cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, December 13, 2011

Ole -ole Mecca

Baru je lepas BW. Singgah blog Kakzakie. Cerita ole2 yang she got from Mecca. Yang i punya dah ada dalam draft.. So nak sama share kat sini.heee.. Kebetulan je.. lagipun dah tak de idea nak wat N3 apa ni.

All these ole2 i dapat dari parents Abang Ayip (anak sedara sepupu My Mommy). Abang Ayip ni yang tinggal kat umah i dan kerja dengan i kat Kedai Canggih. So, minggu lepas Abang Ayip balik semula ke rumah i setelah bercuti jaga rumah parents dia for a month. Jom tengok apa yang dibekal kan untuk kami sefamily.
Banyak chocolate. I suka sangat chocolate dari Mecca ni. Mesti ada rasa kurma. Masa wedding my sisters pun i gagah pesan orang nak dapatkan chocolate dari Mecca ni. 
Dapat gak tamar ajwa ni.. best sangat.
dapat parfume gak.. banyak lak tu.
tasbih lah as usual.
Kacang - kacang ni pun dapat. I dapat gak biscuit with tamar intinya. tapi sayang ter remove sat ni.. aduiiii....
and Air Zam - zam, Minyak attar, and kopiah.. ALHAMDULLILAH..Terima kasih atas ingatan.
*****************************************************************

Narrated by Anas bin Malik


 The Prophet said, "There will be no town which Ad-Dajjal will not enter except Mecca

 and Medina, and there will be no entrance (road) (of both Mecca and Medina) but the

angels will be standing in rows guarding it against him, and then Medina will shake with its

inhabitants thrice (i.e. three earth-quakes will take place) and Allah will expel all the nonbelievers

and the hypocrites from it."

Hadith Sahih Al Bukhari

32 comments:

  1. Alhamdulillah. Rezeki yang halal jangan ditolak. :)

    ReplyDelete
  2. Syukur..byk tu dapat ole2.
    Paling sal suka ialah buah zaitun.

    ReplyDelete
  3. lawalah tasbih tu..
    dulu time org balik haji..mesti tertunggu-tunggu nak minum air zam-zam n buah tamar. skrg ni..kat pasaraya pon ada jual

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Yan

    parfume tu mudah bawa kemana2 dan baunya ok...

    Wassalam

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah,murah rezeki kak yan's family

    ReplyDelete
  6. waaahhh....terimbau kenangan shopping coklat di ladang kurma..bawak balik tanah air xsempat makan sebab semua bagi orang.. Alhamdulillah.. =) tapi yang pastinya semua sedap!

    ReplyDelete
  7. sentiasa suke ole2 dr mekah... paling suke kurma nyer...

    ReplyDelete
  8. Banyak ni nizwa..tak terpakai pun.

    ReplyDelete
  9. alaaa jauh sangat lah ayu, kalau dekat, i pass kan kat u.

    ReplyDelete
  10. nyanyisunyi,

    alhamdullilah ada yg ingat.

    ReplyDelete
  11. betul tu wida. yg best dapat gelang hitam merah tu kan.

    ReplyDelete
  12. walaikumusalam bro rozali.

    betul tu..senang sikit nak awak jalan2.

    ReplyDelete
  13. yang penting dapat disedekahkan pada semua org kan..alhamdulilah intan.

    ReplyDelete

cliks..cliks