cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, April 15, 2011

jadi architect, boleh???

Satu lagi cerita basi.. BUT i still wanna it be blogged. Cerita masa i follow memollo Hubby pegi umah client. Tapi client ni kira macam frens lah.. Ingat lagi tak pasal accommodation di Gunung Kinabalu tu. They already moved back to Semenanjung for good. Nak cantikkan balik umah depa..Semi D.. Macam nak pengsan nak cari rumah depa.. Melilau sana - sini. Tadak GPS.. GPS i cuma sign board..Bila tiba je, i pun sibuk lah sama..hee... Sebab Hubby pinjam camera i.. Masa Hubby sibuk snap sana - sini beriya - iya i menyembang dengan owner..
Spacious sangat..Banyak pokok - pokok around. Her late father suka berkebun. Macam - macam pokok ada.. So, even the house kosong, her late father akan mai dan berkebun di rumah depa ni.. Her late father just passed away about 2 weeks before we went to her house.
Tengok tu.. 'Terlebih sudah'..

dan lagi...
Nampak tak betapa busy nya teman melayan 'client'..ha..ha...ha...
After sometimes, she invited us to have a tea at her mother's house. Not far from her house lah. Once tibe je, terkejut i. Tea time already set for us.. Bestnya... Memula segan.. But her mother really friendly.. Orang Kedah..

Macam - macam ada...

Tapi sebelum tu i jamu mata tengok pokok bunga kat rumah aunty ni.. So fresh.. Tapi macam bit tak terurus lah...
I suka pokok pisang ni. Aunty ni cakap 'Pisang Derhaka'. Tau kenapa... Jantung ke atas..heee
Suka i kat pokok ni.. Tak pernah nampak.. Pokok Kantan Bunga Merah. Selalu bunga pink kan.. I pernah kenen dengan Temuk. Temuk kata kalau ada benih nanti dia bagi tau.
Yang ni lagi best. Aunty tu cakap, pokok ni dia seludup dari Maldives.. Heee... Bungkus kecik - kecik simpan dalam hand bag. Lepas seeehhh.. Siap dah bagi - bagi kat orang.. heee..
Ada extra room kat luar.. Penuh dengan creeper. Jenis orange.
K lah... kita layan food jom....
Ada Pasemboq..Sedap.. Tapi makan sikit je..
Yang ni pun sedap.. Cucuq Badak..and Banana Cake. Semua buat sendiri kecuali Pasemboq.
Nak makan banyak malu.. hee.. Lagi takut tu..NORITAKE tu yang tambah i seram..heee. Lagipun kitarang menyembang sakan.. Nanti aunty ni nak bukak spa kat umah dia. Just to kill her time SEBAB.. his beloved husband just passed away lah kan.. So,sad lagi actually she just lost her mother too.. Tak sampai seminggu, Hubby lak meninggal. That's why lah kebun dia cam tu.. Now, she said she dah ok.. Dia nak buat balik bunga - bunga dia.. Kan tadi i cakap, Hubby dia berkebun di rumah Hubby's client. Dan aunty ni, kat umah dia... Hope Aunty ok dah.. be tough.. INSYALLAH

20 comments:

  1. amboi yan..meriah sungguh.cuci mata..jamu selera...bertuah badan..

    tapi, yan dah sihat ke tu..

    take care..

    ReplyDelete
  2. kak yan mmg ada gaya marketing manager... thumbs up! hehe

    ReplyDelete
  3. bestnya tgk umah orang besar2 cantik2 banyak tanah / ruang di sekeliling rumah kan kak...heee

    ReplyDelete
  4. Al-fatihah utk mak n suami anty..tp makanan tu mmg buat sy terliur..pasemboq!sedapnya..coq badak pun my peberet!hehe..

    ReplyDelete
  5. "saya selalu berangan nak rumah macam ni..bkn besar sgt..tp yg penting kwsn keliling tu luas..best kan boleh tanam mcm2..pastu ank cucu leh berlari-lari..hmmm, ntah bilalah.."

    ReplyDelete
  6. Hee.. TQ Kak Sal..

    My cyst ni still there lah. tp saya ni jenis at first je suspend. now i dah ok.. Buat tak tau. tak nak buat surgery.takut.. buat alternative.

    ReplyDelete
  7. tq cyana.. nak tukaq kerjaya lah.

    ReplyDelete
  8. betul tu mak encik suzi. mmg seronok. insyallah one day..

    ReplyDelete
  9. Tulah Puan Kutu.. Sedih.. INSYALLAH dia ok.. sebab tu dia jamu akak tu..hee

    ReplyDelete
  10. kak Yan... Melati nampak cucur badak. dia la tu kan? uwaaaa dapnyaaaa kak... tingin saya nak makan kueh tu...

    ReplyDelete
  11. Itulah, org tua2 beringat tanam segala pokok2 tuk anak cucu....

    ReplyDelete
  12. sedap melati aunty tu buat. nak makan utk ke dua ketul, malu..heee

    ReplyDelete
  13. Fadzli, datang anak cucu dapat tanah, juai..hee

    ReplyDelete
  14. Piasara,

    INSYALLAH one day. buat je target. Kitarang pun ALHAMDULLILAH dapat akhitnya in 2004. ada tanah sikit. ada rezeki tambah sikit tepi nya. end lot je..

    ReplyDelete
  15. lawak pula nama pokok pisang tu "pisang derhaka'

    ReplyDelete
  16. Ye ke Mamasyaza.. Org Johor pun ramah tau..

    ReplyDelete
  17. Syariza, akak pun baru pertama kali dengar.. memula tu gelak bagai nak rak..

    ReplyDelete

cliks..cliks