cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, December 28, 2011

Blogger Ayu Comes to Kedai Canggih..

Cerita ni memang dah lapuk dah. Lama dalam draft gara - gara masalah dengan blog ni lah.. Masalahnya macam ni.. I hope i leh share my  problem with others. Sebenarnya sebelum problem lebih kronik, i ada problem nak accessed using old email. Mintak verification. Bila  dah send num phone, dia tak reply back.. Tunggu dah masuk dua tiga hari.. Then masa i bw blog frens, i nampak dalam bloglist N E K C I K, my N3 still yang 2 hari lepas punya N3. aikkk.. apa hal pulak ye.. I dah suspen gaban..Comment di blog travel lady ni,  L e e z, i tanya dia. Thanks for her response. Still tak ok. 

I pun message kat Kak K a s i h r e d h a and A t i.. Habis heboh sekampung i tanya..Heee...ye lahh susah hati uuu..Diarang semua bagi response. Still i cant figured out cam ne nak solve. Then the next day ( day 3) i called A z i e a z a h. Bercerita lah i dengan panjang lebar..Maybe coz of blogspot.. Aduiiii.. I berdoa saja pada ALLAH.. jangan lah jadi yang bukan - bukan. sedih ooooo...Then on the 4th day, ALHAMDULLILAH.. I got my blog back.. SYUKURRRR..Oleh sebab itu lah banyak N3 dalam drafts tertangguh...

K lah k lahh... kita cite pasal makan lah ye..Heee.. i dok belanja my staffs after tutup kedai.. Kesian kat diarang ni yang i tengok macam anak - anak i.. Ye lah umur kecik - kecik lagi... Tu  yang ajak makan kat Waikiki Cafe. Kami ordered semacam je..Biar cepat. cepat makan, cepat depa semua balik rumah.. Esok nak mai ke kedai lagi kann.. Badan kena rehat..Sebab nak bersilat di kedai..heee...Maklum lah akhir tahun kann.Semua nya nak membeli peralatan sekolah...

Jomm tengok apa yang kami jamu malam tu..
Depa semua makan Nasi Goreng Ayam Black Pepper.
Dapat extra keropok lagi.
Dua anak sedara yang membantu dan bekerja dengan i. Miss Pija and Abang Ayip.
Some of the staffs. Toye je muka..
I took this, Oxtail Soup.
Sebab satu lagi i mai Kedai Canggih  malam tu adalah......


..........ni hah.. i ada special guest yang sudi mampir kedai i.. First time kami jumpa. Very friendly.. Macam kami dah jumpa lama..R o s h i d a y u   C h e   M a t. Come baby girl dia. 
kemain lagi  Ayu beraksi..hee..
Her husband oso very friendly.. 
Kami sempat berborak dan meluah perasaan.. heee.. maklum lah profession kira sama walau pun i dah pencen lama.. Kalau Ayu now CIKGU, i dah jadi CIKGI..heee.. Nice to meet u Ayu. Jangan serik mai kedai akak lagi. Sampai anak - anak u habis sekolah semua..heee...Semoga ukhwah terjalin erat. Malu bila Ayu promo diri i..hee. Toce ye Ayu...
********************************************************************************
Narrated by Anas bin Malik
The Prophet once climbed the mountain of Uhud with Abu Bakr, 'Umar and 'Uthman. The mountain shook with them. The Prophet said (to the mountain), "Be firm, O Uhud! For on you there are no more than a Prophet, a Siddiq and two martyrs.
Hadith Sahih Al Bukhari 

26 comments:

  1. tunggu ayu japan terjah p plak na sis...issyyy keropok rona roni tue lama betul x mkn

    ReplyDelete
  2. wow.....

    rupanya kak ada kedai.. hehehhe

    kak yan, alhamdullilah, ayu dulu pernah ada masalah ttg blogspot..
    bukan salah sesiapa pun sebenarnya kita yang tak pernah hiraukan email dr blogspot.. hehehe

    ReplyDelete
  3. nasi goreng tu nampak sedap la..wah! meriah juga bila kawan2 datang kedai kan?

    ReplyDelete
  4. Sebenarnya ada dua tiga blog jadi macam yang Yan hadapi. Blog kakcik pun pernah terjadi, tapi kakcik tak buat apa-apa.

    Cikgu Roslaini Saad dari Ipoh tu terpaksa bukak blog baru gara2 blognya tak naik dalam senarai bloglist kawan2 walaupun dah buat catatan baru!

    ReplyDelete
  5. assalam yan..jumpa ayu..jumpa jugak la..baby iffah kan..

    ReplyDelete
  6. kat mana kedai akak ni?

    sonok kan dpt jumpa kenalan blog..

    ReplyDelete
  7. Yan...kedai canggih you kat Plaza Alam Sentral ke?... Ni nak datang ni... nak beli baju seragam anak...

    ReplyDelete
  8. hahahaha... kalo dh nama blogger n cikgu plaks tuh, harusnyer frenly, kak yan weh. insyaallah! mmg niat nk serbu lagik butik akak neh. sungguh menyamankan. mmg rambang mata. so sorry arituh serbu time2 dh nak tutup.sesapa yg dok Shah Alam tuh sesuai mai butik Canggih k yan neh...

    ReplyDelete
  9. hope semuanya dah ok kak....
    me also got the same prob...lama2 benda ni ok....
    blogspot ni sometimes gila gak hehehe.

    bila kita nak jumpa lagi kak??
    kalau turun KL...msg me lah...leh kita chit chat hehehe

    ReplyDelete
  10. Masa k.ani nak buka blog balik pun pernah kena gak. Ingatkn sbb dah setahun x bukak jd cam tu. Hampir hilang jugak blog yg setahun x update ni........sib baik blog Yan boleh buka semula ye.....

    ReplyDelete
  11. Patutla I perasan tak de update dari blog u kat bloglist I. Rupanya ade problem, sib baik dah settle...Baguskan boleh tanya kenkawan blogger lain.

    ReplyDelete
  12. kak yan! saya sukaaaa tudung putih awning canggih (untuk sarah)! saya mesti pilihhhhh! hehehee ... baju blom try lagi sebab tahun ni tempah dulu dek kerna anak dara saya ni bersaiz kecik molek..hehehe

    ReplyDelete
  13. Ayu,

    m waiting for yr redahan..

    keropok tu mmg sedap..

    ReplyDelete
  14. alhamdullilah Ayu dah 11 years old dah...

    bow blogspot akak dah ok dah...legaaaa..

    ReplyDelete
  15. ALHAMDULILAH WP..ada yang sudi singgah dan berrbelanja..

    ReplyDelete
  16. Adduiii..haru lah kalau macam tu Kakcik.. This is my third blog kak.. tak nak jadi lagi..

    ReplyDelete
  17. Acik Erna,

    ALHAMDULLILAH dapat jumpa diarang sekeluarga.

    ReplyDelete
  18. kak yong kedai akak kat Plaza Alam Sentral. Pusat bandar shah alam. naik tingkat satu dekat dengan Nagoya.Nama keddai, Kedai Canggih.

    ReplyDelete
  19. Anie,


    ye..my kedai di Plaza Amalm Sentral. jemput lah datang..

    ReplyDelete
  20. Jemput datang lagi AYu..dialu2kan. sure kena tambah lagi tu..

    ReplyDelete
  21. Leez,

    alhamdulilah now dah ok..

    anytime in January pun boleh.. akak dah free dah tu.

    ReplyDelete
  22. Kak Ani,


    nak bukak semula tu mmg boleh cuma kat bloglist org N3 baru tak updated lah..

    ReplyDelete
  23. Mmg cam tu lah Rozita..Panic gila..now alhamdullilah dah ok.

    ReplyDelete
  24. Suzi,

    memang hot yg awning tu.. dasat bebudak sekarang ni..hee...

    ReplyDelete

cliks..cliks