cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, December 7, 2011

Bukit Malawati again.

My fever still ada pagi ni. ( i mean on last Sunday lah). But last nite tu kira i had my deep sleep after taking 2 active fast. MASYALLAH.. rasa lega sangat. But still lah. suara sengau. hidung sumbat kejap, berair kejap.. sneezing je.. INNALILLAH.. ALLAH just bagi warning sikit je tu.. Dah complained bagai nak rak..Okk.ok.. i nak cite what we did on the next day after our dinner at Jeram tu lah kan.. Kan kitarang stayed overnite kat Kuala Selangor.. Heee.. Loq laq kan kitarang ni.. Rumah punya lah dekat. Just 45 minutes but still nak stayed kat Kuala Selangor ni..heee. Saja having fun u.. Mingle around with family.. Layan karenah anak - anak.. Seronok gak..
Pagi - pagi lagi we all dah ke Warung Wak Minan. I suka this place. Bawah pokok, nasi lemak, Radix panas..Wow!!!!...Customers ramai sangat..They are doing good business here.
Waiting to be served. Have to sabar lah kan. Ramai customers.
Heaven treat for our morning. Ni yang biasa. I love it with ikan goreng..
This boy can finish the Nasi Lemak for 2 bungkus u. N roti canai oso...
Happy smiley faces for this morning.
Penuh kuih - muih.
Cucu - cucu with tok nenek..
To kill our time before checking out, we decided to explore Bukit Malawati..Just having fun up there. Lagipun still not so many people out there.
waiting for the train.
nice view here.
feeding the monkeys.
My little one.. alaaaa...miss him oready. Now he is taking Al Quran program at Bukit Cerakah..Another 3 days to go.. Winduuuuu..
Lepas bagi makan 'sedara' tu, we went to Taman Ikan Air Tawar'. Nothing much there lah. I took a chance to buy FM. Simple one je.. Nothing much i think to offer to the tourists.. Suck lah. While at here, my headache came again. Severe. Took again 2 active fast. Have to. Then we went back to the hotel. Kena check out. But we decided to prolong the time. I nak took a nap. others nak itu lah nak ini lah. So better late checked out.

Then at 14.00PM, we went out again for lunch. Before heading for it, we went to Bagan Sungai Buluh, Jeram.. Nak beli fresh fish, prawn..stock for our house. Lagipun kan now cuti sekolah.. Sure cepat licing tu..
Selalu ke tempat ni. Tapi i tak pernah turun. But i did this time.. Snap sana snap sini..fun tul..
Stingray...
Busy memilih..
These 2 boxes for us. Total RM400. Macam - macam ada..Some for NekCik.
After that terus gi makan.. Lapau. Lepas lunch we went back to the hotel and got ready to check out. We checked out at 17.00PM. Tapi kan before balik tu singgah lak kat depan hotel. Ada stall jual derian..
Beli musang king.. Derian tak berapa elok. Tapi tokey tu cakap derian baru sampai.. Baru - baru lagi..eeeee.i geram tau.. macam kitarang ni tak pernah jumpa derian. Tau lah mana derian baru atau tidak.. I ni bukak2 bijik mata lepas mak beranakkan i, derian dulu nampak...heee.. Ni nak cong kita lak kan.. hagak - hagak lah kan...hee.. Well, kitarang makan gak. Nak lepas geram. 3 bijik dalam RM100.. Tak pe lah rezeki dia...
We used Latar Highway. Hujan on the way balik tu.. ALHAMDULILAH selamat sampai.. My fever pun getting better.. Well, always be positive, happy maybe make my sickness getting better. Memang penat badan. But we were happy. Having fun. Tak perlu nak bercuti jauh - jauh. Betul kan. Okkk.. see yaa..
******************************************************
Narrated by Abu Mas'ud Al-Ansari
The Prophet said, "When a Muslim spends something on his family intending to
receive Allah's reward it is regarded as Sadaqa for him."
Hadith Sahih Al Bukhari

22 comments:

  1. Kak Yan,
    Next time I balik kampung, kenalah cari warung Wak Misnan ni sebab nasi lemak dia nampak sgt tempting, hehehe.
    Kat mana warung ni ye?
    We all pun everytime balik Msia, mesti singgah Bukit Malawati lawat sedara mara kat situ, heeee

    ReplyDelete
  2. Min,

    mmg sedap nasi lemak dia. ada nasi ambeng gak.

    if u dari Ijok heading to K Selangor. Bila dah nak sampai simpang tiga ada traffic light tu, u nampak belah kanan ada Shell/Esso/BP cam tu lah. Depan sikit jumpa simpang empat ke kanan leh short cut ke K selangor.(ada org jual nenas/nangka kat bawah pokok belah kanan tu. Warung Wak Minan ni belah kiri. Bawah pokok besar. Ramaiiii. manusia kat situ..hee..

    Tak sangka kira bersedara kan.heee.. Lama tak tgk mmg windu dgn sedara kita tu..

    ReplyDelete
  3. Salam kenal n terima kasih sudi singgahn follow dapur Rahel...
    dah follow gak..

    ReplyDelete
  4. Yan..seronok kalau ada genga yang suka jalan2 makan2... kan?

    ReplyDelete
  5. mmg betul tu anie.. makannnnn jalannnn

    ReplyDelete
  6. seronok la ada geng camni suka jalan2... buat aktivi sama2.. makan2 sama2... jalan2 sama... meriah.. best tntu ada byk benda yg nk dikongsikan...

    ReplyDelete
  7. Bestnya kak...makan2 with family.
    Murah rezeki akak..

    pasal india tu...sy plan tahun 2013...jomlah kita gi time tu. Tahun 2012 tak boleh coz dah penuh sgt itinerary sy..heheheh

    ReplyDelete
  8. terliur tgk nasi lemak bungkus daun pisang tu...tetiba teringat kat kg juga:)

    ReplyDelete
  9. Susah nak jumpa nasi lemak ngan ikan goreng selar ni.........slalu kat Johor n Spore jer ada ni!!!

    ReplyDelete
  10. seronok2 tgk aktiviti akak... best tul... aktivit mkn2 paling best... lg2 yg duk borong ikan2 tu... sesekali bercuti gini best gk

    ReplyDelete
  11. assalamulaikum yan...

    bestnya makan2 dan rehat2 nak tanya warung wak minan tu di mana...mana tahu balik kuala nanti blh juga singgah2 kt situ jamu selera..

    ReplyDelete
  12. wowww.... nasi lemak tu mantaps..!! meleleh tengok.. alhamdulillah dah baik demam... dorians tu pon, best nya... semua nya best la.. termasuk yagn mentah2 algi tu..

    ReplyDelete
  13. Dela,

    family akak mmg cam tu.. kengkadang tu duit ada sikit je dlm poket, tapi cam ne pun tetap nak gather2..hee.. then makan2..

    ReplyDelete
  14. Leez,

    INSYALLAHHH.. seronokkan Leez. Awak pun apa kurang nya.. family n makan macam tak leh pisah..hee

    Anyway.. sayang lah kan. akak dah beli pun ticket ke Delhi tu.. Just RM495 saja...

    tak pe nanti kita plan lain kan...hee

    ReplyDelete
  15. Nieza,

    buat sendiri lah.. hee sian awak..

    ReplyDelete
  16. Ye ke Kak Ani.. Saya kalau teringin sure ke sini lah tempatnya.

    ReplyDelete
  17. Dana,

    kitarang ni jenis kuat makan, kuat sembang, kuat jalan..

    ikan kat situ mmg segar2 dana..

    ReplyDelete
  18. Ina,

    warung dia tu kalau u dari Ijok sebelum sampai simpang tiga, ke kiri ke sungai buloh ke kanan ke kuala selangor.(sebelum sampai simpang tiga yang ada traffic light tu tau).

    then dari Ijok tu lah belah kanan u akan nampak petrol pam belah kanan. ada simpang 4. ke kanan short cut ke kuala selangor. ini belah kirinya.. Nampak gak kat situ (simpang 4 tu) org selalu jual nangka dan nenas.. BELAH KIRI BAWAH POKOK BESAR...

    ReplyDelete
  19. Memmg sedap Nigina. Nasi Lemak Kampung.

    ReplyDelete
  20. He..Mulan u ni kan.. tapi mmg sedap weiii..

    ReplyDelete

cliks..cliks