cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, December 24, 2011

Lunch with CiRah and TiTa

Last week on Sunday (18 Dec, 2011) we lunch together sebelum CiRah and Hubby and little angel Tisya went back to JB. Macam - macam yang dimasak.. CiRah mai rumah i sebab sent My Daddi and My Mommy to my house. My Mommy tak sihat kann..So sebelum balik petang tu, we had lunch ramai - ramai. Tapi tak lah sampai tubung meja lagi...Jommm tengok apa we all masak for her.
Balance Laksa Johor semalam still ada.. Yummm..
Ada Samabal Setan, ada Kuah Kacang Kencur, ada Daun Bebuas, ada Ulaman gak.. Yummmm..
Ni Ekor Salmon Masak Kari... Yummm.. lagi sedap kalau dapat Curry kepala Salmon.. MASYALAHHHH
Soup Ekoq dengan Sambal Kicap..
Balance Kerabu Mangga.
My Daddi dah ready.. Sama si kecik tu..
Ni lah Little Angel, Alya Batrisya.. Pakai baju baru yang i beli kan masa ke Ipoh tu..
Semua orang sayang with this little girl.. Ye lahhh.. geram tengok dia.. My Hubby pun sama.. Kitarang kan tak de baby gurl.. Tumpang manja je lahhhh..I got 2 nieces now. So, kalau belanja baju anak - anak, sure depa dua ni include.. Suka tengok baju gegurl.. Come - come.. dan MAHAL - MAHAL kannnn...
*************************************************************************
Narrated by Anas
Once Allah's Apostle visited us in this house of ours and asked for something to drink. We milked one of our sheep and mixed it with water from this well of ours and gave it to him. Abu Bakr was sitting on his left side and 'Umar in front of him and a bedouin on his right side. When Allah's Apostle finished, 'Umar said to Allah's Apostle "Here is Abu Bakr." But Allah's Apostle gave the remaining milk to the bedouin and said twice, "The (persons on the) right side! So, start from the right side." Anas added, "It is a Sunna (the Prophet's traditions)" and repeated it thrice.
Hadith Sahih Al Bukhari 




6 comments:

  1. aramak kak..serious sgt terkecur air liur bile tgk sambal setan dgn ulam ulaman tu..pheww!

    p/s : kak.. akak uplah 1 entry psl sakit akak dah kurang tu..share with viewer..i'm sure ramai nak tau ape akak makan & buat including me:) as for me, sakit i tak kurang pun:( despite i makan mcm2, buat mcm2..now on prolotherapy, i cancelled 2nd RF..we'll see how!

    ReplyDelete
  2. bestnya cikyan...baca blog ni, perut yang kenyang pun boleh jadi lapor..hahahaha

    ReplyDelete
  3. INSYALLAH Maya.. memang dah plan. nak buat dah dalam draft dah... Tapi lately ada problem dgn blog akak ni.. tak tau kenapa lahh.. bengong betul.. sakit teman punya hati niii.. but now macam ok dah..

    ReplyDelete
  4. Shikin, awak ni ropanya anak menakan AA ye. YA ALLAHH.. terkejut teman baca N3 AA, lepas baca N3 u.. Pasai gamabq tu lahh..

    ReplyDelete
  5. kalau bab menjamu ...kak yanlah
    orangnya :)

    ati suka sgt pinggan2 kak yan yg
    putih dan bermacam bentuk..
    beli kat man?

    ReplyDelete
  6. YAN, U memang malatop la! Kecur wehhh tengok Sambal you.


    *kat blog list I, blog U teratur dan updating dengan baik.

    ReplyDelete

cliks..cliks