cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, December 2, 2011

Vanilla Ice Cream first before Kedai Canggih

Yesterday morning woke up dari tidur, i had sore throat and blocked nose.. Aduiiii... Then i sambung tidur dalam pukul 8.45AM cam tu.. Suddenly i got phone call dari Mem Sue..

"Jadikan kita ke Bukit Tinggi?"

YA ALLAH.. i forgot that we had a visit to Bukit Tinggi Branch. Ada SALE there. So, kena visit kejap lah...

Masa dalam cab, i decided nak pekena Vanilla Ice Cream kat lobby bawah Plaza Alam Sentral. Ada McD kiosk there.. I MESTI pekena that ice cream. The most delicious medicine for my SORE THROAT. Believe me.. Till the moment i menulis N3 ni, my sore throat gone..Actually any Vanilla Ice Cream can go. But i preferred McD. The finest texture for me lah...Usually paling banyak 2 cons i can go for a day if my sore throat agak worst lah.. Sebenarnya i tak suka sangat. But what to do.. Have to lah kan..
I bought 2 cons. Yang ada chocolate tu for Mem Sue. Mem Hj Sabar tak leh. Sebab still under confinement (after kidney surgery).

Sampai sana, keadaan masih tak sibuk macam Kedai Canggih Shah Alam lah..So, just checked up mana yang penting je..ALHAMDULLILAH we have very good staffs who have been working with us for almost 10 years dah..
Miss Illa, sister to Mem Sue.
Miss Angah/Ros, niece to Mem Sue.
Diarang ni such loyal staffs to us lah. Been working with us lama dah. 10 years already. Kami dah bawak jalan merata dah.. ALHAMDULLILAH.. ye lah Office trip ke Melaka (2008), Medan (2009), Jakarta - Bandung (2010), and Phuket (2011). And INSYALLAH Feb, 2012 kami akan ke Bali.
Suasana Kedai Canggih di Bukit Tinggi ni agak selesa sikit. Shop lot. Belakang GIANT BUKIT TINGGI. Jom lah ramai - ramai ke sana..Cuma i tak de di sana lahh..For members, THURSDAY and FRIDAY adalah MEMBER'S DAY with 15% discount.

Malam tu NekCik mai kejap, dan bawak kuih ni.. Kuih Tahi Minyak heee.. Kole - kole..The best ever. Most exotic kuih lah pada i..
*************************************************************************
Narrated by 'Aisha
The Prophet and Abu Bakr employed a (pagan) man from the tribe of Bani Ad-Dail and the
tribe of Bani 'Abu bin 'Adi as a guide. He was an expert guide and he broke the oath contract
which he had to abide by with the tribe of Al-'Asi bin Wail and he was on the religion of
Quraish pagans. The Prophet and Abu Bakr had confidence in him and gave him their riding
camels and told him to bring them to the Cave of Thaur after three days. So, he brought
them their two riding camels after three days and both of them (The Prophet and Abu Bakr)
set out accompanied by 'Amir bin Fuhaira and the Dili guide who guided them below
Mecca along the road leading to the sea-shore.
Hadith Sahih Al Bukhari

32 comments:

  1. kak yannn sedap sunggoh nampak koleh kacang tu

    moga cepat sembuh ye kak..org kate mmg elok ek mkn eksrim tu if batuk2 huhu

    ReplyDelete
  2. sama la plak penyakit kiter ni akak...ai dah seminggu flu n cough x lega2 lagik....blh x ckp jakun bab kuih tahi minyak ituew??? nangessss

    ReplyDelete
  3. an..seronoknya keje ngan yan..acik mau macam ni..boleh jalan2.

    ReplyDelete
  4. ooo sis...baru tau, sekerim vanila ubat yeak tuk sakit tekak.....selalu kite kemain elak mkn sekerim kalo batuk or sakit tekak kan....erm, lepa sni leh laaa ikut care sis...he he he he....

    kole kacang tu mmg makanan lame tu sis.....lieya suke gak.....tapi tak mo manis2 heheehehe

    ReplyDelete
  5. ada sorang kwn dana pun ckp camtu,kalu dia kene sore throat msti mkn icekrim...

    kuih kole, mmg best... tp kt sini susah nk jumpa yg betul sedap... arwah nenek dana bt the best in the world... lembut je lemak2

    ReplyDelete
  6. lamanya tak mkn kuih kole tu..kalau ada jumpa kat pasar2 minggu pun mcm tak menarik..tp gmbr ni betul2 menarik perhatian n tekak ni huhu

    ReplyDelete
  7. gambar first tu dah buat zana terliur... nak jugak!!!

    kole kacang tu hntr kat tmpt zana boleh.. lapar ni..

    ReplyDelete
  8. seronoknya ada kedai sndri kak...teringin..


    kuih kole mmg eksotik! hehe

    ReplyDelete
  9. dah berzaman tak makan kole tahi minyak..teringin la plak.

    ReplyDelete
  10. memang sedap rose.. manis, lemak, semua lengkap..

    kalau batuk tak boleh rose. cuma sore throat je..

    ReplyDelete
  11. oo ye ke ayu. akak ni nampak getting worst lah. flu tu yg teruk. sore throat mcm ok2 dah...

    alaaa nak share pun jauh bebeno awak. tepi rumah, mmg akak dah bagi secelis..

    ReplyDelete
  12. Acik,

    heee.. nampak je senang tu.. sebenarnya banyak nak kena tanggung.

    ReplyDelete
  13. lieyalatif,

    sore throat je tau. bukan masa batuk.. nanti ada lagi parah.. masa ada rasa sakit tekak je boleh. bila dah batuk, dont u ever2..

    manis nya sesekali ok kan.

    ReplyDelete
  14. sha,

    u jangan kat mengidam kat akak tau.. parah nanti nak kena p suruh tuannya buat. Yang ni orang kasi tau..

    ReplyDelete
  15. Dana,

    sore je yg leh makan tau. bukan masa tgh batuk.

    kole kacang ni mmg sedap. lembut, lemak, manis.. Lengkap semua.. dana patut belajar tau.

    ReplyDelete
  16. izan,

    kalau yg kat pasar malam tu, kalau sedap tak pe.. ni selalunya menyedihkan...

    ReplyDelete
  17. sabar ye zana akak buat awak menderita jiwa..heee

    ReplyDelete
  18. alhamdullilah, dah lama dah kedai tu munna..

    kuih tu nak cari yg sedap , memang susah.. kena pakar baru sedap memakannya..

    ReplyDelete
  19. Kak Yan..camner nak dpt member cards tu? Ingat nak beli baju Qayyum kat Plaza Alam Sentral tu..

    ReplyDelete
  20. nampak luas kedai canggih..
    tahniah yee..teruskan usaha..moga berjaya..

    ReplyDelete
  21. InsyaAllah kak yan...leh try mkn aiskrim vanilla time2 sakit tekak...yummyyyy!!!;)

    ReplyDelete
  22. Alin,

    just mai kedai. Shopping. for member, apply on the spot. to get the discount on the spot, spend more than RM200. u boleh dapat immediate discount.

    Alin call akak dulu lah..

    ReplyDelete
  23. Terima kasih kak sal..ALHAMDULLILAH

    ReplyDelete
  24. Thanks Yan share petua ais krim tu. I selalunya kalau sore throat, minum teh o limau panas. Ni..dapat pulak petua baru.
    Sedapnya kole kacang tu...

    ReplyDelete
  25. Petua sedap tekak pun Ita..heee..

    mmg sedap kuih kole tu..

    ReplyDelete
  26. kak yan..moga cepat sembuh k..

    errr ni diskaun ni untuk member kedai canggih je ke..member kat blog takde..? ( lawak ja aa..) hehehe..:)

    ReplyDelete
  27. INSYALLAH Saniah..hope getting better.

    for those none member, mai keddai, akak bagi free application. Dgn syarat kasi tau sama akak dulu. my staffs tak leh bagi..hee

    ReplyDelete
  28. saya suka kuih kole kacang tu... mabeles.. dah lama tak makan..

    ReplyDelete

cliks..cliks