cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, June 26, 2012

My Kashmir - sedihnya... Historical Peer Dastageer Sahib gutted in fire.

Feel so sad and shocked this afternoon when i logged in FB and saw this bad news. very unfortunate tragedy. I still remember the day i strolled down this Old City of Srinagar and so amazed with the wooden architecture, but i hardly remembered this building. Cuba tengok N3 pasal   O l d  C i t y  S r i n a g a r. But MFA mentioned to me that we passed by this building. Sayang nya.. This old building, 18th century Kashmir Sufi shrine Peer Dastageer Sahib with its own charm gone by fire at 6.30am (kashmir time) Malaysia dalam pukul 9.00am. This is year  was the best tourist season till date and this thing happened. MFA also mentioned to me that many antique chandeliers which cost million rupees vanished in this fire. and of coz many invaluable wood carving panels destroyed in the blaze. 

wooden building in Kashmir banyak kat sini macam S h a h  E  H a m d a n  M o s q u e dan masa i  E X P L O R I N G   O l d   C i t y   S r i n a g a r. What a shame kan.. Well semua ni di tangan ALLAH. And i m so happy that i dapat menghidu udara di sini tak lama dulu.. Tapi kehilangan ini pun tetap membuatkan hati i rasa sedih... 





Sumber google. 
Tension triggered in this city right after the accident. Hope everything's ok. Dua'a the best for our brothers and sisters there. But dont worry guys we still can visit Kashmir. Banyak lagi tempat - tempat menarik di sini.. INSYALLAH.. we can make it next year.. 
*****************************************************
Volume 3, Book 49, Number 855 :
Narrated by Sahl bin Sad
There was a dispute amongst the people of the tribe of Bani 'Amr bin 'Auf. The Prophet went to them along with some of his companions in order to make peace between them. The time for the prayer became due but the Prophet did not turn up; Bilal pronounced the Adhan (i.e. call) for the prayer but the Prophet did not turn up, so Bilal went to Abu Bakr and said, "The time for the prayer is due and the Prophet i detained, would you lead the people in the prayer?" Abu Bakr replied, "Yes, you wish." So, Bilal pronounced the Iqama of the prayer and Abu Bakr went ahead (to lead the prayer), but the Prophet came walking among the rows till he joined the first row. The people started clapping and they clapped too much, and Abu Bakr used not to look hither and thither in the prayer, but he turned round and saw the Prophet standing behind him. The Prophet beckoned him with his hand to keep on praying where he was. Abu Bakr raised his hand and praised Allah and then retreated till he came in the (first) row, and the Prophet went ahead and lead the people in the prayer. When the Prophet finished the prayer, he turned towards the people and said, "O people! When something happens to you during the prayer, you start clapping. Really clapping is (permissible) for women only. If something happens to one of you in his prayer, he should say: 'Subhan Allah', (Glorified be Allah), for whoever hears him (saying so) will direct his attention towards him. O Abu Bakr! What prevented you from leading the people in the prayer when I beckoned to you (to continue)?" Abu Bakr replied, "It did not befit the son of Abu Quhafa to lead the prayer in front of the Prophet.


30 comments:

  1. itulah..apabila Allah berkehendak...kaluinalilahii...wainailaihirajiuuun

    ReplyDelete
  2. syg kan, banyak senibina kat india tu cantik-cantik.. musnah sama sekali :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahh. ada yg kata ini kerja hindu.. tak nak Kashmir independent.

      Delete
  3. so sad with this news.......
    sayang nya.... segala nya musnah........
    senibina dan kehalusan ukiran kini lenyap......
    Kuasa Allah , tiada siapa yg mampu menghalangnya.......
    kini hanya tinggal memori.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess.. i lagi lah sedih.. dah dapat tengok but later mai lagi ke sini dah tak ada.masih teringat2 waktu kat sana.. buildings semua unique.

      Delete
  4. Too bad, it was shattered in a blink of an eye...:( mungkin betol jugak kot..ada unsur2 khianat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. those yang tak suka ke kedamaian... those yg suka bercakaran,,

      Delete
  5. Setiapa yang 'bermula' itu, pasti ada akhirnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak.. sedih hati saya mengenangkannya..

      Delete
  6. At least Yan dh pernah gi......tp Kashmir mmg jd rebutan antara Pakistan n India sjk lama dulu because of it's beauty! Mrk2 ni sebenarnya yg menghuru harakan negara ni.......sian yg jd mangsa Kashmirlah......wallahualam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kak.. ALHAMDULILAH.. tapi sedih sangat..

      Mmg kesian kat Kashmir. Dua'a agar mereka semua selamat..

      Delete
  7. Assalamualaikum Azian

    Allahuakbar
    ada petunjuk drp Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Bro Rozali..

      mmg sedih lah bila sesuatu macam ni terjadi.. Harap mereka bersabar..

      Delete
  8. Replies
    1. betul lahh.. best sangat. jadi taun depan kau pegi dah tak de dah weiii...

      Delete
  9. Salam. Akak, tragis nye.. Sibbaik tak jadi masa akak duk sana, kan? Dulu TPJ balik kejap je dari Padang, Tuhan takdirkan gempa kat sana.. Ranap hotel Ambacang yg kami duduk brp malam. Terbeliak mata tgk internet. Syukur kami dah selamat tiba ke KL masa tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam TPJ,

      itu lah disebut Kun Faya Kun. Selagi ALLAH kata tidak, maka tidak lah.. Bersyukur kita semua terselamat dari musibah.. DAn ALLAH bagi kesabaran yang tinggi to our brothers n sisters there.

      Delete
  10. Allah... syg nyer ye kak... semoga nnti dpt diganti dgn yg baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ada yg baru kata nya.. tapi tak berapa sure..

      Delete
  11. sayang nyee kak
    hampir semua kemusnahan nyee tu kak huhuhu
    sedihh dgn berita nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah.. tapi katanya ada building sebelahnya tu baru dubuat. fireproof.

      Delete
  12. alahai...sedihnya!

    ada juga kenangan kak yan di sana.

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. this shrine belongs to Jammu & Kashmir Tourism. So satu tourist attraction gone.. sedih je..

      Delete
  14. sayang nya kan... rezeki kak yan dah tengok hari tu.. kami tengok yg lain la insyA.. bila la tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg syg. tapi katanya terdapat di sebelah tu bangunan barunya..

      tak pe ada banyak lagi bangunan cantik2 kat sini..

      Delete

cliks..cliks