cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, December 1, 2011

Kedai Kopi, Tasik Shah Alam

Last Thursday nite, lepas Chef CiJu picked me up at the office, kitarang searching new area for lepakking.. Semedang Hubby kat Hong Kong, kitarang berjimba kejapp..Alahhh bawak budak pi makan je. Tetiba i teringat that i pernah ke sini sekali with MyE group.. So we heading there.

Tempatnya dekat dengan Muzium Negeri. Senang nak cari pun.

I suka environment nya..Lampu sana sini. Nampak masjid negeri lagi.
Seee..sempat lagi tuuu..heeee.hupdate u..
Kat sini we were looking for western food. As usual lah.. Memang taste 'Anak - anak Sidek'. Ikut kan je lahhh..Nak wat cam ne kan..heee

Chef CiJu ambik ni..Chicken Chop...Well..tekak Chef CiJu tak kenan dengan ni.. Macam kurenggg je..The plate was so big but the chicken..mak aiiiii..kecik sangat. boleh berebut anak - anak...

I ambik Rojak Buah..Ok lahhh..biasa2 je..

Abang Luqman ambik sandwich.. Orang tengah berdiet lah katakan.
I lak ambik ni.. Tak sedapppp beb.. Bukan i tak bersyukur. Tapi just wanna tell u guys, if u makan kat sana, then yr standard taste macam u makan meatball IKEA, this is not the rite choice.. Itu saja. Portion pun kecik je. Satu ni RM12.90 kalau tak silap i. SO, timbang - timbang kan lahh..heeee...The gravy tu just macam guna tomato and chili sauces.

Tempat ni memang menenangkan. But the food for me and Chef CiJu lahhh tak berapa mengujakan.. Boleh lahh.. But not highly recommended lah..Kalau rasa lapar sangat, then tertempuh di sini, ok lahh.. But i tak cuba other food lah.. Maybe the rest ok. But not western food.
Cuma i like this place, environment nya yang memang cantik. Relax je..
Maka sakan lah kami berposing memalam tu..
Selesai berposing, kami terus balik.. For me ok lah here. Lagi satu boleh cuci mata lepas tu. Ada padang yang i peratikan ramai orang berkumpul kat situ.. Bawak family.. Bersantai. Lupa nak habaq mai. We spent about RM85.00 here.. Ok lah kann..
***********************************************************************
Narrated by 'Abdullah bin 'Umar
Allah's Apostle said, "Do not urge somebody to return what he has already bought
(i.e. in optional sale) from another seller so as to sell him your own goods."
Hadith Sahih Al Bukhari

22 comments:

  1. salam kak...saya tak pernah lagi makan kat sini... haritu ader gak terase nak pegi tapi my hubby tak nak...katernyer tak best... kiteorang selalu makan2 kat seksyen 3 kat restoran Gembira time breakfast makan kat sini memang best sangat...

    ReplyDelete
  2. kita serupa Lizz. satu family suka bf kat resto gembira tu..

    nasi lemak dia hubby suka sangat. akak suka roti canai.

    ReplyDelete
  3. Fida tak pernah pegi sini lagi, dah kak yan tak recommended memang tak pergi la;)

    ReplyDelete
  4. cun la kedai ni... memang blh mbuatkan hati tertarik..bla dh tgk menu tu..lg la tertarik..lokasi y sgt baik

    ReplyDelete
  5. nanak rojak buah gakkkkk
    kuah mak bee ka???
    hikhik rindu nyer nak jjcm kat mesia uwaaaaa

    ReplyDelete
  6. Salam kenal Yan..akak dah 8 tahun dok shah alam...belum pernah jejak kaki kat sana lagik...hehehe...kadang2 takut nak cuba restoran baru yg mahal sebab takut tak berkenan pd tekak ni...rasa membazir je nanti

    ReplyDelete
  7. Salam perkenalan.. pernah gak berjimba2 ngn family kat Shah Alam, tapi tak sampai situ lagi..looking forward nak ke Shah Alam lagi.. Restoran Gembira tu kat mana ekk?

    ReplyDelete
  8. Cantik tempat tu. Memang sesuai nampaknya untuk bersantai. :)

    ReplyDelete
  9. kak yan, sue pun pernah makan kat Kedai Kopi ni beberapa kali sebab ambiance sangat menarik, cuma tu lah makanan dia ade sket kureng eh..tu yg lama tak datang tu..hehe. tapi kalau setakat nak minum2 kopi, lepak2, enjoy the angin petang ok sgt.

    ReplyDelete
  10. Kiranya tempat tu lebih sesuai untuk bersantai la Yan, tapi kalau nak makan makan baik cari tempat lain ye..

    ReplyDelete
  11. paling terliur tgk rojak buat tu..skrg ni mmg gila2 nak mkn jambu batu.hari2 singgah beli..hehehe

    ReplyDelete
  12. Anak-anak yg penting apa dia nak dapat dah cukup puas hati... memalam makan sakan hihi...

    ReplyDelete
  13. SALAM,
    NAMPAK MENARIK TEMPAT NI ! SUASANA ALAM SEMULAJADI !

    ReplyDelete
  14. tempat dia memang nampak menarikla kak yan..

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum Yan

    menarik dan mendamaikan tempat tu...

    Wassalam

    ReplyDelete
  16. pernah makan kat situ jugak yan...tapi pergi sekali jer sebab tak berapa kene dengan tekak kami sekeluarga...

    ReplyDelete
  17. mmg elok tmpt tu....chef ciju tu adik yan ke...muka sama...selalu I bila tgk gambar tertukar U dgn dia...he he...:)

    ReplyDelete
  18. hi kak yan..kak yan sehat? lama x singgah sini...sha penah pegi skali kt situ...x brape menangkap la kn kak....

    ReplyDelete
  19. sukenye tgk environment kat situ..mcm peace giler..tapi food is so-so ye sis?

    ReplyDelete
  20. nampak makanan dia best..hehe tp sekarang saya kena puasa dari makan banyak..

    ReplyDelete

cliks..cliks