cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, November 15, 2010

Hari Sabtu dapat invitation bufday......

Kak Aji Lina jemput datang to her house on last Saturday. Ada birthday celebration - untuk Ajwa n Kak Aji Lina. just among sedara je. Kitarang berangkat dalam kul 16.10pm. Amik jalan jauh lak.. Tuan rumah dah terjerit - jerit tanya kami kat mane. Apa tak nya, birthday cake ordered dari Chef CiJu..heee... Well, we reached there at 17.15pm. Depa terus sambut....Memula Ajwa yang tiup lilin dengan kengkawan. Dijamu dengan Satay Willy, Mee Bakso, Corn Pudding with Fruit Cocktail , and Sandwiches.
Birthday girl kecik sangat. Kengkawan semuanya tinggi - tinggi.. Kena makan lebih sikit Ajwa ..
Happy betul bufday girl walau hanya tiup sebatang lilin..
Satay Willy - sekelip mata hilang.
Ini cake for Mommy...
This cake is for the gurl.
Dessert...
Sandwiches
Mee Bakso or Mee Soup.. I tak sure.. Kena tanya tuan rumah.
Abang Irfan and Abang 'Imran with friends
Ibu with the gurlzzz.. Sal Ibu pun gurl..
Family kami kalau dah mengadap makanan, tak toleh kiri kanan....
Kak Aji ketinggalan nak tiup lilin - Happy 43th bufday..eehhh!! muda kan sikit ye.. 34th...heee
We spent here almost 2 hours. Masa nak balik, we decided to go for dinner. Tak tau lagi mana nak pergi. Then masa nak transfered 'Anak - anak Sidek' dari Tok Pucu's car, we decided to have our dinner kat Food Court Satay Willy. But, we didnt take satay anymore. Masing - masing punya selera... Macam - macam ada di sini.. Tengok je lah apa yang kami makan..
Every times we come here, we never miss to have this satay. But not that nite.. Saja tukaq selera..
Emmm... ntah apa - apa ntah depa dok pilih tu..
Loving couple
Star Fruit Juice and Lemon Ice
Mine - Teh O Ais Lychee
Sotong Bakar
Tok Ngah with Nasi Lemak
Asam Pedas tak boleh tinggal..Orang Johor lah katakan...
Tok Yayi and Nenek happy dapat nasi..
Kemain NekCik dengan Bubur Ayam and Teh O
Hubby pilih Nasi Lemak bungkus
While enjoying dinner
Soup Daging sedappp
Abang Luqman with the biggest glass of Air Limau...
Inter frame sat nooo...
Kami balik lepas memasing tolak pinggan. Ingatkan nak menyembang. Tapi tanda - tanda hujan sudah mula turun, akhirnya kami bersalaman untuk balik rumah memasing... Jumpa lagi minggu depan.. Makannnn lagiiiii.....tungguuuuu!!!!!

6 comments:

  1. Amboiiii YAN. gitulah kita orang Malaysia, mewah dgn pilihan makanan.

    Yeah, kata orang selagi boleh makan. Nanti kalu dah terbaring, bawak durian pun tak lalu.

    I like satay too...!

    ReplyDelete
  2. Salam Azie,

    kita memang mewah..kekadang kesian pd yg tiada..Betul gak kan kalau dah terbaring, semua tak pandang.

    Cuba lah di Satay Willy..Dekat Country Height. Area Sungai Ramal Kajang

    ReplyDelete
  3. Salam Kak Yan...
    Sedapnyer sotong bakaq tue..Asam pedas ikan kembong pun cam best selera la plokk. kalau lapar masuk blog akak bole jadi kenyang..adoyaiiiii..hupdek lagi kak tempat makan yg best2...caiyok..caiyok...

    ReplyDelete
  4. Salam CikSue,

    memang sedap tauhu bakar dia.. Crunchy sangat. Pedas gak...Bestt...

    INSYALLAH... mmg itu pun mission nya my blog.. Share places to eat and travel..

    ReplyDelete
  5. macam macam adaa sedapnya Yan hehe.Selamay hari raya haji Yan:)

    ReplyDelete
  6. Salam CM,

    selamat hari raya idul adha..

    ReplyDelete

cliks..cliks