cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, June 4, 2012

laparrr.. jom makan Nasi BBQ Chicken dengan Ribs Curry.

Jom lunch.. ehhh.. late lunch.. Chef CiJu  masak Nasi BBQ Chicken. 
 Jom close up.. 
 Nasi ni macam masak nasi minyak cuma ditambah rempah bryani satu sudu. Letakkan sikit safrone, dan kismis. Lepas tumis tu baru letakkan Ayam BBQ baru letakkan beras and masak seperti biasa.
 makan dengan Ribs Curry..
 ada sayur sikit..
and coriander leaves as our ulam.. i memang suka sangat daun ni..
Sedap weiii.. Ok lah. lepas ni kami nak ke K a i s o n. Tak pernah pegi lagi. teringin.. Nanti tengok ye apa yang i nak jengah kat sana tu.. See ya..

48 comments:

  1. sedapnya....eh eh...sambal setan??? huhuhu....

    ReplyDelete
  2. hntr la ke sini kak utk org tgh pose ni ;-)

    ReplyDelete
  3. sambal setan???? setan pun setanla... janji perut kenyang... dan jgn jadi setan sudah... hehehehe

    ReplyDelete
  4. kenapakah sambal itu disetankan? hihihi.

    saya dah beberapa bulan pantang daun ketumbar. padahal sukaaa sgt daun tu. sebab haritu dgr ustaz hasan din cakap, makan daun ketumbar boleh melemahkan ingatan. dah la penyakit lupa saya makin menjadi jadi time tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ye ke dear.. akak suka sangat lahh..berselera jadinya.

      Delete
  5. sodapppp nya kak :)

    kak, chef ciju ni actually apa hubungan dia dgn akak ya? hari tu lagi nak tanya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. YA ALLAH Daddy Ziyyad oii.. adik akak lahh.. ada orang cakap kami kembar.. hee

      Delete
  6. laparrrr jugeee
    nak pinjam chef ciju sehari boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee.. jom kakk..

      oo nak pinjam?? tak lehh.. mana ada bibik ni.. hee

      Delete
  7. wadussssss...tgk nasi tuu pon da terliurrr.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke?? sian kan tgk gambo je..next time ok..

      Delete
  8. ada plan juga nak ke Kaison tu. Akak yan pegi kaison mana ye? Kelana Jaya ke? Nanti wat entry ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pegi yang kat Jalan Genting Klang. tak pernah mai.. first time. INSYALLAH nanti buat ok..

      Delete
  9. Sedapnyaa tgk nasi BBQ tuh..adoiyaai.. sgt menyelerakan..

    ReplyDelete
  10. Komen saya sama mcm Daddy Ziyyad. Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakcik, Chef CiJu tu my sister cum my bibik cum my PA.. hee..

      Delete
  11. Sambal apa??? Ha ha...ni mesti pedas sesgt ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lah sesangat pedasnya..tapi boleh tahan lahh..

      Delete
  12. Takut je bunyi nama sambal tu Yan... Mesti pedas gila ye...

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum Yan

    nasib baik baca n3 ni sebelah petang....he he

    ReplyDelete
  14. Kabare, Yan. Tak pernah beli atau gunakan daun ketumbar di rumah. Cuma rasa yang digunakan dalam nasi beriani kedai (daun tu ke?). Tak tahu boleh digunakan sebagai ulam. Teringat dalam tahun 70an, masa sekejap di UK, si Pakistan di bawah masak menggunakannya, saya di bilik atas pening seharian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waras Pak Temuk.

      Tak tau lah orang lain. tapi saya suka bau dan rasanya.. kalau tak de ulam lain, ini lah yg saya guna..

      Delete
  15. Sedapnya nasi BBQ chicken masakan Chef Ci Ju tu......

    ReplyDelete
  16. nak jugaaakkkk.... kena share tau...

    ReplyDelete
  17. sedap nasi tuu... paling menyelerakan mestila sayur sbb sy suka mkn nasi dengan adanya sayur... nak2 sambal setan tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambal setan tu kalau u makan, sure terangkat. hee

      Delete
  18. tengok muka kak mcm familiar sgt...
    sambal setan???? tak menahan dgn nama sambal tu.sayur ijau tu nampak sedap.Nasi tu dah gerenti sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ina, iya ke? somewhere ada jumpa or study sama tempat ke..

      sambal setan is the best. hee...

      Delete
  19. kak yaaaannnn... kami nak stay till ahad tapi petang jemaat dah kena balik sbb hubby kena keje on saturday... golek2 nak nangis tau... huwaaaa... tu yg takut nk janji awal2.. tapi naakkkk sangaaaattt jumpa... nanti ya kita geder2 one day... insyA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahh.. sayang kann. apa2 pun mulan amik my number tau.. 019-2129958. if anything or tersesat lagi di key el, call.. we gather2..

      Delete
  20. Dalam banyak2 tu,
    sy terliur dgn sayur jah sbb nya sy mmg penggemar sayur hehe.

    Sambal setan ke dua tan ke tiga tan ke.. isk scarry lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee...kami saja namakan cam tu sebab pedass..

      Delete
  21. Replies
    1. heee... kedai dia kat seksyen 7...hee.. weiiii.. rumah akak lahhhh..

      Delete
  22. Tudiaaaaa sambal setan!!! Hahaha.... Terliuq rayyan baca!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambal setan tu kata yang gelar, sebab pedas sangat..

      Delete
  23. yang tak dapat tahan hati nak tengok adalah sambal tu.. nampak sedap dan nampak sangat2 pedas..

    ReplyDelete
  24. Macam mana buat link kat bawah tu ya? bagus la..hehe

    ReplyDelete

cliks..cliks