cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, April 20, 2011

Dinner at Subak again

Last week Hubby mentioned that, his Indonesian staff's family (Yongky) akan datang ke Malaysia. MIL dia dari Vancouver while wife and his SIL from Jakarta. Hubby ingat nak ajak depa dinner kat Subak. I pun diajak bersama. Bila nak makan jejauh ni, 'Anak - anak Sidek' memang kami tak pernah tinggal. I booked two tables for 11 of us. Sebenarnya waktu ni Abang Irfan dah diserang Chickenpox pun.. Nasib lah yee....


They are Chinese Indonesian. Surprisingly, they cant speak Mandarin. Bahasa Indonesia aja sih.. His MIL dah lama sangat migrated ke Vancouver since 20 years ago. In fact dah dapat citizenship sana. But, proudly to say, Bahasa Indonesia nya masih kental. She's now 85 years old. Lagi i segan.. Kuat sehhhh....Jom tengok apa kitarang makan..
Starter as usual, Gado - gado - RM12. Cuma kami tambah Popia. Tak sempat amik gambar untuk Popia.
SIL Yongky mintak air ni, Bandung Rasberry. Dia kata kat Bandung dia tak jumpa pun Air Bandung..heee.. Lucu kan.
Ni Abang Irfan order. Tak suka pun .Carrot Susu.. Langsung tak minum..
I tak ingat apa ni.
Sole Fillet - RM45
Lamb Rack - RM48. Tapi malam ni i rasa tak berapa mengancam. I mintak well done, tapi tak..

Ikan Percik - RM20. Tapi tak rasa sangat authentic percik nya tu lah..Too commercial lah.
They were enjoying their food.
Yang warna macam hijau sikit ni , Oxtail Soup aka Sup Buntut..heee.. RM20.00. Another bowl tu, Tomyam - RM20.00.
Diarang ni sat just next to our table. Saja tak nak bagi depa in one table. Nanti ganggu beborak.. Biar depa enjoy their food and kitarang pun.
Sukanya Abang Irfan with his Carbonara dia tu.. - RM25
Semua sudah kekenyangan dan mengantuk, especially Abang Irfan. Time to say Gud Bye. MIL Yongky bilang, kalau mau travel ke Vancouver bisa nginap sih di rumahnya.. Waduhh.. asik sih.. INSYALLAH one day boleh kot ke sana.. Tungguuuuu.. Biar beribu kawan jangan beribu musuh. Susahkan hidup..

24 comments:

  1. Assalam Sis...
    Wahhh makan besar lagi yea buk Yan..Sama temen dari Seberang gitu..Nape Abg Irfan order carrat susu tapi x minum..uhuhuhu sedap aper ayor tue...

    ReplyDelete
  2. teringin nk g Subak...da lama duk tgk² ldm internet...

    ReplyDelete
  3. Waduh buk Sue...

    temennya rame sih dari Jakarta..heee

    abang irfan jenis tgk org punya dulu baru minum. ni dah suruh orderm dia order je lah..

    ReplyDelete
  4. assalam sha,

    g lah.. seronok. Lamb shank dia sedap..

    ReplyDelete
  5. waduh...boleh tahan mahal harga nya buk.. bisa cover duit makan sebulan nih.. hehehh

    ReplyDelete
  6. Mak aiii Kak Yan, terjengil bijik mata nie menengokkan lauk pauk yang sedap itu

    ReplyDelete
  7. subak tu katne kak yan?


    haaa.. nak join gak gi vancouver! hehehe

    ReplyDelete
  8. Cik Pah, makan sesekali boleh lah kan. tiap minggu mau kopak kulit kepala..hee

    ReplyDelete
  9. Sedap Gina..

    cuma rege lah. awal bulan boleh lah..hee

    ReplyDelete
  10. Subak kat sini Hanie,


    http://yan-yanjournal.blogspot.com/2011/03/saturday-activities_26.html

    vancouver? bolehhhh..hee

    ReplyDelete
  11. Subak tu kat mana kak yan? shah alam jugak? fuh mahal gile makanan dia..errrr

    ReplyDelete
  12. subak kat area mane..?? menarik..!! nampak sedap2 belaka... :) rase macam nak pergi hujung minggu ni ngan asben..[kalau dekat]...

    ReplyDelete
  13. kak yan, nnt kalu ke vancouver bawak sayaaa skali! ;p

    ReplyDelete
  14. Fida,

    kat penchala link tu.. dekat2 mutiara damansara..

    mahal tapi big portion lah.

    ReplyDelete
  15. alinac lover,

    insyallah sedap dan big portion somemore

    ReplyDelete
  16. atyfared,

    subak leh tengok kat sini..


    http://yan-yanjournal.blogspot.com/2011/03/saturday-activities_26.html

    buat reservation lagi bagus..

    ReplyDelete
  17. Boleh je SZ.. Nnt akak inform.. kita jenjalan ye...INSYALLAH

    ReplyDelete
  18. kak yan cayang...bila kita nak dating sama2 ni...?
    teringin nak borak2 dgn akak..
    anytime you turun KL...give me a call tauu....

    ReplyDelete
  19. Assalam Leez,

    awak lah yg bz sangat tu.. INSYALLAH one day lah.. nnt kita arange ye.

    ReplyDelete
  20. Memang pasai makanan kat sini...memang menggiurkan ( menggiurkan???)...tak pernah tak menggiurkan...hehehhe

    ReplyDelete
  21. kat subuk ni, cara penyampaian makanan dia menarik la kak...

    ReplyDelete

cliks..cliks