cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, November 22, 2010

Bila Cuti Sekolah

Bila dah cuti sekolah, tekak i pun bising kalah cikgu sekolah. Dah macam witch pulak..heee..Yelah, mana yang bergaduh lah, bertumbuk lah, berebut remote Astro lah... huuhh... Tapi yelah dah namanya bebudak. Nanti bila dah besar lain pulak ceritanya..
Tapi witch come lah kan..pinjam kat uncle google.
Baik dari si Abang Luqman sampai ke Abang Irfan.. sama je.. Memang kecoh. Ni ditambah lagi another 2 cousins, anak my brother, Abang Hadri and Kak Yayang.. Macam - macam karenah.. Tengok je lah tahap kebosanan mereka bila tak ada aktiviti..

Hari ni punya aktiviti....
So , diarang ni senyap - senyap tangkap berudu kat depan rumah..heee....Tak pe lah sekurang - kurang nya depa tak pandai merandau parit di tepi rumah i ni.. Kalau tak, haruuu....
Gambar ni i tangkap senyap - senyap dari tempat i bergayut dengan PC..
Setengah jam lepas tu.. depa larikan diri ke bench pulak.. Senyappp...rupa - rupanya baca comic...
Bila lapar je, depa bukak peti ais.. Tau lah depa kerap bukak peti ais, pasal peti ais selalu bagi tau..hee... Memang i have to make sure, the stock always ready. Kalau tak, boleh meletup peti ice i ni....
RS21NLMR
Sementelah ada atok yayi and nenek, lagi tambah bising diarang.. Cuma yang seronoknya bila Nenek ada, depa suka makan kuih yang Nenek suka buat. Apa dia ek... Emmm.... Ni dia kuih Jongkong...Semua cucu suka. Termasuk si tua - tua.. I lahh
Kuih Jongkong terbaik dari Nenek...
I saja tambah dengan Labu Sira untuk minum petang hari ini..Teringin lak tekak ni. Lagipun labu tu dah berkurun duk bawah meja Jepun kat dapur. I tak lah pandai nak buat Labu Sira ni. Banyak i google, tengok caranya macam i tak suka.. I ubah dengan stimkan dulu labu tu, then masakkan gula pasir jadikan air gula. Then i letakkan labu yang dah masak ke dalam air gula dan biarkan sampai air gula pekat. Bila dah angkat, i masukkan dalam peti ice. Nanti nak makan sejuk - sejuk..peerrgghhh....
Cam ni lah ropanya..
Sat lagi nak minum petang. Tunggu Nenek and Tok Yayi balik dari therapy.. Hari ni i ponteng.. Rasa malas. My Timah mogok tak nak jalan. So, malas nak keluar...Esok..lain lak ceritanya..

14 comments:

  1. Salam kak yan..aha kuih jongkong tu, fida tatau nama dia. Kalau orang suh beli kuih jongkong sah tatau yang mana satu. Malam ni baru tau. Biasa kalau pi kedai main tunjuk2 je...hehe.. apa pun, kuih tu peberet fida tu;) suka part nyior yg manis tu:D

    ReplyDelete
  2. Salam Kakcik,

    iya kak.. Kolak saya ni adalah katak tu bertelur... apa lagi...

    ReplyDelete
  3. Salam Fida,

    alahhh sayang..akak rasa Fida sure kompius ni.. Kalau ada inti kelapa tu, nama nya tepung bungkus. Klaau jongkong, hanya gula melaka...

    ReplyDelete
  4. Salam Kak Yan sweet,
    Cik sue dah tag homework utk ahkak so rajin²kan jejari ahkak buat homework tue yea!!! hehehe kalau x rajin pun x per just for fun...

    ReplyDelete
  5. wah...
    mesti meriah terjerit2
    hahahaha
    dah namanya budak2 kang..
    nanti bila masing2 dah besar sunyi la plop

    ReplyDelete
  6. salam k.yan, rupa kuih jongkong tu cam tpg bungkus la...tp mst lemak2 manis gitu...

    ReplyDelete
  7. salam kak yan, BSB kalau cuti bln 12 mesti byk barang rosak sbb anak2 semua ada kat rumah.

    ReplyDelete
  8. rumah kak yah mesti byk makanan kan. Sy tgk mmg meriah dgn makanan. But i likeee!!!!

    ReplyDelete
  9. Salam Cik SUe sayang,

    akak dah berhempas pulas tau buat awak nya HW. Internet slow sgt.

    ReplyDelete
  10. sALAM cHEQNA,

    MEMANG CAM TU LAH.. gUMBIRA JADI tARZAN GUE..

    ReplyDelete
  11. sALAM uMIEY,

    MEMANG CAM TU. yG PENTING DUA2 SEDAP

    ReplyDelete
  12. sALAM bSb,

    sAHAM TU. nNT BILA DEPA BESAR, MINTAK GANTI..HEEE

    ReplyDelete
  13. sALAM lEEZ,

    AKAK RASA KITA CAM SAMA.. mAKANAN MESTI BANYAK ATAS MEJA..HEEE

    ReplyDelete

cliks..cliks