cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, December 6, 2011

Dinner at Restoren Nur Cahaya Seafood, Jeram

Last Saturday nite without really good plan, kitarang decided nak dinner kat Jeram. Tempat biasa lahhh... Restoren Nur Cahaya Seafood, Jeram. Usual place. Boleh jengah kat N1, N2, N3 and N4. Tak perlu lah i cite panjang lagi pasal this place.
Sebelum tu memula plan just nak dinner. But then NekCik cakap nak stayed there. Well, macam biasa banyak hotel akan full house lah kan..Cuti sekolah. Then kami cari Sun Inns Hotel, Kuala Selangor. We took 4 rooms. Biar selesa. Malam tu terus kami ke Warung Nur Cahaya Seafood. Food semua i dah booked thru phone...Jom tengok apa yang kami makan...
Kepah Sambal
Kerang Tumis Bercili
Sotong Goreng Rangup
Sayur Kangkung Goreng
Tomyam
Ikan Kembong Goreng Garing
Semua nya dah bersedia.
Kat belakang i jengok punya lah banyak seafood.. Pilih je beb..
Terkejut tengok yang ini. Dipanggil Kerang Bulu... Katanya bit liat isinya.
Kekenyangan..
Tinggal kulit je..
Ni lah tokey nya.. Abang Rosli.
Sebelum balik, kat tepi pantai tu sikecik - kecik ni menyinggah nak borong lampu2.. Macam2 diarang ni...
Abang Irfan was so excited tu..
Lepas tu kitarang straight ke hotel. I taj berapa sihat actually.. Nak terus tidur je.. We took 4 rooms. Murah je. Bilik ni just RM90.. Ok lah.. Facility ada sume..Esok dah plan nak breakfast kat Kuala Selangor.. Tidurrrr...
*****************************************************
Narrated by Abu Said Al-Khudri
The Prophet said to his companions, "Is it difficult for any of you to recite one third of the
Qur'an in one night?" This suggestion was difficult for them so they said, "Who among
us has the power to do so, O Allah's Apostle?" Allah Apostle replied: " Allah (the) One,
the Self-Sufficient Master Whom all creatures need.' (Surat Al-Ikhlas 112.1 ..to the End)
is equal to one third of the Qur'an."
Hadith Sahih Al Bukhari.

32 comments:

  1. Salam singgah. Nampak sungguh menyelerakan..

    ReplyDelete
  2. nk kena masuk dalam list JJCM dela ni...nmpk sedap.

    ReplyDelete
  3. aduh..ni yg bersemangat nak p..
    p umah adik di jeram, nape dia tak citer yek??? hihi

    ReplyDelete
  4. Nampak sedap sumenya...hotel Rm90 satu malam...murahnya...:)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Yan

    lalu lalang bila balik kampung, tak tahu ada keistimewaan di Jeram..

    Wassalam

    ReplyDelete
  6. lama tak makan kepah.. nampak sedap pulak kepah bersambal tuh...

    ReplyDelete
  7. aduh2 mlm2 gini tgh bw, nampak makanan sedap2, perut berbunyi sehhh...

    ReplyDelete
  8. Salam, kak yan (boleh sy panggil dgn panggilan ni?) sy jumpa blog akak melalui wahida... nt boleh la saya try cheese udang & meatball akak tu...mcm sedap...salam kenal dari Peru~

    ReplyDelete
  9. saya biasa pergi ke restoren depan pantai remis dan kadang-kadang Aroma Ikan Bakar atau yang satu lagi milik DBKS tu, lupa nama kedai...

    ReplyDelete
  10. sha penah mkn sini! sedap...harga pn reasonable sgt........

    ReplyDelete
  11. heaven nyerrrrrrrrrrr
    terlioq tgk kerang ituew sini x der...OMG sotong celup tepung dah lama x makan.....uwaaaaa

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum Yan...

    Ini Betul2 Menjamu Selera Ni...Bestnya Makan SeaFood....Kak Lin Selalu Makan Kat Umbai Melaka...Tapi Ni Dah Lama Tak Makan...Ikut Nasihat Doctor..Hahahaha

    ReplyDelete
  13. seronok kn kalu mkn seafood kt tmpt2 camtu, tmpt yg mmg fresh seafood nye,... menu akak tu sume mmg best... lama dana tak jln2 kt jeram mkn seafood...

    jgn lupe mkn ubat kak...

    ReplyDelete
  14. erkk..takut lak tgk kerang berbulu tu...seram nk masuk mulut makan..huhuhu


    makan ubat tau biar cepat sembuh..

    ReplyDelete
  15. Teringin betol pegi tmpt2 mcm ni n stay. Tapi kami hanya berdua.. Err rase takot2 plak nk explore2. Will see nnti cmnae :) Thank k.Yan kongsi info

    ReplyDelete
  16. kak, kerang berbulu tu geli la saya tgk...huhu...

    ReplyDelete
  17. FUH SIS...meriah tol menu seafood ....terliur tau tgk....lagi2 sotong tepung tu...fuh sedap2....

    ngeri lak tgk kerang tu..sebab sume dok menganga hahaahahah....

    ReplyDelete
  18. tengok gambar Kak Yan nie, tak sabar nak ke KK Jumaat nanti, so boleh makan seafood banyak-banyak

    ReplyDelete
  19. mmg sedaplah seafood tapi tak leh makan banyak..anak kena gatai2..huhu tapi tak pernahlah tgk kerang bulu..eii takott.mcm mana rasa isinya?

    ReplyDelete
  20. memang menyelerakan Nur-nba. lagi2 makan reramai tu.

    ReplyDelete
  21. Anim, kena cari tu tau.. mmg sedap..

    ReplyDelete
  22. Cik Cek,

    makan murah, hotel murah.berbaloi - baloiiii..

    ReplyDelete
  23. Mmg ada bulu BSB.. liat sikit katanya.

    ReplyDelete
  24. Walaikumusalam Bro Rozali..

    tu lah kan.. kengkadang kita ni nampak yg best je kat tpt org kan..heetak pe nanti p sana k..

    ReplyDelete
  25. Kak Yong,

    kepah yang masak cam tu favorite kitarang.

    ReplyDelete

cliks..cliks