cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, November 21, 2010

Makan Besar di Naili's - Anniversary n Birthday celebration

Almost a month i had to keep a secret. NekCik suruh i promised tak leh bagi tau kat sesiapa yang dia nak organized event kat somewhere on November 20. Terpaksa lah i menutup mulut. Sehari sebelum majlis sibuk lah kami mencari apa - apa yang patut. Majlis ada theme color. Putih pink. I tak jadi masalah.. Memang favorite color putih. Sama cam hubby and anak - anak.. So, i kena cari tudung pink je... Maka kami ke Arianni yang hanya tak sampai 2 kilometers je dari rumah..
My Mommy pening nak pilih mana satu.. Dua - dua cantik.. ambik je lahh...
Gadis dan tudung..
Sebenarnya semuanya tak tau yang NekCik dah arranged the event di Nailis's except me and Hubby. Hubby tu kena bagi tau lahkan..Sal dia yang drives me pun.. Sebenarnya i hanya tau NekCIk nak adakan event meraikan tempoh persaraanya kurang lebih 10 hari lagi. Rupa - rupanya Anniversary NekCik and TokPuCu dan sekalian birthday for Iskandar, my cousin. The rest dah ke rumah NekCik lepas lunch.. Me and family went there around 18.45pm.

Hubby just mengenakan Baju Melayu putih.
We were ready to go. Anak - anak Sidek with their cousin, Hadri..
We arrived there tepat pukul 19.45pm. The rest sedang siap - siap nak berangkat.. Seronok lak tengok color baju memasing. Menepati theme.. Pink and White...Meriah dan sporting semuanya. Then kami bergerak.. Memasing still tak tau ke mana arah kami.. Ikut je lah..
Hosts yang dirai dan merai - NekCik and TokPuCu..
Berkumpul sebelum bertolak ke majlis
Beloved parents
Ready to go
Tiba tempat tu, masing - masing telah diarahkan ke satu bahagian yang memang telah direserved kan untuk kami.. Emmm kita tengok hidangannya ye... Meriah perut..Macam - macam ada. Sure tak akan complain makanan tak cukup, perut lapar balik majlis, itu aje ke choices nya...Macam - macam ada..
Cousins
Tempat makan yang disediakan..
Oreo Cheese Cake yang Chef CiJu sediakan.
Rojak Buah my favorite at Naili's
Chocolate Cake by NekCik
Garlic Toast by Naili's
Pulut Kuning by Chef AyahJid
Cekodok Bilis by Naili's also my favorite
Sambal Udang
Dessert - Bubur Kacang Hijau
Yang pasti semua orang happy dan berterima kasih pada our hosts yang berhati mulia sharing rezeki dengan kami...
Kawan - kawan NekCik and TokPuCu
Loving couple
Birthday boy - Iskandar
Interior
Sebahagian family
Keluarga bahagia.Abaikan lah anak kecik i tu..
Nak balik pun masih sibuk
Last but not least, kasik credit kat kedai ni.. Happy...
Seronok sangat. Memasing balik dengan hati gumbira. Siap tapau lagi.. INSYALLAH panjang umur kita jumpa lagi..

10 comments:

  1. Seronoknya makan beramai-ramai. Sungguh meriah. :)

    psssttttt... macam tak 'sedap tengok' pulak cross kat t-shirt Iskandar tu!

    ReplyDelete
  2. meriahnya!!! cantik tema tu.. tgk cheese cake tu meleleh air liur. hehe

    ReplyDelete
  3. Salam Kakcik,

    memang meriah. Siap tapau lagi.. Makanan lebih.

    O..tq for the sensitivity. But, if i m not mistaken baju tu lambang flag of England yang banyak Reject Shop tu kan.. Tak pe..nnt i ckp dgn dia..

    ReplyDelete
  4. Salam Suzi,

    Satu je kek beli tu.. Yang lain buat..

    ReplyDelete
  5. Salam Cyana,

    akak pun suka color tu..

    My dear, akak leh kirimkan kat Musleh if u tak kesah. Nnt Cyana bg hp num kat FB. k...

    ReplyDelete
  6. Salam Leez,

    mai nnt umah akak, akak jamu awak cake bebanyak...heee

    ReplyDelete
  7. woww.. meriahnya...
    tapi suka tgk couple y sgt2 romantik tu..

    ReplyDelete
  8. Memang meriah Alya..

    couple yang mana ek.. lomantik ye..Toce, toce..tumpang semangkuk gitu

    ReplyDelete

cliks..cliks