cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, December 9, 2011

The Kids for PCAQ

I m missing my kids. Lama tu 5 days 4 nites being away from me. I have to admit lah better i tinggalkan depa daripada depa tinggalkan i..Biasa bagi i meninggalkan depa ni if i go for travelling since 2008. 5 6 hari cam tu. Rasa senyap sunyi rumah. Even kalau depa kat sekolah pun, malam sure balik kan. Buat bising..terjerit terpekik, bergaduh, i lak terjerit terpekik marahkan depa. peluk - peluk i, kiss - kiss i, especially the little one tu lah, Abang Irfan.

Tak pe lah.. depa pi pun for sharpen their knowledge. Baiki bacaan Quran depa. Walaupun dekat je dengan rumah, rumah i section 7, depa buat kat section 8, tapi i takleh tengok depa hari - hari pun. So close and yet so far..heeee..

Here, i just nak masukkan photos depa ni. So depa leh tengok nanti - nanti. INSYALLAH.
My little one ni bagai tak sabar nak pegi that program. Very enthusiastic.
He said he likes to be al hafiz. Nanti boleh tolong ibu abah masuk syurga.. MASYALLAHHH... INSYALLAH.
Ready to go.yeahhhh!!!!!
Beramai - ramai kami menghantar diarang ni. Well, itu lah kami..
Registration time.
Sementara menunggu, sempat berposing.
Yang ni memang jenis tak habis - habis gelak..
Time to go. Masa ni bag dia dah diambil Mudirahnya. Bila dia tengok fren sebelah dia bersusah payah bawak bag, dia nak tolong bawak kan.. Emm.. so baik hati Abang Irfan..INSYALLAH kekalkan lah ye..

Abang Luqman and Abang 'Imran.
Lepas depa bergerak tu, i terus bergerak balik. tapi tak balik rumah. nak pergi makan. Terus patah balik ke SACC.. heee. ke Secret Recipe je..
Badan penat, perut kenyang, time to go back.. But ALHAMDULLILAH everything dah settled. Legaaa.. Tinggal nak pegi ambik balik depa ni on tomorrow afternoon..INSYALLAHHH..
*********************************************
Narrated by 'Aisha
Whenever Allah's Apostle became sick, he would recite Mu'awwidhat (Surat Al-Falaq
and Surat An-Nas) and then blow his breath over his body. When he became seriously
ill, I used to recite (these two Suras) and rub his hands over his body hoping for its
blessings.

Hadith Sahih Al Bukhari.

28 comments:

  1. He said he likes to be al hafiz. Nanti boleh tolong ibu abah masuk syurga.. MASYALLAHHH... INSYALLAH.

    Terharu dengar,, insyaAllah

    ReplyDelete
  2. SALAM,
    OH, BAGUSNYA MENGHANTAR ANAK KE PROGRAM YG SEBEGINI. LF MENDOAKAN ANAK2 TU MENJADI HAFIZ

    ReplyDelete
  3. FM,

    bila akak ingat2kan cakap2 dia tu sure akak rasa sayu..INSYALLAHH ye..kita sama2 doakan.

    ReplyDelete
  4. INSYALLAH LF...

    mudah2an ALLAH izinkan...

    ReplyDelete
  5. Salam kak...

    bagusnya anak2 akak, sejuk perut akak mengandungkan...

    suka tengok program seperti ini, yus pun ada cari dan tengok2 untuk anak yus, tapi semua jauh2 dari BP ni...huhu

    ReplyDelete
  6. Subhanallah..Alhamdulillah...sejuk perut ibu mengandungkan anak.

    ReplyDelete
  7. YUS,

    insyalahh and alhamdullilah.

    as parents we want the best kan.. INSYALLAH.. kena cari gak tu yus.. mana tau ada kat sana..

    ReplyDelete
  8. INSYALLAH Nurbeena..

    I m sure u pun macam tu. INSYALLAH.. dua'a is the best kan...

    ReplyDelete
  9. terisi mase anak2 sis time cuti sekolah ni dgn perkara berfaedah.....semoga mereka pulang dengan membawa 'sesuatu' dari program baik camni....

    ReplyDelete
  10. bagusnye anak2 akak...

    suke tgk muke diorang gembira dpt pgi program2 camni..dari bosan tak wat ape kan cuti skola nih..

    ReplyDelete
  11. dunia2 jugak
    ilmu akhirat x blh di lupakan
    alhamdulliah

    ReplyDelete
  12. lieya,


    insyallah..mudah2an dapat sesuatu yang berfaedah buat kami semua terutamanya buat diri nya.

    ReplyDelete
  13. Dilla,

    at first tu pun agak susah gak.. tapi after diarang tau how the program works, baru diarang happy.

    ReplyDelete
  14. betul tu Ayu.. biar seimbang kann.. kalau tak, haru kita ni nanti..

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah..i suka hantar anak2 camni..actually mmg bagus..dulu masa i kecik2 my mom slalu anto kitorang ke majlis2 ilmu camni..

    berbaloi tuk masa depan dorang :)

    ReplyDelete
  16. INSYALLAH Sisdee.

    semoga sesuatu yang baik terlekat dalam hati depa.

    ReplyDelete
  17. sejuknya perut kak yan kalau anak2 dapat jd hafiz kan?tuh umah kak yan ek?rasa tenang banyak pokok

    ReplyDelete
  18. Matang fikiran abang Irfan tu Yan. Sejuk hati mendengar azam dia tu. Bertuah sungguh Yan

    ReplyDelete
  19. Aslmkm..Syukur alhamdulillah..Sejuk perut tgk diaorg pg program mcm tu.

    ReplyDelete
  20. ooo..mmg x dibenarkan jumpa yer..sabarlah kak yer..mmg la, sblm ni sentiasa ada dpn mata, tp bila dh x der lain jer rasanya kan

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum Yan

    sunyi la.. rumah 2 - 3 hari ni yer

    Wassalam

    ReplyDelete
  22. bagusnya anta anak2 kat program mcm tu mmg bermanfaat...

    owh SR, dh lama sesangat tak makan...

    ReplyDelete
  23. Anak Bibu habis hari Ahad ni..hehhe..tak sabo rasanye..

    ReplyDelete
  24. wan,

    insyallahhh..dua'a yg terbaik buat mereka.

    rumah akak tu macam hutan ada lah wan..hee

    ReplyDelete
  25. Mmg Ita. kengkadang tu tak terjangkau di kepala kita pun..hee..

    INSYALAHHHH..

    ReplyDelete
  26. ibh,

    ALHAMDULLILAH..senang rasa hati i ni..

    ReplyDelete
  27. alhamdulillah...seronok akk dapat anak2 yang soleh mcm tu.. :)

    ReplyDelete

cliks..cliks