cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, June 2, 2012

Jom gubah - gubah dengan Fresh White Lily

Last 3 month ada orang tnaya pasal wedding gift with fresh flower. Suspend gak coz i havent done any wedding gift with fresh flower. That's why i took a short course for flower arrangement dengan my fren. Ingat lagi tak s e j a d a h   a s   w e d d i n g   g i f t tu.. I belajar kat situ lah. Then today i have to make 7 of wedding gifts with White Lily. Suspend niii.. first time ni.. 
 Yang penting ada White Lily
 Tea Leaf
 Fillers.
 I pakai 5 Lilies then i letakkan Tea Leaf.
 Then filler yang warna kekuningan. I thot i dapat guna Baby Breath.. Tak ada rupa nya.. Yang ini ok lahh..
Saree with White Lily.
Tadaaaa.. Ok tak? Hope my client will be happy with this.. Ok petang ni kena settle kan. Malam ni depa nak ambik..  Benda ni nak pakai for Sunday morning. So, the lilies will be fully bloom lah nanti. Nampak meriah sikit kat situ.. Cam ne? Ok ke??Wish me luck.
********************************************
 Volume 3, Book 47, Number 756 :

Narrated by 'Azra bin Thabit Al-Ansari

When I went to Thumama bin 'Abdullah, he gave me some perfume and said that Anas would not reject the gifts of perfume. Anas said: The Prophet used not to reject the gifts of perfume.

28 comments:

  1. Di mata kakcik dah cantik dah tu Yan.

    Eh! yang tak cuba lagi letak favicon kat link tu ke? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo ye ke kak. ok lah kann. tingggal tungu bunga tu kembang je. Maybe bit cantik lah. hee

      ni lah ye kak. Favicon yang akak cakap tu.

      Delete
  2. assalam..ehem cantik..pandai menggubah hantaran ya?..

    ReplyDelete
  3. waahhh... cantik & sangat sweet ni... mesti diorang suka...!!!!

    ReplyDelete
  4. So lovely.......manisssss

    http://nurqasehbiz.blogspot.com/2012/06/jom-mandi-kolam-mandi-pantai-pd.html

    ReplyDelete
  5. White lily memang nampak sweet sangat.

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum kak yan, saya suka sangat tengok gubahan fresh flowers. boleh la nak belajar dengan kak yan nanti balik msia. hehehe. buleh buat part time gubah hantaran. kikikik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee... akak pun baru belajar sayang..nak ajar org sure tak mampu.. kalau tunjuk2 boleh lak kot.

      Delete
  7. akak suka white lily

    cantik yan gubahan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun suka kak. cantik kan. wangi lagi..

      thanks kak.

      Delete
  8. Wahhh lawa! Terror la kak yan gubah...

    P/s: thanks for the tip... Hanis dah mkn minyak satu sudu sehari, ok ke kak yan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear..

      Insyallah dear.. baik lagi kalau guna minyak zaitun.. great one.itu petua akak buat masa preggy. 3 3 abdul macam tu.

      Delete
  9. Wah wah.. lembut tangan nih.. compare dgn sy yg "keras tgn" hehe.

    Kak, sy tgk entry yg sejadah tu..
    SEjadah tu beli kat mana? nak cari jgk kat sini sbb mak beli kat madinah haritu sebijik sama dgn yg akak punya tu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekdaa,

      tak lah lombut mano..hee...

      Sejadah tu beli kat Kashmir dik.. Nanti akak mmg ada jual. Tunggu ye. Maybe for Ramadan. Itu handmade punya tau.. Memang lembut. suka..

      Delete
  10. cantik kak
    berseni hasil kerja tangan akk nie ;)

    ReplyDelete
  11. luv lily so much.. nicely done.. almaklum creatif fingers kan kak..

    ReplyDelete

cliks..cliks