cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, December 11, 2011

Majlis Khatam Quran

Yesterday kitarang dapat jemputan dari our neighbor. Belakang rumah i je. Depa buat majlis khatam quran. Habis seisi rumah dijemput. Just Hubby je tak dapat pegi.. Not really feeling well. CiTi and Cle Mere pun ada sama. We went there around 14.30PM. Just nice for lunch lah..Sebelum pegi tu, we all lepak depan  deck. Sambil tengok ikan.. hee.. sebenarnya cuaca agak panas. I thought nak ke sana tu jalan kaki saja. So, biar redup sikit lah cam tu..
Suka tengok ikan - ikan berebut makanan..
CiTi, my youngest sister with me the eldest sister.Hee.. Dulu badan i besar sikit je macm dia.. NOWWWWW...huuuu..huuu.. 
Asal CiTi tu?? Jeles yeeeee....
 
 Gambar lagiii.. Seronok lak..heee
Well, ingat kan nak jalan. Tapi panas tak reda pun. So, decided pakai kereta je lah..Malas mak nak jalan..
Ni rumah my neighbor, rumah i yang belakang ru.. Putih..Dekat je kan.. Tapi tak de pintu belakang. Tu yang jadi macam jauh..

Look at the food. Macam - macam ada..
Favorite i gak.. Roti Jala with Chicken Curry.
Nasi Dagang. Buatan my neighbor, Mem Tina.
 
Ada Laksa Penang gak.
Sedapnya Teh Tarik.
Ntah apa yang ditoraknya Cle Merre tu..
Sempat gak lah bergambar dengan Mem Tina di atas peterakna..
This little gurl lah yang selalu mengusik Chef CiJu. Anak Mem Tina. Qistina.. Mulut dia, masyallahhh..penuh keletahnya.
Balik rumah terus Chef CiJu bergegas buat cake lagi.. Malam ni ada dinner EGSK. Chef CiJu dapat order dari Mem Sue Cheeria.I pulak kekenyangan. Balik terus rasa mengantuk.. Hee.. kunun - kunun take a nap..heee.. tapi terlajak wei.. ngak pa pa.. Yang penting perut kenyang, hati happy..Thanks to Mem Tina atas undangan.

14 comments:

  1. "Alhamdulillah...dpt jemputan dari jiran sebelah...sama2 memeriahkan majlis.Menu2 yg dihidangkan sgt menyelerakan...nasi dagang,lama tak makan...roti jala..emmm sedap2.."

    ReplyDelete
  2. besarnya kek chef ciju buat :)

    macam2 menu ada...best2

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Yan

    Alhamdulillah
    mempunyai jiran yg baik

    jiran pd jiran tu pun misti baik juga kannn.....

    Wassalam

    ReplyDelete
  4. ihiksss..
    saya pun suka kalo boleh menyeberang je ikut jalan belakang pintu jiran kak...tp sibbaik khemah dia pasang kat depan rumah kan, kena pusing sikit la...

    ReplyDelete
  5. salah satu keselesaan idup adalah mempunyai jiran yang baik=)

    ReplyDelete
  6. lapar la tengok makanan yg sedap ni..kek tu! besarnya!

    ReplyDelete
  7. ALHAMDULLILAH Pia, i pun suka dgn depa ni.. baik. org ganu kita. selalu dapat nasi dagang.

    ReplyDelete
  8. walaikumusalam bro rozali.


    insyallah kita sentiasa berbaik2.. erat kan silaturahmi..

    ReplyDelete
  9. kena pusing banyak Suzi.. hee. sebelah tu tak de jalan.. kena buat semi circle gitu.. heee

    ReplyDelete
  10. betul tu Wan..
    alhamdullilah semua nya baik2 belaka.

    ReplyDelete
  11. WC,

    alhamdullilah.. semua menyelerrakan..

    yg paling besar perrnah buat..

    ReplyDelete

cliks..cliks