cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, December 19, 2011

Ke Ipoh kejap...

Last Friday i went to Ipoh. Saja je ikut Hubby out station. Pegi ikut je. Tak ke mana - mana pun. Teman him supaya tak tertidur waktu driving..Jalan clear je waktu pagi ni.. Have to be at Tapah rest area around 09.30AM. Have to meet his friends there. Then boleh lah terus breakfast.


Tapi Tapah rest area full. Waktu cuti sekolah ni biasa lah kan.. No parking at all. So, we decided to go to Simpang Pulai.. Cari je any keda makan there. Then kami terus ke shopping mall boleh kan lupa apa nama nya. Terus ke food court nya..
I took Nasi Dagang.. Hee. Kat Ipoh makan Nasi Dagang. But for me Nasi Dagang dia failed. Tak sedap langsung. I just ate 1/4 from the portion. Nasi nya tak macam nasi dari beras pulut tu.. Macam nasi biasa..
Hubby ambik Nasi Lemak.
Lepas makan, Hubby and his friend terus menuju kan pekan Ipoh. I lak masa Hubby meeting tu, joined the family ke Parkson Shopping Mall. Just to kill time lah kunun..

Kami makan di Kopitiam Junction. I tak take heavy food kat sini. Just ambik drink. I tak berapa minat this kinda place. Kalau kopitiam pun i just go to Kiliney's Kopitiam milik my partner. Other than that memang i tak masuk.. Coz i noticed pekerjanya ramai cina. n i m sure the owner pun cina.. So, i tka berrapa berminat lahhh... Maybe orang lain boleh, but not me..
Interior
Kasturi Asam Boi.
Ice Lemon Tea.
I took bread with kaya.
and Fresh Honey Lemon.

Diarang makan Chicken Chop..
Lebih kurang at 15.30PM baru lah Hubby habis meeting. We decided to go for lunch..very late lunch..Putar - putar pekan lama Ipoh. banyak bangunan lama here.
Dari jauh nampak resto ni. Terus ke sini.
Parked here and terus makan.
I took Nasi Goreng Kampung. Ingat nak makan Ayam Golek.. tapi tak nampak pun.. Selesai makan i terus keluar. Otw keluar tu lah baru i nampakkk yang kat bawah ni...*
*
*

*
*
*
*
*
*
*

*
*
*

*




*

Kenapa lah tokey to tak offer kat kami kan..dan kami lak tak tanya apa - apa pasal Ayam Golek ni..Tak ada rezeki lah tuu.
Selesai makan terus kami balik..
Singgah di Simpang Pulai hentian sebelah. Cari buah - buahan untuk ole - ole.Suka tul Pulasan. Tapi mahal weii.. sekilo RM6.00.
Buah potong - potng ni yang sedap..
Hubby sambar durian.. 
We spent about RM90 here.. Macma - macam ada.. Terus kan perjalanan.. Hujan pulak tu..
ALHAMDULLILAH kami tiba rumah at almost 18.25PM. Selamat semuanya. Huby lak, after dropping me at home, terus ke office balik. Ada kerja. Tiba rumah, mandi, terus BW..heeee..

23 comments:

  1. bab local fruit tue ai suka la
    mmg sanggup berhabis...jambu tue best selalu ai beli kat hentian tapah...situ mcm2 ada gak

    ReplyDelete
  2. datang sini jambu mesti beli..
    mahal cikit..tapi nak beli juga

    ReplyDelete
  3. kalau selalu teman hubby hari2 macam ni pun tak kesah..fruits tu semua best!

    ReplyDelete
  4. owh kak ade ke Ipoh ke..

    kak, saya yg di Ipoh pun x pernah singgah makan/minum di kopitiam junction tu... hehhe.. pergi utk shopping jer.. makan kat tempat lain..

    restoren ayam golek manjoi tu pun kami x pernah singgah... hehhe...

    len kali dtg Ipoh, shud singgah makan di restoren simpang tiga

    ReplyDelete
  5. aah lah kak yan .. syoknya perjalanan , makan2 macam2 tuu .. :)

    ReplyDelete
  6. akk g ipoh sekejap jer lah, blk ari yer..sy pon mcm akk gak, kalo nampak chines, mmg tak lalu dh nk mkn

    ReplyDelete
  7. uishhh dhla musim hujan jb ni...singgah bw nampak pulak gambar2 makanan yg sedap2...berbunyi2 perut dibuatnya...em tu buah yg cam jambu tu buah apa ye...berkedut2...

    ReplyDelete
  8. kalau p perak paling best shopping buah la. tapi kalau kat highway r&r tu, dorang ketuk harga gak. hampeh btoi

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Yan

    ini betul2 jalan2 cari makan ...he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  10. Tapah tu mmg macam2 ada ayu.. tp tu lah agak mahal lah. well bila dah suka tu, beli je lah kannn..

    ReplyDelete
  11. Qhaifa,

    sebab sedap kann.. itu pasal kita beli..

    ReplyDelete
  12. whitecappuccino

    tak boleh lah hari2..heee..sesekali ok lahhh..

    ReplyDelete
  13. kak yong,

    resto simpang tiga? kat mana tu..

    ReplyDelete
  14. ieda,

    selalunya kalau hubby outstation sorang2, dia akan offer akak ikut.

    ReplyDelete
  15. syariza,

    teman hubby je.. balik hari..


    akak risau sikit makan kalau yg tk ada tanda HALAL tu.. tp hormati kwn tadi tu.. akak makan je lah mana2 yg tak suspicious.

    ReplyDelete
  16. heee..lapar ye ratusiput..

    jambu mmg the best.. akka suka yg merah, suka gak yg hijau tu..

    ReplyDelete
  17. walaikumusalam bro rozali..

    hee.. sesekali lah kan..

    ReplyDelete
  18. kita serupa dela.. sapa yg tak suka makan kan..

    ReplyDelete
  19. Betullah YAN, kopitiam ni pun selalu buat I fikir 2,3x nak masuk.

    Wahhh gerai buah tuh, boleh penuh bonet nih. :)

    ReplyDelete
  20. MERIAH nye bejalan! Dr ringan sampai ke mkn berat sampai la ke cuci mulot buah2nye. SODAP!

    ReplyDelete

cliks..cliks