cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, December 3, 2011

Kajang Flash Flood and Fondant Cake

Hari ni Chef CiJu berusaha keras menyiapkan tempahan dari my fren buat her niece. Ada majlis engagement on Saturday.. Hari ni hujan lebat sangat.. Semalaman tadi Chef CiJu menyiap kan Apam Polka Dot buat CiTi yang dapat tempahan. Chef CiJu tolong CiTi.. Then early in the morning sent CiTi to her office. Heavy rain kat luar. Driving pun kena hati - hati.. Balik dari hantar CiTi lah Chef CiJu menyiapkan cake ni..

Purple theme.

Bila dah siap, i duty adalah mencantikkan sugar flower ni pulak. Tak nak nampak plain sangat, i decorate with purple ribbons.. Biar nampak cantik.. Cantik ke? hee.. Ok lah kan..Sentuhan jari - jemari keras i.. Nanti tengok sini gak yeeeee...MY SWEET FINGERS.


Dalam masa dah siap tu hujan masih lagi turun.. I pun blogwalking sambil jengah - jengah FB.. Bila bukak je terus terkejut with the news that Kajang was hit by flash flood.. Kebetulan this cake for engagement di Kajang esok..Menakutkan.. Just wanna share with u guys here.. Layan je lah ye..



For those yang ada FB, boleh link kat bawah ni.. I tak pandai nak share kat blog ni..


ada buaya lagi uuu...

Selalu sangat tengok kat youtube bendda - benda yang macam ni kat negara orang.. tup - tup happened kat tempat kita sendiri..Semoga ALLAH melindungi mereka semua..Berdoa lah kita agar dijauhi dari segala musibah..
**********************************************************
Narrated by Qatada
Anas I said, "While Allah's Apostle (p.b.u.h) was delivering the Friday Khutba (sermon)
a man came and said, 'O Allah's Apostle! Rain is scarce; please ask Allah to bless us
with rain.' So he invoked Allah for it, and it rained so much that we could hardly reach
our homes and it continued raining till the next Friday." Anas further said, "Then the
same or some other person stood up and said, 'O Allah's Apostle! Invoke Allah to
withhold the rain.' On that, Allah's Apostle I said, 'O Allah! Round about us and not
on us.' " Anas added, "I saw the clouds dispersing right and left and it continued to
rain but not over Medina."
Hadith Sahih Al Bukhari

20 comments:

  1. sungguhnyer sweet mweet ini kek. mmg tekejut tgk ff kt kajang tuh. selama neh yg teruk2 kt bolivia ker, peru ker kan? now dh smpi kt negara kita smpi tenggelam2 kenderaan. tuh blm masuk amoi yg terperangkap kt atas van yg dh nk hanyut tuh... subhanaallah!!

    ReplyDelete
  2. cantiknya kek nie kan ... sedap tuuu :)

    ReplyDelete
  3. wah, cantiknya kek.. kek butter ke tu kan...

    a'a, mlm td tgk kat tv.. sian kat depa yg mengalami nya..

    ReplyDelete
  4. itu la kak, terkejut gak petang jumaat tu saya dapat email dari kawan yang post gambar banjir di kajang ni.. hu hu, dah la dekat sini je..

    ReplyDelete
  5. Banjir kilat itu memang menakutkan. Mujur tak ke Kajang masa tu. Semoga kek Yan yang ayu tu (ayu banget!) selamat sampai ke Kajang dan selamat digunakan oleh yang berhajat.

    ReplyDelete
  6. salam kenal.. jemput singgah blog hamba (Aku Sebutir Pasir) kalau nak baca pengalaman hamba kembara ke 46 buah negara.. :)

    ReplyDelete
  7. alahai cantik menariknya kek...... tgok banjir kat kajang tu teringat masa jadi kat area shah alam dulu... mmg teruk

    ReplyDelete
  8. akuzle ayu,

    memang menakutkan lah.. harap2 tak terjadi lagi seperti tu..

    ReplyDelete
  9. Insyallah sedap Ieda.. dalam tu marble cheese cake.

    ReplyDelete
  10. Kak Yong,

    dalam tu chocolate marble cheese cake.

    ReplyDelete
  11. Menakutkan kan Fida..

    Hope tak sampai teruk2 kat tpt kita ni lagi.

    ReplyDelete
  12. Memang menakutkan Pak Temuk.. Risau gak sebab ramai gak sedara kat sana tu.

    ReplyDelete
  13. JHaZKiTaRo,

    i dah lama dah baca yr travelog u..

    ReplyDelete
  14. Dela,

    tu yg rasa takut gak kalau happen kat s alam ni. rumah i tepi longkang besar tu..

    ReplyDelete
  15. Wan,

    semoga seindah rasanya. INSYALLAH.

    ReplyDelete

cliks..cliks