cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, December 25, 2011

Shoppinggg TIme with Abang Luqman

Last Tuesday lepas hantar My Mommy to clinic we decided to go to Mid Valley. But at last tak jadi bawak My Mommy and Daddi. I just brought Abang Luqman. Lagi pun memang Abang Luqman was the main reason why i nak ke Mid Valley. I ada mission for him..heeee..
We went to the 'place' but fully booked until 18.30PM. Well what to do coz i just rempuh je without making any appointment. Tapi tak kesah lah since i mai berdua je dengan Abang Luqman..Small matter lah. Boleh balik malam pun coz i tak bawak another 2 rascals tu..heee.. Duk lah depa kat rumah mengarok dengan Tok Yayi depa..heee..
Then  we all ronda - ronda Metrojaya.. YA ALLAHHHHH.. Saleeeeee.. Macam - macam ada.. Jantung wa dah berdup - dap  dahhhh..heee.. Tak pe lah skimming and scanning je.. heee..
Yang ni cantik gak jadikan tempat cincin. Boleh i tayang kat Yan's Sweet Fingers. Ada lagi bahan untuk orang sewa.. ALHAMDULLILAH.
Berkenan dengan cushion covers ni.. Well ada 30% less.. Macam nak.. Pegang dulu. Mana tau ada ong, boleh lah i ambikk..
I berkenan dengan tapis tu you.. I panggil tapis ayan.. Kenan sangat. Pegang gakkk dulu..
Then berkenan yang ni gak. Tapi kalau tak silap i Chef KoYa said that kat Carefour ada sale almost 50% on every items. So i ingat nak intai nanti. Sampai January nanti.. So..still ada time. Akhirnya i menjadi membeli tempat icncin tu, tapis ayan dan 12 bekas kaca for maybe Cheff CiJu leh buat Sherperd Pie. Tungguuu..Tak banyak i spent pun just around RM100 plus sebab i ada banyak vouchers.
Dah puas berrjalan shopping ni kaki i lotih sangat. Rehat kejap kat Strudels. 
Ini yang kami ambik.. I ambik as usual lah.. Cappucinno Ice.
Ehh.. almost 18.30PM lahh.. Rushing dah ni. Jommm..kita keeeee...*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*


Kaki Abang Luqman kotor sangat. ada banyak dead skin after the program PCAQ yang lalu..
Kaki yang amat besar sehingga kan i susah nak cari size kasut dia dan akhirnya ini lah yang berrlaku..Kasut extra large.
Heeee... dia tak nak sebenarnya.. But i insist. Geram tengok tumit dia yang pecah - pecah tu.. kalah kan makcik - makcik duduk di dapur..
Well... Abang Luqman lepas habis, terus ke MPH and i did manicure..
After that kami pun buat lah benda - benda yang patut dibuat sebelum menyopping balik. Alaaa bukan apa cci mata je..
Tup - tup ternampak ni..heee... Kashmir lagiii.. aura...aura...hee
Cuci mata di Centre Court. Apa lagiii. action lahhh..Cantikkk sangat..
I patah bali ke South Court. Geram i tengok barang - barang kat sini..Dah tenang dari mula - mula sampai. I nak beli FM. heee
Ashtray. At first Abang Luqman nak beli nak bagi abah katanya. I kata, tak payahhh..
I bagi chance Abang Luqman.. Emmm tinggi nyaaaa..
Ni lah bekas yang i kata nak jadi kan bekas cincin.
Ni lah FM yang i kebak kat situ..heee. Come - come tak???
I suka yang 3 ketui nii..
Ni gakk
Come kann..
We all balik almost at 22.00PM.. Lotih den.. Tiba rumah rupa - rupa nya ada guests. PaManMie hantar Bang 'Imran. Depa gi Melaka.
Ni yang dibeli Bang 'Imran.. Ingat kat Ibu rupa - rupa nya.. Abang 'Im tau yang i minta FM.. So sweettttt..Muahhh..
Chef CiJu sempat prepared Talam Cendol.. Nnati leh share the recipe lah yeee...
Dan saat nya mencuba Tapis Ayan baru..heee.. I letak nasi. yang best nya leh letak alas dengan daun pisang. Sure wangi..Itu lah cerita i on last Tuesday.. Setengah harian dengan Abang Luqman...

17 comments:

  1. aslmkm k.yan...wah...bestnyer cuci2 kaki tangan tu..kak,mhl x kat tmpt tu?n sakit x?hehehehe.....

    ReplyDelete
  2. Dah lama take pergi midvalley...anyway, chik na suka st dgn bekas cincin tu

    ReplyDelete
  3. Dah lama take pergi midvalley...anyway, chik na suka st dgn bekas cincin tu

    ReplyDelete
  4. Kakcik tumpang seronok membaca catatan Yan pergi membeli belah. Macam enjoy sangat rasanya. :)

    ReplyDelete
  5. banyak nye xtvt kak yan ..
    seronok berjalan dgn anak2 ..
    rajin kak yan bershopping ..

    cantik kan deco di mall kalau tiba christmas nie .. saya x berkesempatan bawa anak2 ke mall kali nie .. mereka cukup suke :)

    ReplyDelete
  6. wah!! yan..seronok jalan2 shopping seharian ya?

    ReplyDelete
  7. deco kt mid mmg cantik. kami smpt pegi masa tgk mid nite ombak rindu hari tu..

    tapis ayan tu mmg cantik. terus berkenan. psl promotion tefal kat carefour tu mmg btol. itu hari ada tgk :)

    ReplyDelete
  8. Aduhaiiii...shopping sakan yaa kak yan.tak pe..janji puas hati..hati pun gumbiraaa;)

    ReplyDelete
  9. Kalau dpt g shooping, dpt beli dpt tengok pun tak apa.

    ReplyDelete
  10. Talam Cendol! ohh tingin!

    Kat depan butik Kashmir tu la I dok ulang ali semalam 3 hari masa duty kat MVEC hari tu. MidVall tu memang luas tapi meriah!

    ReplyDelete
  11. bestnya jalan2... dela x pernah lagi masuk la tmpt trim2 kaki ni.... nk kena merasa jgak nnti. hhee

    ReplyDelete
  12. Suka sgt bc entry kak yan g shopping... Fm tu sgt2 cantik!

    P/s: belum pilih nm lg, takde instinct ttp, kejap boy kejap girl huhu...

    ReplyDelete
  13. Yan! Cantik tmpt cincin tu....berkenan pulak!!!!

    ReplyDelete
  14. bestnyeeeee wat padicure n manicure...x pnh wat.mhl x kak yan.??

    ReplyDelete

cliks..cliks