cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, June 7, 2012

Udang Mayonnis, Sambal Sardine dengan Peria Katak, jom lunch...

Jom lunch..Masih ada lagi stock udang besar Kota Kinabalu. Ini yang Kakcik tolong bawakkan hari tu.. Ada lagi tinggal satu kotak.. Tunggu nanti lah buat hari lain pulak... Chef CiJu masak... 
 Udang Mayonnis.. Sedap weiii... lagi banyak serai lagi sedap..
 Hubby lak masak Sambal Sardine.. punnnn YA ALLAH sedap nya...Kata Hubby nak buat macam sambal sate Haji Samuri.. 
dannnn..ulam. PERIA KATAK... kitarang suka makan mentah tanpa celur.. Good for diabetic people.. ALHAMDULLILAH... kenyang sudah.. I buat apa??? Ooooo i m a food lover.. A good comment comes from me.. Heee.. cam ne tak makin membulat...
********************************************

40 comments:

  1. waalllaaaa.... nak tumpang lunch jgk ni boleh ya...!!! semua tu mabeles...

    ReplyDelete
  2. kakyan..mak saya pun suka peria katak. for me pahit lerrr...

    ReplyDelete
  3. Sejuk2 di pejabat ni, tengok gambar lauk pauk Yan tu pun boleh buat kakcik jadi lapar. :)

    ReplyDelete
  4. Kakak pun suka peria katak raw. Kakak selalu cecah sambal belacan hu... sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak. now saya buat juice for hubby minum everyday..

      Delete
  5. salam kak :)

    eyeliner al sultan tu susah jugk nk cuci..kalau nk cuci muka/amek air sbhyang memang hitam bawah mata mcm lebam.. huhuhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi buleh bawah solat terus kann.. maksudnya tak perlu dibersihkan celak ny tu kan.

      Delete
  6. aduh sedapnyer lunch arini kak... dana pun suke ulam peria katak gitu je, kalu celur tak best.... rangup2 pahit best

    ReplyDelete
  7. chef ci ju!!!!!!
    saya nak rasa itu udang mayonis!!!!


    help me!!!

    ReplyDelete
  8. chef ciju ( which now I know she is your lil sis) tu mmg ada belajar kursus chef ke kak? Sebab saya tgk masakan2 dia dlm blog akak ni, nampak mabelessss :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ada amik course pun cuma pernah sekali dia amik course dgn Chef Liza tu.

      Delete
  9. kak yan..nk resepi udang mayonis tu...hehe..

    ReplyDelete
  10. Salam Yong,
    cara masak sardin sambal tu seropa macam akak masak....haiiii! Peria katak pun akak gemar sangat, cicah sambal belacan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ye ke Kak.. Hubby suka masak esp benda pedas2 ni..

      Peria katak tu mmg sedap walau dimakan begitu saja.

      Delete
  11. tak pahit ke kak?? sy mkn yg bgoreng pun serendder...=P

    ReplyDelete
  12. salam kak,
    sy pun suka buat peria katak tu sebagai ulam...

    ReplyDelete
  13. Salam K Yan

    Udaaaaaaaaaaaaang.....dan peria katak....samba tempoyak cili padi mane? fuh...boleh meleleh peluh kat dahi ni....

    ReplyDelete
  14. dengan sambal sardin tu saja boleh dua kali tambah tauuuu...hehe...:)

    ReplyDelete
  15. selalu baca entry makan2 kat sini.....meleleh you.
    Tengs , tiba2 terlihat Cempaka Biru ada kat tepi tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee..hee..sian lah kan sampai meleleh..

      Cempaka Biru ada di sini..

      Delete
  16. yummy yummyyy... wah bestnya hubby kak yan teror masak...

    ReplyDelete
  17. Mak oiiiiii....terliuq le tengok.. dah la malam ni tak makan nasi..
    ni yang tak sabar tunggu siang nak makan nasi ni hehe.

    Peria tu kompim pahit kan huuuu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee.. sabo sabo..

      mmg pahit..tapi sedapp..

      Delete
  18. semenya nmpk sedap...kecuali peria hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peria tu ubat. sebab tu tak sedap..heee.hee..

      Delete

cliks..cliks