cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, November 7, 2010

Hari Sabtu hari family..

Early in the morning, Hubby ajak breakfast luar. Rasanya dah lama tak breakfast luar. So, lepas siap - siap, we went to Section 3. We went to Restoren Gembira. Restoren ni dah ada kat sini since 30 tahun lalu kata Hubby. Masa sekolah rendah lagi, pasal Hubby kata dia pernah datang sini waktu kecik - kecik. Kalau nak tau kat mana, cari je Section 3, Shah Alam, cari Restoren Syed, cari Bangunan MAIS.. dekat - dekat situ lah.. Satu lagi restoren ni dekat dengan bangunan Masjid Section3 yang ada kelas Tahfiz kat situ.. Senang je... Orang agak ramai. So, kami pilih di ruang luar. Biar berangin sikit. Tengok lah apa yang kami makan. What i love to eat kat sini, Roti Canai dia.
Meja pun masih belum sempat dikemas waktu kami sampai. Ramai sangat orang.
Bila tengok Hubby punya Nasi Lemak dengan Rendang Daging, terus nak makan rendangnya.. Memang sedap.
Ni my portion. 2 Roti Canai kosong tu de... Hee... kecik sangat roti dia.. Kuah cicah dia..besttt...
Roti boom pun tiap sorang ambil 2 keping.. Hee.. jenis buruk makan..
I suruh Chef CiJu ambik Rendang Daging. Tup..tup..dia tambah dengan Pulut Kuning..Tapi memang sedap..
Cha Koy ni dulu digoreng di bahagian depan. Tapi maybe demi safety diarang alih ke belakang.
Ni yang ada inti kacang merah. Sedap..
Ada apa - apa masalah tak dengan signboard ni? Waktu malam pun resto ni bukak. Jual makanan panas.
Abang Irfan seronok dapat 2 keping Roti Boom.
Sama gak macam Abang 'Imran.
Ni tokey Cha Koy..
yang ni tokey Roti Canai
Lepas makan di sini, we went to Giant at Plaza Masalam. Groceries sudah licin licau.. Tapi hari ni Saturday kan.. So, we have to bring our own bags. 'NO PLASTIC BAG DAY'. Memang dah sedia ada dalam kereta. Temgok je lah barangan yang kami belanja.. Tu pun takat bertahan seminggu dua je..hee.. Cashier tu pun heran. "berapa ramai duk satu rumah , Kak?", tanya dia. I jawab, ada 3 budak kecil yang sedang membesar, dan 3 orang tua plus 1 bibik. Family kami selalu gather - gather..
My bujang was helping Chef CiJu.
Tengok je lah groceries kami tu..
Takoyaki, kegemaran Abang Luqman.. Sempat lagi tu dia beli kat bawah Giant.
Tiba rumah. i pun ambik kesempatan melelapkan mata. Perut dah kenyang dek breakfast tadi. Then Hubby disturbed pasal dia nak tengok 'Eat Pray Love' movie by Julia Robert. Emmm... memang tak de chance. Dapat tengok halfway, ada guests yang datang. Sembang kurang lebih dekat pukul 18.35pm. Then we got ready to go back to my SIL's house. Nak ambik ciku and fresh fish.. Tiba agak malam... Tak lama kat situ, kitarang pun drove back and met Chef CiJu and the geng. CiLi dok nak belanja dinner. Then we had our dinner at Jeram, Pantai Remis.
Tak sampai 10 minutes kami sampai sini, hidangan sudah dikeluarkan.. Just by call.. Tension je customers yang lain..
We were ready to eat. Tapi hujan agak renyai - renyai. At last kami berpindah makan ke dalam kedai.. Sayang.. tak berangin that area.
Kembong Goreng Garing.
Kepah Goreng Black Pepper..
Sotong Goreng Tepung.. So sweet..
Udang Goreng Kunyit..Sweet n besar - besar.
Last sekali, baru Sotong Goreng Tepung dikeluarkan.. So, meratah je lah..
Abang 'Imran and Chef KoYa
Saja inter frame....
Tulah orang yang belanja kami.. TQ dear...
Sekejap je letak, licin dah
See..licin licau kami kerjakan.. ALHAMDULLILAH...
As usual, we had our dinner dengan give them a call and terus order.. Bagus jimat masa.. Dah naik sesak tali perut.. Heee...We went back almost at 22.30pm...Thanks to CiLi pasal dah belanja.. Mudah - mudahan bertambah rezekinya dan sentiasa dirahmati ALLAH..AMEEN..

12 comments:

  1. salam..
    alhadulillah..
    mewahnya makanan..

    ReplyDelete
  2. Salam Zulkbo,

    mmg mewah makanannya. Tapi murah je.. Kalau nak makan, datang lah ke Pantai Remis, Jeram.. Seafoodnya pun segar2 lagi...

    ReplyDelete
  3. salam k yan...
    saya pun suka makan nasik lemak & roti canai kat restoren gembira tu...
    dok bergembira ngan opismate ...hehehe
    (tp zaman opis dekat situ la....2004/2005)

    ReplyDelete
  4. Salam Suzi,

    oo ye ke..Akak tak penah p waktu tgh. selalunya bfast je..

    kalau 2004 akak br bersalin yg no 3..

    ReplyDelete
  5. kak yan.. restoran gembira tu my fav place.. pagi kalo roti canai, malam tomyam.. then teh ais sedap!!! semualah sedap. hehe. famous akak roti canai tu pas nie. hahaha klapu satu..hiks.

    ReplyDelete
  6. Salam Cyana,

    tulah.. so far akak selalu breakfast je kat situ.. tak penah lunch or dinner. INSYALLAH one day..

    Klapu masak merah, siappp!!! hee.. ada yg notice gak ye..

    ReplyDelete
  7. wahh..nampak makanan tu semua sgt sedap. Kat jeram area mana tu kak? Bglah alamat.
    Rasa mcm nak mencubalah....

    ReplyDelete
  8. Salam Leez,

    kalau Leez nak ke Kuala Selangor, lalu Jeram..mesti lalu tpt ni. Dekat Sungai Sembilang, Pantai Remis.

    baca kat sini. Ada contact num.

    http://yan-yanjournal.blogspot.com/2010/09/raya-2010-part-5-week-after-raya.html

    http://yan-yanjournal.blogspot.com/2010/06/pancing-punya-halpart-1-june-13-2010.html

    Lebih baik call dulu utk menu. Kalau tak lambat..

    ReplyDelete
  9. kak, meleleh air liur saya tengok entry nih..

    ReplyDelete
  10. Salam Yan
    Waduuuh, cerita Yan memang tak lari dari cerita makanan enak 'nang kono, nang kene'. Walau biasa juga melewati Jeram utk ziarah kerabat di Bg Datoh, tak pernah singgah cari makanan lautnya. Must try one of these days. Ikan goreng di Bali yg Yan kisahkan tu mengingatkan saya ikan goreng yg dimasak dgn kicap di Jogja. Enak banget! Saya rasa rahsia goreng ikan supaya sedap, mesti kelar lebih sikit, yakah?

    ReplyDelete
  11. Salam Sue,

    hee.. tp mmg dijamin tak menyesal tau...cuba lah one day.. Ada contact num tu...

    ReplyDelete
  12. Salam Temuk,

    kalau asik nang kene nang kono, yo madang lah eunak...

    try lah one day.. phone num ada kat sini.. senang nak cari.. cuma ke dalam..dekat tepi pantai betul.

    Ikan goreng Indon ni rasanya mmg sama je recipe ni.. suka pakai kicap.. goreng garing2..perrgghhh...enakkk

    ReplyDelete

cliks..cliks