cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, June 5, 2012

Dinner at Laman Grill Steak & BBQ Chef Zubir punya

Western food resto ni gradually increase in Shah Alam. Tak payah nak pegi jauh - jauh ke KL.Recently we went to Laman Grill Steak &  Bar-B-Que. I have been here twice with my partners. First masa  m y  b i r t h d a y   c e l e b r a t  i o n  dan latest waktu  a k h i r   t a h u n   2 0 1 1  So tonite i went there with my family.. Malam tau.. selalunya tu waktu siang. 
we went there bit late. Kena tunggu hubby lah, tunggu miz pija lah.. maka itu yang lambatnya. we arrived here pun we saw a lots of people still waiting for their food.
while waiting this mamat pun main tab.
 Muka yang dah tak sabar nak makan.. laparrr..
decor di bahagian luar. 
 tunggu dan menunggu. lama sehhh.. almost 45 minutes baru dapat makan..
 memula tu diberi ini.. alaaa maruku jeeee...tapi kena charge tau. buka suka - suka dijamunya kita.. hee -  rm
 took forest mushroom soup - rm13.50
classic chicken caesar salad - rm 13.50
laman grill burito's - rm14.40  ini memang sedap.. tumbs up. tapi nanti nak suruh chef ciju buat. mana tau lagi sedap.. hee
 cranberry chilled fruit juice - rm8.50
 i took resberry tea - rm 5.50
 carrot juice o - rm7.50
grill spring chicken miz pija yang ordered - rm27.50
 ini hubby ordered sirlion  - rm41.50.  Hubby kata daging yang dia makan tu macam daging masak kicap.hee... and daging nya macam direbus dulu macam nak bagi lembut... 
spaghetti lover abang 'imran punya bolognese - rm20.50
 abang luqman ordered short ribs - rm55.50
orang lain dah licing makan baru food untuk i and chef ciju sampai.. gerem jee..suggested by the waiter. katanya paling sedap. ordered lah kamii..presentation memang lain.. tapi pada i macam merapulah.. banyak sangat nak di tayangkan..anyway bershare lah i and chef ciju.
meat lover's combo platte - rm65.50
 masa kami mula makan abang irfan dah tak tahan. nak tido.. gitu lah tidurnya. tak makan pun.. dia rice lover.. 
 while waiting for us to have coffee, these boys lepak kat atas rumput..boring katanya sebab lama nak tunggu..
emmmm..siap baring - baring lagi.. 
we spent about rm 369.60.. TAX????? 10% so about rm 33.60..seeeee...ok guys you all boeh cubalah kot kat sini.. cuma for me better makan siang sebab tak lambat sangat macam i tunggu order. one more thing, this resto belongs to chef zubir jury masterchef celebrity. for me ok ok lahh.. not superb pun. just ok... i think because the food taste bit salty.. itu sebabnya. i memang pengguna garam paling kurang maybe.. hee.. cerita pasal masin ni sure berkait rapat dengan garam.. nanti i nak cerita mystery garam di rumah i.. tungguuu yee..
******************************************************
Volume 7, Book 65, Number 295 :
Narrated by 'Aisha
The Prophet died when we had satisfied our hunger with the two black things, i.e. dates and water.

34 comments:

  1. ohooo ni restoren chef zubir yek... tgk menu cam best je tp bile akak nyer komen mcm kureng best... tak berani nk try... heheheh pastu harga dia pun boleh tahan...

    tp mmg tak tahan tul tgk budak2 tu siap blh baring2 lg punyala lama yek

    ReplyDelete
    Replies
    1. well dear.. masa memula makan dulu cam ok lah. cuma akak ni jenis kureng masin sikit. itu problemnya.. pun tak jadi problem sangat. paling tak best bila serving time tu terlalu lama.. mmg rasa bit frustrated lah.

      Delete
  2. tengok gambar makanan ni semua, terasa lapar pulak rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. food presentation mmg cantik lah.. chef lah katakan..

      Delete
  3. mak aii..

    bila akk ckp maruku ke charge tu tingat sy ms mkn kt bora asmara @ sg penchala... hehehe igtkn free sbb ms tu g dlm mood raya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. now mana2 tidbit mmg kena charge lahh.tp kelakar lah pulak kalau kita tak makan kan.. benda dah ada depan mata.. hee

      Delete
  4. Salam.. Ramai tu kat meja, tgk.. kira ok la kan, harga byk tuh. Cuba pegi Victoria Station, tgk? Hehehe.. Thanks for sharing, kak. Tapi myself susah nak masuk sket western nih. Kat VS pun balik2 order Black Pepper Steak + Sparkling Blackcurrent Juice.. Lain xde..

    ReplyDelete
    Replies
    1. VS ni punya kelakar lah cite. Akak dah masuk dah.. biasalah kan anak2 jenis suka western food. so, all the places maybe dah pi. Tpi yang tua tu tak berapa berkenan sebab ada serve liquor. so, dah tak pegi dah.. well rege tu biasalah kan.. habis tu cam ne..

      Delete
  5. huih, mahalnya... kalau sedap bebeno takpe la jugak.. huhu..

    ReplyDelete
  6. tq bkongsi info tmpt mkn yg mnarik ni...nmpk myelerakan menu2 tu semua...tp servisnye tu lmbt sikit yer...mau bkeroncong perut dbuatnya...hehe

    ReplyDelete
  7. Teringat mkn ikan bakar kat Parameswara Melaka,sementara tunggu order spi adalah dihidangkan buahan ingatkan free rupanya kena kira juga.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..haa.. lagi kesian. ingat orang sedekah buah ye..

      Delete
  8. Bayar mahal tapi sedap ok. Bayar mahal makan tak sesedap mana nak tumbuh tanduk...hehehee...

    ReplyDelete
  9. nak baca citer garam misteriii....ngeeee....

    ReplyDelete
  10. Alah cian nye abg Irfan sampai tido2 nuh.. Stylish food die, sbaik sodap!

    ReplyDelete
  11. Rasanyer kak yan bukan orang pertama yg eynda dengar review macam kureng utk restoran ni ;-)

    ReplyDelete
  12. Tgk pada gambar..nampak sedappp jee kan..:)
    Yang tak tahan ..bila kena tunggu lamaaaaaa..saborr jelah ek!

    ** Tak sabor nak tunggu citer misteri garam tu!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulahh.. tang menunggu tu yang sakit..



      garam mystery??? tungguuuu

      Delete
  13. mak aii super mahalnya, huhuhu! portion pun macam sikit2 jer :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cam tu lah lily.. tapi sebab resto ni org melayu punya, kita sokong lah sesekali..

      Delete
  14. kena try siang hari kot sbb malam hari kami dinner tak berat.. huwa hahaa.. nak diet la konon.. unless ada jemputan.. takkan nak tolak kan...

    kecur tekak ni kak yan...!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehlah siang hari better. lama masa dia nak amik utk digest. nnati akak belanja kat sini ye bila kita jumpa..

      Delete
  15. Mungkin bkn chef zubir sendiri yang masak kot.. kalau tak, mesti extra extra extra superb hehehe.

    Macam menarik la semua makanan tu ;-)

    Anyway, tak mahu try.. sebab saya memang penggemar nasi tegar.
    Fast food mcm mekdi, kfc pun saya tak berapa hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekdaa, chef zubir mmg tak pernah ada kat situ. mai pun kutipp duit je kot.

      Delete
  16. sedapnye makanan..terus bulat mata tengok semua yang terhidang..http://ridoma.blogspot.com/2012/05/ridoma-homemade-40.html

    ReplyDelete
  17. Akak..laman grill burito's ni agak2nya dlm borito tu dia letak apa?? mungkin x dia gulung dengan daging ayam dlm tu?? sos dia tu mcm sos tomato special ke?? sy mcm nk try wat la..hehe. Mahal2 la harga makanan situ...akak kalo suka western, saya rekomen Ayob di kota damansara..harga belas2 jer..rasapun sangat sedap...restoran tu dlm area perumahan. Sangat2 bagus situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam burito's tu boleh letakkan isi ayam atau daging..

      ooo kat Kota Damansara? ada N3?boleh gak cuba.

      Delete

cliks..cliks