cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, December 14, 2011

Muhammad Irfan Mohd Zamberi



Hari ini genap umur Abang Irfan 7 years old. Muda umur. Dia cakap dia pendek umur.. (maksudnya umur dia tu kecik lah). Hee.. Budak tak cukup umur tu..Alhamdulilah. 7 tahun yang lalu telah selamat ibu lahirkan anak ibu yang ketiga. Naluri i tetap kuat yang i akan melahirkan another boy masa memula pregnant kan Abang Irfan. So, i have 3 boys. . He the only one yang lahir di Selangor. Yang lain di Wilayah Perrsekutuan. Anak Selangor lah ni. Ikut Abah. His birth was delayed by doctor about a week. So, on December 14, 2004 lahir lah Muhammad Irfan Mohd Zamberi.
Waktu lahir nya at 17.44PM. Masa tu i dah tak larat sangat sebab since at 11.00AM dok kat labour room. Siap ambik epidural lagi.. Bila dah terlalu lama duk menunggu, at last at 17.00PM, i paksa Doctor Zambri pecahkan my water bag. Otherwise memang lagi lama. My history macam tu. Dua abang pun kena pecahkan water bag baru nak keluar. At last tak sampai 30 minutes, i dah nak berrsalin. ALHAMDULLILAH..lahirlah Abang Irfan.. So cute masa lahir. Putih melepak.. Well bila besar, terus berubah corak.. Tak pe asal kan sihat.
video
Orangnya memang ringan mulut. Kuat bercakap. Agak berani. Sikit garang gak..
 
Berambut panjang siap ikal - ikal lagi. Tak tau siapa diikutnya.
Selalu jadi my model. Bila panggil je, terus sengih then i snap lah.
suka bergaya dia ni.
 
Kesayangan Chef CiJu gak. Well kesayangan semua orang. Maybe sebab dia last kot..
Diarang ni kamcing. In fact selang sehari je bufday depa ni. Chef CiJu semalam, Dec 13. Abang Irfan on Dec 14..
 
 Masa ni hari pertama ke sekolah. 
Kenangan dan sejarah. Orang nya pun agak lasak. Ini gambar lepas operation tangan yang patah.  on 28 December.   ALHAMDULLILAH.. Now tangan nya dah ok dah..

Sempena menyambut hari ulang tahun yang ke 7 ini,  Ibu berdoa Abang Irfan tumbuh sebagai anak yang soleh, mendengar kata ibu abah. Jadi insan yang mulia dan taat kepada ALLAH. Ibu abah berusaha sedaya upaya memberi kebahagian buat semua anak - anak. Semoga ALLAH makbulkan cita - cita Ibu Abah dan cita - cita Abang Irfan menjadi Al Hafiz...   INSYALLAHHH..

21 comments:

  1. Happay birthday Abang Irfan. Semoga terus membesar dengan sihat. Didoakan juga agar sentiasa mendapat kejayaan dan kebahagiaan hidup di dunia dan sejahtera di akhirat. Amin.

    ReplyDelete
  2. Masa 2 tahun tu mcm perempuan la kak...masa rambut panjang tu...

    happy birthday dear....akak doakan moga Abg irfan jadi anak yang soleh.. Aminn..

    ReplyDelete
  3. hepi besdei irfan..semoga menjadi anak yg bijak, sihat dan soleh serta menjadi kebanggaan ibu dan ayah yeak....

    lain2 rupe irfan dengan style rambut lain2 heeheheheh....

    ReplyDelete
  4. selamat hari lahir buat irfan...
    dah besarkan..nnt jdi anak yg soleh dan mentaati perintah Allah...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Yan

    Assalamualaikum Irfan
    Selamat Hari Jadi
    amin amin amin doa2 ibu bapa tu
    Irfan dapat hadiah apa tahun ni...
    nanti cerita kat atuk yer..

    Wassalam

    ReplyDelete
  6. happy birthday irfan...

    kenapa pilih nama muhammad irfan??

    ReplyDelete
  7. SElamat harijadi. SEnyuman dia manis tau

    ReplyDelete
  8. selamat hari lahir buat irfan semoga menjadi anak yang baik dan terbaik.

    ReplyDelete
  9. happy birthday abang irfan...:) suka tengok dia..murah dengan senyuman...ooo besar esok mesti ramai peminat niii...(girls lah) :)

    ReplyDelete
  10. Comelnye. Especially yg mase kecik2 rambut panjang tuh. Suke anak lelaki. Suke sgt2.. Btw selamat hari lahir abg Irfan. Semoga menjadi anak yang soleh.

    ReplyDelete
  11. Air muka Irfan macam perempuan kan. Cute... nampak memang dia manja dgn Chef CiJu.

    Happy birthday sayang...

    ReplyDelete
  12. kak yan.. gamba no 2 tu macam gurl la.. hehehe... pe pun.. hepy bufday irfan.. moga mnjadi anak yg soleh.. :)

    ReplyDelete
  13. Happy birthday abang Irfan.Semoga membesar menjadi anak yg soleh dan membahagiakan ibu bapa.

    ReplyDelete
  14. yan...selamat hari lahir utk abg irfan..moga menjadi anak yg soleh dan beriman...berjaya di dunia dan akhirat...habaq dkt dia auntie ni suruh belajaq rajin2....:)
    ....~juga klik2 mana yg patut disini...he he..

    ReplyDelete
  15. happy birthday abang irfan... bila rambut panjang nmok mcm pompuan.. tp senyumnya sama mcm kak yan.. hehe

    ReplyDelete
  16. ke tiga2 anak anak masa kecik2 mmg muka cam girls. heee.

    ReplyDelete
  17. Happy bday Irfan. Smoga diberkati Allah SWT dunia akhirat...

    ReplyDelete

cliks..cliks