Set appointment dalam 12.30pm sebab jalan jam. Accident.

12.30pm
Sampai sini terus buat massage. Memula My Daddi, then My Mommy, last sekali i.. Nak relax kan muscle  sebelum berjimba di Jakarta and Bandung..heee...Sekarang sedang menikmati urut kaki  nii..

Agenda lain selepas ini..
a. have lunch
b. go to money changer
c. send My Mommy ke Hemopati
d. back home
e. do ironing
f. packing for me, hubby, and 2 abdul yang kecik tu...
g. blog walking kejap kot.. heee.....
h. then tido awal. At 4.00AM tomorrow we have to move from our house. Flight at 7.00AM. Wish dalam kapal i boleh tido sikit..

Dua'akan ye guys, I selamat, segalanya settle, and we enjoy the moment together. Nanti kita jumpa lagi ye..INSYALLAHHHH..

22 comments:

  1. semoga semua urusan dipermudahkan,amin ~

    ReplyDelete
  2. Semoga selamat semuanya, InsyaAllah. Kakcik tunggu untuk baca coretan perjalanan Yan nanti. :)

    ReplyDelete
  3. Semoga K.yan n family selamat semuanya...amin...

    ReplyDelete
  4. fuhhh...packed! but smooth.....alhamdulillah Allah mudahkan urusan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH.. now terlantar di rumah ni.. hee. penattt..

      Delete
  5. semoga selamat pergi dan balik kak

    ReplyDelete
  6. bestnye kak, berjimba lagi ke bandung lak

    ReplyDelete
  7. mmg dpt g sana. shopping , shopping shopping every day

    ReplyDelete
  8. salam kak yan,
    saya turun flight smlm tiba dekat kol 2pg, pass baton akak plak ye g 4pg ;p

    bandunggggg...saya sukaaaa....
    makanan sedap2!

    ReplyDelete
  9. salam kak yan,
    bizi bebenor tu. nasib jalan2 tu tak jem ye :)

    semoga semuanya di permudahkan

    enjoy ur trip :)

    ReplyDelete
  10. selamat bercuti untuk Yan n famili :D

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah, yeah yeah dah bole g cuti jakarta n bandung... selamat bercuti!!!

    ReplyDelete
  12. Waduhh kebizian betul jadual buk azian...anyway kami tunggu coretan kak yan ok ;)

    ReplyDelete

cliks..cliks