cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, December 12, 2011

Annual Dinner EGSK at Restoren Zam Zam

Last Saturday nite i and the 'ABDULs' - heeeeee.. went to Arabic resto - Restoren Zam Zam di Sect 9. Before this i went there with my partners. I think almost a year ago lah p sana tu.. This time i went there sebab ada gathering with EGSK members. Kira macam annual dinnerr lah.. This time we got privilege that we can use the upper level. Air conditioned lagi. 

members yang baru sampai.. the place dengan rumah i dekat sesangat lah.
Hubby macam tengah bagi arahan lah pulak..heee.
anak - anak bujang i bergambar dengan anak - anak dara Mem Sue Cheeria.
THe interior

Siap lampu leh tukar  tukar warna lagi..
Time to oreder the food.
I took Arabic Tea for RM8.00 and the guys took barbican for RM4.00.
Humus for RM8.00. This goes with breads.
I took Halabi Kebab for RM20.00. Banyak gak. I took with bread too.
Mixed Vege Salad.
Hubby and Abang Irfan took Mandy Chicken. Tapi dia cakap, Chef CiJu punya lagi best. heee..RM19.00.




Abang 'Imran memsti with his favorite food, Mushroom Soup - RM10.00
Masa ni gak ada celebration birthday for members yang sambut in November and December. So, Chef CiJu lah yang membuat nya.. Ingat tak yang semalam tu after the majlis khatam our neighbor belakang rumah, terus lah Chef CiJu bertungkus lumus menyiapkan Chocolate Cake
Kena buat besar for 2 months lah katakan..
Nilah bufday boys and gulrsnya.. Termasuk Abang Irfan. Dua tiga hari lagi bufday Abang Irfan..
Mem Ira
Bro Yahaya
Lebih kurang at 11.30PM, kami pun beredar dari resto. Lagipun depa dah tutup lampu masa kitarang berborak lagi..hee Kat luar kami dok tengok bulan. Ada gerhana bulan.



Last but not least bergambar session. Suasana agak gelap.. But we tried very hard  and ALHAMDULILAH the outcome kira ok lahh..Seronok gak. Masing - masing bergambar dengan uniform orange tu.. Well nak kena beli lah nampak gayanya.. ..
********************************************************
Narrated by Abu Masud
The Prophet said, "The sun and the moon do not eclipse because of the death of

someone from the people but they are two signs amongst the signs of Allah. When

you see them stand up and pray."
Hadith Sahih Al Bukhari 

33 comments:

  1. ku tunggu kak yan sekeluarga pki uniform oren yaaaa!

    ReplyDelete
  2. canteknyer deco resturant ni ekkk
    rega makanan pow x mahal sgt...

    ReplyDelete
  3. akak, kat sec 9 ke ni?????
    apesal sy tak pernah tau ek???
    hehehhe
    cantik la kak restoren dia...
    ade kambing kan....leh laa ajak g sini nnt kl dtg shah alam...

    mmmm....byk betul tempat nak menyinggah kl dtg shah alam...heheheheh

    ReplyDelete
  4. menu dia sm mcm kt hadramaut restoran..

    sori baru sempat nk menjengah!

    p/s blog akk ada virus ya?

    ReplyDelete
  5. Kalau dah kata chicken mandy Chef Ciju punya lagi best mesti kek yg dia baking pun licin kena sapu yg dtg malam itu.

    Adik lepas ini celebrate lagi birthday dia ke?

    ReplyDelete
  6. heee.. suzi nak tengok ye.. Tungguuuuu..

    ReplyDelete
  7. Ayu,

    kira macam ala2 di negara arab gitu..

    ReplyDelete
  8. yan,

    yang ni kat sebelah balai polis tu. besar gak lah. New building.

    ReplyDelete
  9. KhaiRin,

    akak tak perrnah lak ke sana tu..

    p/s:
    betul ke KhaiRin. Ada virus? cam ne nak tau ek?

    ReplyDelete
  10. Kakzakie,

    apa saja yang dijamu chef ciju tu sume nya sedap dek tekak anak saya kak..

    Insyalahhh ccelebrate sesama kami je kak.. simple one je..

    ReplyDelete
  11. ada yg menasihatkan, better jgn guna dua browser (btol ke x mende alah ni) serentak . means, kalu guna mozilla teruskn gn mozilla. jgn gn google chrome...

    ReplyDelete
  12. selalu lalu lalang sini tapi tak pernah singgahpun.. husband kata tak sedap sbb dia pernah datang dan terus tak ingin nak pegi @ husband akak risau kena belanja terus kata tak sedapkan

    ReplyDelete
  13. bila masuk blog akak tak plak ada virus..kalau tak mesti detect..

    tp btullah kot kata khairin..kak nampak selesajer rest tuh ek..wah enjoy sangat anak2

    ReplyDelete
  14. KhaiRIn,

    thanks. but akak guna chrome. dari dulu lagi..

    ReplyDelete
  15. Cho Zila,

    mmg tak berapa sedap pun. I prefer kat Sahara Tent. Lagi sedap kat sana. But the space lah tak besar.

    ReplyDelete
  16. ye ke Wan. akak risau tul. Hopefully tak de apa2 lah..


    resto ni mmg ok lah. spacious. but i prefer more kat Sahara Tent.

    ReplyDelete
  17. meriahnye sis....teruja tgk hiasan dlm kedai tu....mmg cantik n cosy....selalu kalo nak pekene nasi mendy lieya gi saba jek...tapi bile tgk entry sis ni, terus nak try kat sini plak la sis...terus google tempat nie.....

    nanti ade mase nak cube la sis kat sini.....

    ReplyDelete
  18. lieya,

    akak lak tak penah masuk saba. teringin lak nanti cuba. cuma jauh dari shah alam lah.

    ReplyDelete
  19. WC,

    mmg cantik lah. macam di negara arab cam tu.. hee

    ReplyDelete
  20. kak yan- anak semua hero ek? hehehe... terliorrr tgok gamba mknan2x tuh.. huhhhh

    ReplyDelete
  21. yesss.. hero semua amoi.. hee

    tunggu menantu je lah nanti..

    ReplyDelete
  22. mcm menarik je mandy chicken tu..nyum2..huhu..

    ReplyDelete
  23. takpe... next time plak.. kot2x dpt bb gurl plak.. :)

    ReplyDelete
  24. Mme sedap Nani. tapi buat sendiri tu lagiiii sedappp. heee..

    ReplyDelete
  25. Amoi.... akak surrender dah weiii..i m 43 now tau..

    ReplyDelete
  26. cantik tpt tu..tiang2 tu leh tukar2 lampu pula tu

    ReplyDelete
  27. cantik tpt tu..tiang2 tu leh tukar2 lampu pula tu

    ReplyDelete
  28. oowwhhh... kena cari ini kedai..

    barbican tu kadang kami pi kedai runcit arab @ ampang & hangkot 2 kotak.. bawak balik kerteh..

    ReplyDelete
  29. wah meriah nya kak yan ..
    cantik rest nie kan .. makanan punn not bad :)

    ReplyDelete
  30. cantik mmg syariza. boleh tukar2 lagi tu.

    ReplyDelete
  31. ok lah Mulan.. mmg seddap lah. but i suka lagi kalau ke sahara tent.

    anak2 i mmg suka air ni. i tak berapa sangat. carbonated gak lah kan.. tak tahan gassy tu..

    ReplyDelete
  32. mmg ok lah ieda. but i suka sahara tent je..

    food ok lah..

    ReplyDelete

cliks..cliks