cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, December 9, 2011

After PCAQ terus ke SACC

ALHAMDULLILAH this morning dah selamat ambik my kids at Taman Bukit Seri Cahaya. The program ended today. Missss them..Heee. macam orang bercinta lah kiranya.. Ye lah.. 3 3 my boys senyap dari rumah. Tak pe lah.. kira i buat sikit jihad kecil.. Menahan hati menahan rindu agar diarang dapat menimba ilmu..We do not raise our children for them to provide us. We raise them to worship ALLAH.. INSYALLAHHHH..
 Baru i tau yang Monday tempat ni close.
 Tu dia my kidsssss... Alaaa tomei ibu dah balik..heeee.. Winduuu sangat..
 Tapi masa ni Abang Luqman masih tak nampak.. Masa di camp. Belum sampai..
 Sambil tengok - tengok sekeliling. Teringin nak pegi, tapi masih belum berkesmpatan.. INSYALLAH nanti.
 Ini budak yang kepenatan.
 Ini jugak. I tanya diarang, "seronok ke tak". Semua cakap seronok. I tanya lagi kalau i hantar lagi nak tak. Terus jawab, NAKKKKK...heee.. Happy i u.. ye lahh.. Kira berrbaloi - baloi lah membayar yuran nya tu. Sorang RM200, 3 orang dah RM 600 kan.. Outsiders RM300 per head. ALHAMDULLILAH.
 At last Abang Luqman sampai..

 Masih ada yang menunggu parents mengambik. 
Lepas tu, kami terus nak p makan.. Tanya nak makan apa.. Semua macam tak terjawab.. Penat katanya.. Well..usual place for me, SACC....
Kitarang ke sini. ASIARI. Vietnamese resto.
 Dah windu sangat kat Chef CiJu..
Interior
Drink Basil Passion Soda - RM6.90, Apple Green Mint Soda - RM6.90, and Orange Soda just RM1.00.

 Abang 'Imran took Sliced Chicken Fried Noodle - RM11.90
Abang Luqman took Mixed Vegetable Fried Keuw Tiau - RM10.90 Quite big portion lah.

 Me and Chef CiJu took Combination Platter - RM21.90
 I love the sauces ni.. Sedappp..
 Disusun di atas wrap yang telah dibasahkan sedikit dengan warm water.
 Kena gulung cam ni all the ingredients. Ikut suka hati lah..
 I tak tau nak panggil wrap ni. I just panggil Rice Wrap.. 
 Abang Irfan just shared with others. Takut dia tak habis.. At the end......
Abang Irfan dah terlentuk kat punggung Chef CiJu. Dah tak larat sangat. Yelahh..bangun pagi at 5.30AM. Then full with activities.. Hee.. Then after pegi kejap ke Plaza Alam Sentral, we just went home.. ALHAMDULLILAH..
*******************************************************
Narrated by 'Abdullah bin Umar
Allah's Apostle (p.b.u.h) said, "Anyone of you attending the Friday (prayers)

should take a bath."

19 comments:

  1. Assalamualaikum Yan

    Alhamdulillah
    berbaloi duit ibunya keluar
    mendatangkan hasil......

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. laaa kesiannya abang irfan..dah serupa mcm anak saya hanim kalau dah mengantuk tak kire kat mane2 pun boleh ajer...

    ReplyDelete
  3. Kakak tengok Irfan tu cutelah... manja sangat. Chef CiJu mesti sayang dia teramat sebab tu Irfan boleh selit kepala dia bawah ketiak Chef CiJu. hihi...

    ReplyDelete
  4. sweetnya...
    susah nak tgk boy yang dah besar, masih nak lagi kiss2 ni..hehe

    ReplyDelete
  5. saya selalu konpius ngan muka akak n chef CiJu...

    ReplyDelete
  6. "eh,anak saya si kakak tu ms drjh 6 dulu penah ke sini...3 hari 2 malam tk salah,tidur kt chalet2 kt dlm hutan tu kan...ms nak balik kami ada sesi nangis2 lak,sesi angkat sumpah janji nak jadi ank yg baik,ank yg soleh...pakat2 peluk mak ayah masing2...yg ank laki lak sy selalu hantar ke kem tahfiz kt masjid jer...mmg bagus hantar ank2 ke kem2 mcm ni..."

    ReplyDelete
  7. Walaikumusalam Bro ROzali.

    ALHAMDULLILAH.. semoga iman depa diperteguhkan lagi dengan ilmu yang didapati.

    ReplyDelete
  8. dah kepenatan sangat tu ain.. hee.. tka kira tempat dah..

    ReplyDelete
  9. Betul tu Kakzakie..

    dia mmg manja dengan sume org. sume sayang sangat dgn dia. nenek atok kat kg tak boleh tak tgk lama.. sure winduuu..

    ReplyDelete
  10. anak2 akak wida sume nya jenis suka dicium dna mencium..hee.. tak kira yang dah besar pun sama. 14 tahun tu pun sama.

    ReplyDelete
  11. Kena perrahatikan beutl2 tu Sz..hee

    ReplyDelete
  12. Maybe betul lah tu Pia. just program je beza2 kot.. Ini sekolah yang buat.. Anyway, bagus gak kita isi kan masa depa ni dgn benda2 cam ni..berfaedah..

    ReplyDelete
  13. ala2 sian si bongsu tu..
    mesti rindu kak yan kan :)

    ati ada nampak ustazah siti norbayah
    nk buat seminar syahdu

    ingat nak hantar farah kalau
    masih ada tempat

    ReplyDelete
  14. siannya abg Irfan.. kepenatan sungguh tu...

    bersemangat je anak2 kak bila ckp nak pergi lagi... saya pulak yg terharu..


    the food tu semua nampak sedap...

    ReplyDelete
  15. bagus nya dok kl sbb byk aktiviti/kem etc...

    wallaaa... ada vietnamese resto itu..? ni nak kena cari ni.. missing hidangan vietnamese sangat2...

    ReplyDelete
  16. aduhai siannya abang irfan ...penat sangat tu.....

    ReplyDelete
  17. sedapnye tgk makanan2 tu.. huhuh.. anyway, salam kenal.. kalau nak baca my experience travel ke 46 buah negara, sila2 la singgah my blog (Aku Sebutir Pasir).. :)

    ReplyDelete
  18. wahhh food kat situ nampak pun dh sedap.makan lagilah sedap kot=)

    ReplyDelete

cliks..cliks