cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, December 27, 2011

Shopping Time with My Mommy di Empire, Subang Jaya

On Christmas day i went out with My Mommy, Chef CiJu and CiTi. Actually i felt so tired. But CiTi insisted me to follow them. I rasa penat sebab i just went out with Hubby and Abang Luqman ke Bandar One Utama.. Memang  memang i penat tahap gaban. But biasa lah tak sampai hati, kena lah ikut gak..Alaaa kitarang ke Empire. 

Ok lah ramai gak customers di Empire since ye lah scene gas meletop tu ingatkan tak ramai yang nak ke sana.
First place yang kitarang pegi adalah Coach Boutique. Sebenarnya we all nak cari handbag for My Mommy. Birthday her today. So, we all jarang bagi surprise gift. Tanya je nak apa, bawak kan the right place and she will pick ikut suka My Mommy lah..
Memula i dah suka dengan yang ni.. Plus minus dalam RM1200 ke RM1800 cam tu lah.. But My Mommy tak nak. Macam tak kena taste My Mommy lah pulak..
 Sempat bergambar - gambar lakk..
Then we went to Braun Buffel Boutique. I love this brand. I still simpan this handbag yang Hubby belikan for my birthday about 12 years ago. Still cantikkk lagi..For My Mommy, I pulak yang tak berkenan with the design.. So, tak jadi gak..
At last, kitarang singgah sini.. Ada sale lagi.. Suka gak this brand. My first C&K handbag i bought in Singapore last 2 years. Bought for My Mommy too. 
I suka design yang 4 segi tu. Nampak elegant. My Mommy said she wanted a handbag for attending wedding. I rasa macam sesuai je.. Buttttt
 ....she took this.. Ikut suka her lah.. I followwwww...
\
Then kitarang terus beredar.. Ingat nak isi perut sikit. Tea time..But on the way tu singgah Guess Boutique. Ingat nak beli a shirt for Abang 'Imran. Tapi tak ada size.. Tak ada rezeki Abang 'Imran.Lepas tu kitarang terus menuju ke T Forty Two.
The decor
 Milky Hot Chocolate for My Mommy - RM8.90
 Ice Chocolate for CiTi - RM10.90
I took Peppermint Tea - RM9.90.. Suka yang ada mint.. Any thing yang ada flavor mint.

Pie Moroccan Lamb - RM18.90. Sedap gak.. Not bad.
 Chicken Basil Mayonis Sandwich for me _ RM13.90.. Not my taste lahh.. I got the idea dari waiter tu.. Ada ke sandwicch cam ni dia kata favorite demand.. Dalam tu cuma chicken tak berapa slices pun and avocado. Sodih i.. Makan je lahh..
 Almond Criossants for CiTi - RM6.90
And the dessert we took Macadamia Brownies with Vanilla Ice Cream - RM10.90
Sempat gak mintak tolong dengan waiter untuk took our pic..Heee..kesian dia..
Sempat beraksi dekat sini.. Meriah..
Dah penat lutut dah.. Kami balik at about 17.35PM. Sementara tunggu jockey ambik our car, sempat lagi berposing tu..
Suasana nampak sayu je bila tengok matahari nak tenggelam ni. ALHAMDULLILAH barang yang dihajat dapat dibeli.. Tapi kitarang rasa tak puas shopping for My Mommy.. Ada lagi tu yang belum dibeli.. Sekurang - kurang nya sehelai baju dan sepasang kasut lagi.. i know My Mommy pun sebenarnya dah happy di kelilingi anak cucu.. Tapi gifts ni kan sebagai penghibur tanbahan buat My Mommy...INSYALLAH sebelum balik kampung, tempat harus dikunjung buat My Mommy adalah Jakels and Arriani.. INSYALLAHHHH.. 
***************************************************************************
Narrated by 'Azra bin Thabit Al-Ansari
When I went to Thumama bin 'Abdullah, he gave me some perfume and said that Anas would not reject the gifts of perfume. Anas said: The Prophet used not to reject the gifts of perfume.

Hadith Sahih Al Bukhari 

23 comments:

  1. bertuah mummy dia dapat bag cantik. hihi

    ReplyDelete
  2. tak pernah sampai sini lagi

    tapi ati notis yg kak yan ni
    suka betui pakai baju warna putih..
    ada rahsia ke :)

    ReplyDelete
  3. Beg Coach coklat yg yr mum pegang tu mmg cantik..tapi rata2 org2 tua mmg suka beg kaler hitam... kita mmg kena follow je.

    ReplyDelete
  4. salam kak yan,
    ahaaa...jakel n ariani tu sekangkang kingkong je ngan umah akak, wajib singgah tu!
    j

    ReplyDelete
  5. happy birthday to your mommy, sis..!!!

    ReplyDelete
  6. kak yan...bestnye soping utk mommyyyyy.b'tuah aunty eh...sakan erk kak yan soping :-))

    ReplyDelete
  7. pergi jalan2 kat mall time krismas ni syok jugak kan sis....deco2 dieorg cantik2.....

    cantik pilihan mak sis tu....lieya pun bekenan....sis, nape tak gi JPO sis...jauh le sikit sampai kejohor...tapi agak berbaloi laa duit tu.....mmg berbeza harga henbeg kat sane....

    ReplyDelete
  8. handbag tahun lepas tu kena sedekah jariah mommy!!

    ReplyDelete
  9. woah bestla mummy dapat handbag stylo hehe...
    tak pegi2 lagi empire sejak meletup.
    btw, salam kenal 2u2 kak yan ;)

    ReplyDelete
  10. mahai beg tangan tu.... bertuah ibu akak....

    ReplyDelete
  11. yelah kak .. sesekali bila lagi nak berbelanja buat mummy kan :)

    ReplyDelete
  12. bestnya dapat keluar dgn mummy dan adik beradik ppuan kan...

    ReplyDelete
  13. seronoknya dpt handbag baru...

    belum jejak lagi kt itu selepas kejadian letupan tu...

    ReplyDelete
  14. hehe...

    tak mampulah akak nak minum milky chocolate tu...

    ReplyDelete
  15. As-salam YAN
    Seronoknya orang-orang yang dapat hadiah hari lahir dari Yan. Gerenti kualiti tinggi punya! Alhamdulillah dapat terus gembirakan ibu. Dia adalah 'segala-gala-gala'nya. Lepas tu baru ayah, kan? Ceria selalu!

    ReplyDelete
  16. beshnyer dpt selalu jejalan cr handbag.. hhheee..

    ReplyDelete
  17. mmg sronok bila kita dpt puaskan hati mak kita kan kak..w/pun ada brg yg x dpt, tgk caramak akk senyum pon, dh tau dia dh hepi

    ReplyDelete
  18. selamat hari lahir makcik!! rasa nak gi umah kak yan skang nak peluk makcik nak wish hepi beday...teringat makcik layan kami sikit punya baik hari tu...

    semoga makcik panjang umur, murah rezeki dan sihat selalu yer...

    ReplyDelete
  19. happy birthday buat mommy kak yan..
    mmg cantik dan pandai mommy kak yan..
    ayu pun berkenan..

    kak.mmg mahal2 eik, minuman kat sana..
    harus ayu pitam kalau shopping kat sana.. aduh

    but, ayu suka kak syer setiap pengalaman kak shopping, skurangnya ayu dapat tahu berapa RM yang ayu perlu standby if nak shopping

    ReplyDelete
  20. wah Empire da bukak balik yer..lama tak pergi..

    ReplyDelete
  21. cantik lah gambar2.. tak pernah pergi sana lagi..

    ReplyDelete

cliks..cliks