cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, April 18, 2011

Meet Ari again and Shah Alam TT

Early this month , Ari, my another Indonesian fren from TB told me that she's going to Guilin, China for holiday. She will stay one nite at Pullman Hotel before leaving very early at 4 am for Guilin. So, we decided to meet at Pullman for a while. Kak Nanie also be in the meet up. About at 18.30PM i drove to Putrajaya.. Pullman ni for me one new place lah.. Tak penah sampai this area. But i was so easy to find. Banyak sign board. Very easy. Tapi hotel ni memang jauh sangat ke dalam.. and VERY BIG hotel.
Dari jauh dah nampak.
Punya lah luas sampaikan tak tau nak park kat mana.. Signboard tak nampak.. Valet parking pun tak tau nak amik kat mana..
Masuk je ke area parking, i macam jakun tangkap gambar. Siap berhenti tu..hee..Nasib baik tak ada orang..
Tiba kat sini, nobody around. Ni hotel ke apa ek?
Hotel ni terlalu besar. Tak ramai sangat staff yang i nampak. Then terus ke Hotel Lobby and met Kak Nanie. After a while, Ari turun. We chatted for almost one and a half hours.. Seronok sangat.. This was our second meet up dengan Ari. Tapi kitarang boleh borak seems that dah kenal lama sangat.
Ari and her family
We chatted here
And of course makan sikit.
My Hazelnut Latte and danish..
Me, Ari, and Kak Nanie
Ari brought us Orange Coffee and Layer Cake. It is diffrent from Monica Layer Cake. So good to have this..
Then after the meet up, i needed to rush back. Another meet up ada menunggu.. Macam orang besar - besar lah.. VVIP.. Bz bebeno.Hee. Nak meet MyEstima Club. Dah lama sangat tak jumpa. Lagipun dekat sangat dengan rumah.. Layan je lah gambar ye...Ingat nak makan.. Tapi kurang selera lakk.. Sembang je lah..
.

Lepas sembang - sembang, tengok time dah almost mid nite. So, tired. Lagipun Hubby tak ikut. So, nak kena cepat - cepat balik lah ni..
Dah lepas mid nite, ramai yang dah balik. Maklum ramai anak kecik.. Insyallah ada masa nanti - nanti meet up lagi..


Esoknyaaaa....I took...

my Orange Coffee and a thin slice of Layer Cake..What a day.. Walla...Thanks Ari. I m waiting the FM dari Guilin..

30 comments:

  1. Kalau takde estima, nak join estima club, aci? kekekeke..

    gurau je kak yan.... hebat la kak yan, mmg vvip gitu!

    ReplyDelete
  2. kak yan mmg org2 vip..sy kagum dgn hidup kak yan..mcm gembira je setiap ari disamping keluarga tersayang..hehe~

    ReplyDelete
  3. Afida,

    boleh.FIda duk dalam kete akak..hee..

    takdenya VVIP..

    ReplyDelete
  4. tabung ayam saya tak cukup lagi nak beli cik timah cam akak "yang cantik" ni...ihihi

    ~adik yang cantik~ ;p

    ReplyDelete
  5. nak masuk club boleh tak?
    Tapi akak baru je jual estima akak tu...;)

    bestnya tengok layer cake tu..:)

    ReplyDelete
  6. Suzi adik yang cantik.. akak pakai ni pun bila dah tua2 ni..heee.. tabung dah lama hancur..hee..

    alahh kete tua..

    ReplyDelete
  7. Orang bujang lagi senang coti tau taufiq arifin.

    ReplyDelete
  8. Boleh je kak Kasih redha.. then kena beli yg third generation lah tu..

    sedap kak cake dia.. kalah monica.

    ReplyDelete
  9. Cik Nani sayang.. kita ni yg kena handle life kita kan.. so make it ceria.. betul tak?

    ReplyDelete
  10. kak
    selesa untuk satu keluarga kan?
    suka bila masuk blog k'yan memacam ado
    makanan tak pernah tinggal.. ;p

    ReplyDelete
  11. Tengok tajuk...ingat jumpa Ari Wibowo..hehee...kek lapis..i like...

    ReplyDelete
  12. sayangsayangibu tengok tajuk lah kan...heee

    Makan itu penting..Bukan takat kenyang perut. tp ikatan silaturahmi.

    ReplyDelete
  13. Fadzli, ari wibowo dah jalan minggu lepas. ni minggu ni tau.. hee..

    cake lapis suka??? jemput makan...

    ReplyDelete
  14. qasehraihan,

    apa nya tu yg ada kelas? tak jumpa sekolah pun..heee...

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum kak yan..

    pinjam krete jap..nak round putrajaya la heheehehehheee

    ReplyDelete
  16. sahromnasrudin, bolehhhhh.. minyak sendiri layan ok..

    ReplyDelete
  17. dengar cite mmg besor betui hotel tu ye kak..kat putrajaya nunn..

    waahh ibu2 sekarang kan main lagi..ade berjumpaan2 gitu ngan geng2 kete..eheheh advance..nak j oin kak yan kene ade estima dulu la ni ye? wkekekeke

    ReplyDelete
  18. akak kalu tubuhkan kelab, harus ramai pengikut.. hehehe

    ReplyDelete
  19. owhhh.. ari tu pompuan ek
    ingatkan tadi lelaki.. hehehe

    ReplyDelete
  20. wahhhh..
    kelas gitu..hehe
    tak leh join la..kete kecik jek..

    huhu..baru dpt jejak blog kak yan..haihhh...problem betul lah..

    ReplyDelete
  21. xtvt Yan memang vip la.. hepi je... suka tengok

    ReplyDelete
  22. mmg besaor bebeno rose oiii...sampaikan nak cari valet parking pun tak tau kat mana.. haru..

    eh.. ibu 2 dan bapak2 lah. cuma hubby akak tak leh join je.. penat baru balik opis..

    ReplyDelete
  23. Agak2 kelab apa nieza. club jenjalan nak tak? hee. or shopping club? hee..

    ReplyDelete
  24. kass, jom follow je belakang. bukan tak boleh.hee

    kenapa kass dgn blog?..patut dah lama tak nampak.

    ReplyDelete
  25. VVIP akak ibuintan.. biasa je.. Maksud saya tu sibuknya tu mengalahkan depa..heee

    ReplyDelete

cliks..cliks